Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahoj Maminky
chtěla jsem se zeptat včera jsem byla u doktora a mám kontrakce už od včerejška po 10-15min. pan dr. mi rekl ze se zatím neotvírám a že to malinká může v bříšku vydržet ještě týden nechci jezdit zbytečně do porodnice a proto se ptám jestli mám čekat až odteče plodovka nebo jestli odezní bolesti?? Hodně mi mimi tlačí na spodek směrem od kříže mi jdou takové bolesti ke kyčlím a do nohou, okolo pupíku mám velké křeče ale nemám pocit že by byli až tak intenzivní jako svůj začátek porodu popisují některé maminky,tvrdne mi bříško i přesto že mi pan dr. napsal magnesko(2-0-2)!prosím vás o odpověď mám ještě čekat měli jste to někdo jako já a porod ještě neproběhl??? děkuji krásný den!
![]()
Jeden z nejspolehlivějších indikátorů, zda se jedná už o porod nebo jen o poslíčky, je dát si horkou vanu. Když to po ní poleví - jsou to poslíčci. Když ta vana nepomůže - je to porod. ![]()
Wiolla píše:
Jeden z nejspolehlivějších indikátorů, zda se jedná už o porod nebo jen o poslíčky, je dát si horkou vanu. Když to po ní poleví - jsou to poslíčci. Když ta vana nepomůže - je to porod.
jdu to zkusit děkuji:))
Wiolla píše:
Jeden z nejspolehlivějších indikátorů, zda se jedná už o porod nebo jen o poslíčky, je dát si horkou vanu. Když to po ní poleví - jsou to poslíčci. Když ta vana nepomůže - je to porod.
přesně tak, ale zase nechápu proč máš magnézko… to potlačuje tvrdnutí bříška a děložní činnost (oddaluje porod) ![]()
To jo, taky už bych se magnézkem necpala, pokud máš před porodem
Může to způsobovat ochablost svalů novorozence.
Nevím, v jakém jsi tt, ale magnézium se bere do 36. týdne, pak je spíš ke škodě než k užitku, nerozumím tomu, proč ti ho dr. napsal? ![]()
Jinak porod takto začínat může, ale na odjezd do porodnice máš ještě spoustu času. ![]()
zkus tu vanu, uvidíš jak se to bude vyvíjet dál. POkud se ti nebude něco zdát raději jed do porodnice, oni ti natočí monitor a poznají jestli se jedná o kontrakce nebo poslíčky a budeš mít aspon jasno v hlavě
ahojky, já bych do porodnice nejspíš raději jela. Někomu ta plodovka ani neodteče… Hlavně bych si hlídala, jestli se zkracuje doba mezi kontrakcema. Já je měla (pokud si dobře pamatuju) po dvaceti minutách několik hodin a pak se doba začala zkracovat a zkracovat… A voda mi odtékala hrozně po trošičkách, takže to ani nebylo poznat… Držím palečky ![]()
Wiolla píše:jdu to zkusit děkuji:))
Monny89 píše:Wiolla píše:přesně tak, ale zase nechápu proč máš magnézko… to potlačuje tvrdnutí bříška a děložní činnost (oddaluje porod)
nejspíš asi proto ze jsem 35+5 jinak netusim proc by mi ho dr. napsal
po te vane me to boli o trosku min ale neustoupilo to uplne a dloho v takove teple vode nevydrzim tak nevim co ted jestli jeste pockat??
![]()
Adaška píše:
ahojky, já bych do porodnice nejspíš raději jela. Někomu ta plodovka ani neodteče… Hlavně bych si hlídala, jestli se zkracuje doba mezi kontrakcema. Já je měla (pokud si dobře pamatuju) po dvaceti minutách několik hodin a pak se doba začala zkracovat a zkracovat… A voda mi odtékala hrozně po trošičkách, takže to ani nebylo poznat… Držím palečky
No prave ja je mam porad po cca10min neni to ale uplne pravidelne??
a kdyz mi vcera dr. rekl ze jsem se neotvirala ted uz bych mohla??kdyz jsou to porad stejne minuty?? ![]()
já ještě pockam pokud se doba skrati a pak uvidim jestli to nepolevi tak jedu dekuju!
![]()
Poslíčky můžou trvat i měsíc… Teb tvůj termín je podle MS nebo ho víš nějak přesněji? Tohle je totiž ještě docela brzo, takže tak do porodnice, kde mají neonatologické centrum. Být tebou, tak asi do horké vany příliš nelezu a porod se rozjet nesnažím. Spíš se snaž být v klidu. Já měla výjezd v 36tt taky a nakonec jsem porodila až přesně za 14 dní. Držím palce, ať tam prďolka ještě chvilku zůstane (a do vany už radši nelez).
Dadulinek píše:Adaška píše:No prave ja je mam porad po cca10min neni to ale uplne pravidelne??
ahojky, já bych do porodnice nejspíš raději jela. Někomu ta plodovka ani neodteče… Hlavně bych si hlídala, jestli se zkracuje doba mezi kontrakcema. Já je měla (pokud si dobře pamatuju) po dvaceti minutách několik hodin a pak se doba začala zkracovat a zkracovat… A voda mi odtékala hrozně po trošičkách, takže to ani nebylo poznat… Držím palečkya kdyz mi vcera dr. rekl ze jsem se neotvirala ted uz bych mohla??kdyz jsou to porad stejne minuty??
A jak je to silné? Normálně během kontrakce můžeš chodit, sedět u PC a psát, umývat nádobí či telefonovat? A nebo musíš všeho nechat, zastavit se, zavřít oči, dejchat a čekat až to přejde?
Dadulinek píše:Wiolla píše:jdu to zkusit děkuji:))
Jeden z nejspolehlivějších indikátorů, zda se jedná už o porod nebo jen o poslíčky, je dát si horkou vanu. Když to po ní poleví - jsou to poslíčci. Když ta vana nepomůže - je to porod.Monny89 píše:nejspíš asi proto ze jsem 35+5 jinak netusim proc by mi ho dr. napsalWiolla píše:přesně tak, ale zase nechápu proč máš magnézko… to potlačuje tvrdnutí bříška a děložní činnost (oddaluje porod)
Jeden z nejspolehlivějších indikátorů, zda se jedná už o porod nebo jen o poslíčky, je dát si horkou vanu. Když to po ní poleví - jsou to poslíčci. Když ta vana nepomůže - je to porod.po te vane me to boli o trosku min ale neustoupilo to uplne a dloho v takove teple vode nevydrzim tak nevim co ted jestli jeste pockat??
![]()
Vždyť magnézko se doporučuje ho v 35-36tt vysadit, tedy nejpozději 35+0 ![]()
Ale pokud máš pouze poslíčky tak nevím, třeba to je porod, ale to magnézko ti potalčuje tu děložní činnost ![]()
Monny89 píše: …Vždyť magnézko se doporučuje ho v 35-36tt vysadit, tedy nejpozději 35+0
Ale pokud máš pouze poslíčky tak nevím, třeba to je porod, ale to magnézko ti potalčuje tu děložní činnost
Já myslím, že Mg se vysazuje v 36tt, pokud se u jeho užívání jedná spíš o prevenci (jako že bylo do té doby bráno spíš jako potravinový doplněk). Pokud ale měla zakladatelka kontrakce už včera na kontrole, tak doktor usoudil, že je potřeba dítko v bříšku nějak udržet, protože je na porod ještě moc brzo, takže ho naordinoval jako „léčivo“.