Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
já taky byla zklamaná,když jsem dcerce (5 let) dala jméno Emma a zjistila jsem že Emmiček s dvěma M bylo boom a potkáváme jich hodně ![]()
my taky chtěli viktorku…ale pochlapila se nám
a teď jsem zjistila, že být, spolužačka (jsme z jedný ulice) bude mít viktorku dva měsíce před naším kubíčkem - takže jsme tu nakonec málem byly dvě hned na pár metrech. ale my chtěli historický jméno, takže viktorie podle královny a ne podle backham ![]()
Já znám tři v podobě Viktoria (2 slovenky + jedna ukrajinka).
Příspěvek upraven 24.04.12 v 23:11
@Anonymní píše:
Zamilovala jsem se v těhotenství do tohoto jména a taky tak svou holčičku pojmenovala. Líbilo se mi, že je mezinárodní, tak i české, hodí se snad ke každému přijmení, zní tak vznešeně a má i hezké zdrobněliny. Hlavně jsem chtěla něco neobvyklého a aspoň trošku originálního. Obrovským zklamáním je teď pro mě ale na emiminu zjištění, že vůbec neobvyklé není. Přitom já tady u nás žádnou neznám, ani dospělou, ani miminkovskou:-) Když zadám toto jméno do početnosti, vychází velice dobře.(že je jich málo) Tak kde teda ty všechny Viktorky jsou, když jich je tolik? Kolikrát jste se s tímto jménem setkaly vy?
tak se mrkni, kolik jich je
http://www.kdejsme.cz/ ![]()
Viktorie je krásné jméno, také máme doma jednu ![]()
Líbí se mi čím dál víc a je mi úplně fuk, kolik holčiček ho ještě nosí, Vikoušek je jen jeden ![]()
Sestřenice má Verču a Vikču
Já jsem chtěla syna Viktora, ale je to nakonec Pavel - ten je v dnešní době exotičtějí
![]()
Nepochopila jsem to to s tím „zklamáním“. To se ti to jméno přestává líbit jen proto, že jsi zjistila, že nejste sami jediní v celém kraji? ![]()
a já taky chtěla viktorku ale po tom co viktorka plzeň vyhrála je u nás každá druhá narozená holčička co potkám viktorka. ![]()
Krásné jméno
@Kamča.dalmatinka píše:
a já taky chtěla viktorku ale po tom co viktorka plzeň vyhrála je u nás každá druhá narozená holčička co potkám viktorka.Krásné jméno
Kami, tak třeba to do třetice bude holka
Viki ![]()
Myslím na tebe dnem i nocí, jestli už náhodou nerodíš. Kdybychom se do té doby „neviděly“, tak tfuj tfuj, ať to jde hladce a jste oba v pořádku! ![]()
Tohle jsem zjistila i u jmena Nela, az kdyz jsme dceru meli pojmenovanou…S Nelinkama se taky roztrhl pytel, ale vubec mi to nevadi.
Jinak k tematu, Viktorii jsem mela spoluzacku na ZS a pritel ma v rodine sestrenici a neter.
Tak já znám Viktorky dvě. Jedna je tady u nás v baráku a druhou má moje kolegyně z práce. Hele co mám říkat já? Naše malá se jemnuje Tereza.
Já to jméno vybrala z toho důvodu, že se mi líbí a že má hodně variant a je mi úplně jedno, že až bude malá chodit do školky, tak tam třeba bude dalších pět Terezek. A už jsem dokonce potkala dva psy Terezka. ![]()
Taky máme Viktorku, koukala jsem se u nás v porodnici a každý rok se narodila jen jedna (asi od r.2001), jen 2011 se narodili dvě.
Taky se nám líbila Viktorka, ale brácha má restauraci Viktorii, tak jsme nechtěli chodit s Viktorkou do Viktorky. Pěkné jméno. Měla jsi dát třeba Boženku, tu snad nenajdeš nikde. Ty vlny jmén jsou vždy.
jo, tyhle neobvykly jmena jsou neobvykly jen chvili, pak se z toho stane moda a ma je kazda treti…
Ahojky,moje 7 letá dcera je Viktorie
Pamtuji si do dneška že když jsem v porodnici vypisovala papíry na jméno,tak jsem nebyla rozhodnutá jaké chci pro holčičku
Přišla sestřička a pustila rádio a v něm akorát bylo že Viktorie Beckham představuje novou kolekci šatů,okamžitě jsem to jméno napsala
A moje kamarádka má 2 letou Viktorku