Poloha plodu v 37. týdnu

789
20.5.11 10:59

Poloha plodu v 37.týdnu

Mám dotaz, ve 32. týdnu na ULZ byl malej hlavičkou dolů, ale teď v 37. týdnu se otočil hlavičkou nahoru. Jaká je šance, že se ještě otočí? A když jsem měla první dítě císařským řezem, budou zase dělat císařský řez?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
20.5.11 11:01

Mimčo se může otočit ještě kdykoliv, klidně i v den porodu (znám takové případy)..... pokud se neotočí, tak se to zkouším venkovním hmatem… :wink:
Víc nevím :think:

Zkus být na čtyřech, to tam má mimčo víc místa takže se může spíš otočit :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
20.5.11 11:02

a s tím císařský řezem, záleží na první jizvě… není pravidlem, že se musí řez opakovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
20.5.11 11:08

Pokud jsi první dítě rodila císařem, a teď bude dítko koncem pánevním, nepochybně ti udělají císař znovu. Šance na otočení je, ale dost malá… Přeji, ať vše zvládnete! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
20.5.11 11:26

Šance na otočení tu je, ale taky bych řekla, že hodně malá. Asi tak malá, jako že se ti otočil v tak pokročilém těhu nahoru. Doktor mi říkal, že se to stává málo kdy, že tam má dítko málo místa a navíc proti gravitaci, že to tak nejde…

Tak možná máš „vrťu“, který když to zvládl tam, tak to zvládne i zpátky. :nevim: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3552
20.5.11 11:39

sance na otoceni je, taky se mi mimco otocilo ve 38 … doktor udelal nejaky hmat a pohlo se :-)

tak drzim palce at to klapne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1013
20.5.11 12:41

Tak na toto téma se musím smát. Napíšu ti, jak to bylo s mojí druhou dcerou:

termín porodu 10.11.2010
poloha plodu na kontrole ze dne:
3.11.2010 PPH (hlavou dolů)
5.11 KP (konec pánevní)
8.11. příčná poloha, objednání na císař
10.11. na příjmu na císaře poloha PPH, odchod domů
12.11. PPH
15.11. příčná poloha
18.11. PPH
22.11. PPH, vyvolávaný porod, bez problémů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6926
20.5.11 20:55

Jéééj otočit se může i v den porodu. :wink: Hodně choď, hlavička je těžiště - tak ať jde dolů. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
21.5.11 07:34

no mě přijde podivný, že pohyby cítím hlavně v části pod žebry, teda tam, kde by měla být hlavička a tělíčko, tak nevím, jestli se tak pořád otáčí.....? Bylo mi řečeno, že po prvním dítěti, které mělo 5 kg, mám velkou dělohu, tudíž tam má dost místa na otáčení. Ale nevím, jestli to ještě stihne se otočit, když má teď podle ultrazvuku asi 3 kg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
21.5.11 10:05

Je možné že se pořád otáčí… Mě se prcek takhle otáčel třeba každou noc, než se ustálil :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
21.5.11 11:56
luckyhorse píše:
no mě přijde podivný, že pohyby cítím hlavně v části pod žebry, teda tam, kde by měla být hlavička a tělíčko, tak nevím, jestli se tak pořád otáčí.....? Bylo mi řečeno, že po prvním dítěti, které mělo 5 kg, mám velkou dělohu, tudíž tam má dost místa na otáčení. Ale nevím, jestli to ještě stihne se otočit, když má teď podle ultrazvuku asi 3 kg.

Já mám dítko hlavou dolů. Poslední dobou ho nejvíc cítím právě až úplně dole (málem na stehnech), jako kdyby si furt šudlal ručičkama před obličejem či se drbal na hlavě. Absolutně z toho šílím, je to děsně nepříjemný.

Takže pokud ty ho máš hlavou nahoru a taky se ti „drbe na hlavě“, tak bych se nedivila tomu, že to cítíš hodně pod žebry (tam já zase občas cítím jeho nožičky, ale ty ručičky jsou fakt horší…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
27.5.11 12:08

tak jsem byla na ultrazvuku a představte si, že se malej otočil zase hlavou dolů. Doufám, že mu to vydrží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
27.5.11 14:02

Já jsem psala, že se tam točí jak se mu zachce :palec: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie