Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli myslíš teď aktuálně, tak bych koupila třeba miminkovské botičky, chrastítko apod pod stromeček
já už těhotenství oznámila, ale budu příteli sdělovat pohlaví miminka modrými teniskami pro miminko ![]()
Okopírovala jsem fotku z ultrazvuku a pod to napsala text, něco jako Babičko, dědečku, já jsem vaše další vnouče. Narodím se … Zabalila jsem to jako dárek a dám jim to pod stromeček…
Taky jsem okopčila fotku z utz, nalepila na přáníčko a napsala text, jakoby za miminko. Něco jako:„Ahoj babi/dědo, tak to jsem já, už měřím X cm a bije mi srdíčko, v (měsíc) se na vás budu těšit.“
Myslíte ze by bylo třeba i vhodný dat zabaleny bodicko rodičům pod stromeček a neco k tomu sepsat? ![]()
Já, ač těhotná ještě nejsem, už jsem si tuto část připravila
koupím takový ten velký fotorám, který máš rozdělených na více rámečků ( většinou je tam napis friends nebo family) vlepim fotky vnoučat a děti a do jednoho vlepim jen bílý papir, do půlky napíšu "čeká na tisk " nebo "načítá se " ![]()
Měla jsem vymyslený pro každého voucher na zážitek „Staň se babičkou/strejdou…“ cena k nezaplacení, platnost do konce života a tak. Přišlo mi to jako hezká památka. Nakonec tedy vzhledem k okolnostem budu oznamovat úplně normálně jen tak mimo řečí…
Ja jsem nechala udelat kalendar s fotkami starsiho ditete a na mesic narozeni druheho jsem dala fotku z UZ.
Mně by zajímaly pak ty reakce prarodičů pod stromečkem. Když si představím třeba svýho tátu, asi by byl z takového dárku typu tričko, fotka v rámečku dost rozpačitý..Mně samotné to trapné připadá..Prostě bych to normálně řekla, ono okolí to většinou tak neprožívá jako ta těhotná. ![]()
@Ann-Sylvie Tak chce to své příbuzné znát… u nás to třeba rodina prožívá víc, než sama těhotná..
Přítelova rodina dostala pod stromeček průkazky babičky, dědečka (bylo to jejich první vnouče) - udělala jsem je podobně jako jsou občanky (fotka, jméno, datum narození). Moje rodina (kde to bylo už třetí vnouče) dostala hádanku, pod sebou napsané datumy (jen měsíc a rok) narození vnoučat + očekávaný termín porodu a ať hádají co to je - půl hodiny nad tím přemýšleli ![]()
Mě mrzí, že mě to oznamování nevyšlo, protože to na mě všichni poznali, ještě před tím než jsem to pořádně věděla já.
Ale určitě bych šla do toho co ti radí ostatní, dala bych jim to jako dáreček pod stromeček. ![]()
Taky mě to mrzi ze mi ro nevylso udelala bych na paapir ty sychrlajsky jednu venkou + dalsi velkou a do te jedne malou …
Ale byla jsem tak sokovana ze s enam to povedlo na poprve a bxl silvestr rano ze jsem hned letela za pritelem…blizke rodine jsme to oznámili take brzo protože už v 7tt jsme měla bricho a byla jsem nemocna takže ani nebyl čas na vymysleni a spíš jsme se bála jak to dopadne
Dobry den. Chtela bych se vas zeptat nebo spis poradit jak originálně a třeba i vtipně oznámit rodině těhotenstvi?