Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem si dělala covid test a pozitivní. Dcera lehce kašle, má rýmu, nic strašného, negativní. V sobotu ji čeká vystoupení, na které se dlouho těšila. Po zjištění mého pozitivního testu se úplně sesypala, že tam nebude moct. Samozřejmě myslí i na mě, jestli budu v pořádku, abyste neměli kecy. Ale taky ji jde právě o tu akci a celkově má strach, že to chytne taky. Nevíte jaká jsou teď pravidla? A ta pravdepodobnost ze to od nás chytne ( má to i její bráška)? Bohužel jsme ještě včera nedodržovali žádný odstup, projevilo se to až dnes.Omlouvám se za anonym, ale beru jako citlivé info.
a kdybys měla chřipku nebo angínu, taky by se bála? a k čemu si děláš test? prostě jsi nachlazená, no bohužel i dcera je nachlazená - je úterý, do soboty může dcera lehnout, anebo také být naprosto zdravá - nějaký strach na to fakt nemá vliv
Podle vyjadrovani jsi ta dcera ty. Teď už žádné zákazy u covidu neplatí.
@mrazik6 píše:
Podle vyjadrovani jsi ta dcera ty. Teď už žádné zákazy u covidu neplatí.
Ano, protože moje dcera určitě umí napsat zprávu sem, když je jí 7 let. Neříkám, že se vyjadřuji nějak dobře, ale mám 39 horečku a jen ležím🤦
@stinga píše:
a kdybys měla chřipku nebo angínu, taky by se bála? a k čemu si děláš test? prostě jsi nachlazená, no bohužel i dcera je nachlazená - je úterý, do soboty může dcera lehnout, anebo také být naprosto zdravá - nějaký strach na to fakt nemá vliv
Já bohužel ležím s horečkami a jsem ráda, že jsem. Takže proto jsem covid test dělala. Dcera ho dělala kvůli mě, abych věděla, že ona pozitivní není. A ne, u chřipky by takový strach neměla, je přecitlivělá na covid. Ono je to ale celkově ve společnosti vnímáno hůř. Když máš chřipku, lidi sice nejsou nadšení, ale nechají tě pracovat. Když máš covid, pošlou tě akorát tak domů. I kdybys neměla žádné příznaky. Ja se ale spíš ptám, jestli někdo ty zkušenosti má, jestli se dcera nakazí, nebo spíš ne?
@Anonymní píše:
Ano, protože moje dcera určitě umí napsat zprávu sem, když je jí 7 let. Neříkám, že se vyjadřuji nějak dobře, ale mám 39 horečku a jen ležím🤦
no furt platí to, co jsem ti napsala, do soboty může být dcera naprosto zdravá nebo také naprosto nemocná, to v úterý nevyřešíte,
a proč má o tebe strach? to není normální nechat 7leté dítě v nějakém strachu o matku, máš covid, ne rakovinu nebo tetanus ![]()
Pokud je dcera nachlazená nebo ji jinak není dobře, ani tak by asi neměla chodit mezi lidi.
Žádné karantény a izolace nejsou, takže pokud bude dcera zdravá tak může jít na vystoupení. Pokud bude mít horečku, tak samozřejmě nikam nepůjde. Ale vzhledem k tomu, že je sezona respiračních nemocí, tak je třeba počítat s možností, že dítě může být nemocné.
@Anonymní píše:
Já bohužel ležím s horečkami a jsem ráda, že jsem. Takže proto jsem covid test dělala. Dcera ho dělala kvůli mě, abych věděla, že ona pozitivní není. A ne, u chřipky by takový strach neměla, je přecitlivělá na covid. Ono je to ale celkově ve společnosti vnímáno hůř. Když máš chřipku, lidi sice nejsou nadšení, ale nechají tě pracovat. Když máš covid, pošlou tě akorát tak domů. I kdybys neměla žádné příznaky. Ja se ale spíš ptám, jestli někdo ty zkušenosti má, jestli se dcera nakazí, nebo spíš ne?
to ti přece nikdo nemůže říct, mám z okolí zkušenosti z obou variant. Někde se spolubydlící nakazili, jinde ne.
