Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ano je to tak, nekomu to skvele pomuze, nekomu vubec
Jeste je mozne uzivat lnena nebo chia seminka, namocena… ![]()
Pila jsem od 36tt, dřív se nedoporučuje, může urychlit porod
nicméně nevím jestli to bylo čajem nebo sem měla kliku, ale skutečně sem měla porod rychlý a ani to nebolelo tak jak všichni popisují ![]()
Na toto téma už tu proběhly nějaké diskuze, maliník je poměrně oblíbený, tak si zkus pročíst zkušenosti a názory. Diskuze jsou tady , tady , tady , a tady je pěkný článek na toto téma s dalšími odkazy .
Maliníkový čaj jsem pila v obou těhotenstvích. Zkracuje druhou dobu porodní.
@MartinkaPazder pila jsem ho od 36tt a jedla lnena semínka (Ty jim pravidelně už řadu let) a porod jsem měla naprosto v pohodě bez poranění. Jestli pomohl čaj nebo semínka netuším. Ale dost jsem v těhotenství cvicila a hybala se.
Pila jsem u prvního - stejně jsem musela na vyvolání, ale porod za necelých 6,5h od první kontrakce.
Piju ho i teď tak uvidíme
dávám si i lněná semínka do jogurtu ![]()
Pila jsem maliník, jedla chia i lněná semínka. Užívala různý oleje a kontrakce 20 hodin, ale dítě bylo vytlačený téměř okamžitě.
za mě funguje na 200%. začla jsem pát ve 36tt,ale musela jsem vysadit,měla jsem pravidelné silné poslíčky,že jsem se bála,že poroi.vrátila jsem se k němu ve 40tt,rodila jsem 42tt,porod velmi pohodový a rychlovka,než mi došlo,že fakt rodim,držela jsem miminko v náručí,5h po odtoku vodypár nepravidelných kontrakcí,pak už najely ty v kuse a za 40min.bylo po všem
@MartinkaPazder píše:
Mate někdo zkušenost s čajem? A jaké zkusenosti?
Používá se od 36tt prý:)
No já to pila taky, ale jak ti to můžu doporučit, chválit… Nikdo nevíme jak by to bylo bývalo bez toho
pila jsem ho a jedla lněné semínko, připis si mě na stranu rychlého a hladkého porodu.
Ahoj, co rikate na malinik? Mam sypany a na obale je uvedeno doporucene davkovani 1-2× denne. Nekde vsak ctu, ze ho nektere maminky pili před porodem i 3-4×. Jde mi o to zda se v těhotenství davkovani nedodrzuje nebo zda jste meli jiny navod na obale..dekuji. příští tyden by mi mi vyvolavat porod, a dle VV se moc neotviram, cesty nemam pripravene..tak premyslim jak tomu pomoct
Já pila vždy tak jeden větší šálek (mám takové velké hrnky kolem půl litru). Kamarádka se tim nalejvala od rána do večera ![]()