@Anonymní píše:
7letá je přecitlivělá na covid? tak asi to doma nějak přehnaně řešíte a řešili jste, nemůžeš přece 7leté dítě zatěžovat takovými strachy, to tak malému dítěti úplně ničí psychiku
@Anonymní píše:
no chřipku jsem měla jednou a pracovat bych fakt nezvládla, je to už dlouho, ale stále si pamatuji, že 3 dny jsem byla schopná jen ležet. Naopak se svým druhým covidem bych zvládla pracovat v pohodě. Covid je už běžná viróza, nikdo nikoho nemůže posílat kvůli covidu domů. A pokud nemá člověk příznaky, tak nemá vůbec smysl se testovat a omezovat.
Ona to dost dobře možná má, ty testy rozhodně nejsou stoprocentní a za dob covidových jsme zažili ledasco. Každopádně zdravý rozum - něco mi je, nelezu mezi lidi. nic mi není, chovám se normálně.
@stinga píše:
no furt platí to, co jsem ti napsala, do soboty může být dcera naprosto zdravá nebo také naprosto nemocná, to v úterý nevyřešíte,
a proč má o tebe strach? to není normální nechat 7leté dítě v nějakém strachu o matku, máš covid, ne rakovinu nebo tetanus
Není to nic přehnaného, spíš přirozený strach, jestli budu v pohodě. Ten má u každé nemoci, ale ten starostlivý, ne přehnaný. Sesypala se spíš z toho, že by zase nebyla na vystoupení. Bohužel už hodně krát vystoupení nezvladla kvůli nemoci a nechce už znova. Taky má z covidu strach kvůli tomu, že sama ho ještě nikdy nedostala nebo aspoň mela výsledky negativní. Taky se vás chci zeptat, jak to řešit se školou? Chtěla jsem ji do školy poslat už ve čtvrtek, ale teď nevím, jestli můžu. Vyzvedával by ji normálně starší syn, takže já bych mezi lidi nechodila. Ale co kdyby ho náhodou měla? I když je test negativní.
@Anonymní píše:
Já bych tě poslala domů i s chřipkou
a jo, nejspíš se nakazí, jestli to ještě nemá… testy nejsou stoprocentní
@Anonymní píše:
Není to nic přehnaného, spíš přirozený strach, jestli budu v pohodě. Ten má u každé nemoci, ale ten starostlivý, ne přehnaný. Sensypala se spíš z toho, že by zase nebyla na vystoupení. Bohužel už hodně krát vystoupení nezvladla kvůli nemoci a nechce už znova. Taky má z covidu strach kvůli tomu, že sama ho ještě nikdy nedostala nebo aspoň mela výsledky negativní. Taky se vás chci zeptat, jak to řešit se školou? Chtěla jsem ji do školy poslat už ve čtvrtek, ale teď nevím, jestli můžu. Vyzvedával by ji normálně starší syn, takže já bych mezi lidi nechodila. Ale co kdyby ho náhodou měla? I když je test negativní.
no pokud bude dcera zdravá, tak ať do školy klidně chodí, covid se už nijak neřeší,
ale opravdu bych zapracovala na její úzkostlivosti, moje dcera má také 7 a vůbec neví, že nějaký covid existuje, tak nemá žádné úzkosti z toho
Ahoj, dnes jsem si dělala covid test a pozitivní. Dcera lehce kašle, má rýmu, nic strašného, negativní. V sobotu ji čeká vystoupení, na které se dlouho těšila. Po zjištění mého pozitivního testu se úplně sesypala, že tam nebude moct. Samozřejmě myslí i na mě, jestli budu v pořádku, abyste neměli kecy. Ale taky ji jde právě o tu akci a celkově má strach, že to chytne taky. Nevíte jaká jsou teď pravidla? A ta pravdepodobnost ze to od nás chytne ( má to i její bráška)? Bohužel jsme ještě včera nedodržovali žádný odstup, projevilo se to až dnes.
Omlouvám se za anonym, ale beru jako citlivé info.