Hrozící předčasný porod 29+2

283
19.5.11 10:35

Hrozící předčasný porod 29+2

Ahoj holky,

jsem dnes 29+2 a včera v poradně se Dr. pěkně vyděsil, že se začínám otvírat a šíleně se mi zkracuje děložní hrdlo (1cm), k tomu častá děložní aktivita (stahy) a prý mi hrozí předčasný porod. Proto do mě nacpal pesar (na internetu jsem se dočetla, že je u něj velké riziko vnesení infekce :( ?)+ zvýšení dávky Magnezia laktátu 2+2+2 denně a pak mi taky napsal nějaké globule Globulus cum natrio tetraborico, na jejichž letáku je psáno, že je podává při kvas.infekci, já jsem ale žádné problémy (výtoky, svědění,pálení) neměla, tak tomu vůbec nerozuumím :(. Naopak večer jsem si zavedla 1. globuli a od té doby se mi spustil nepříjemný výtok. Nemáte někdo prosím podobné zkušenosti?? :-?

Díky všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
36544
19.5.11 10:42

Ahojky, tak mě hrozil předčasný porod od 27tt, teď jsem 4dny před termínem a pořád držím.. dodržuj klidový režim… a ber to magnézko.. zbytek neznám neporadím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
19.5.11 11:09

ahoj,
byla jsem na tom uplně stejně :-) Pesar, různé pilulky, globulky, tuny magnezia. Žádný sex, minimum pohybu a ležet ležet ležet!!!!!!!! :pocitac: První den jsem brečela jak želva, druhý den poctivě ležela, přítel se ke mě nesměl ani přiblížit :-P No dodržovat to všechno jsem vydržela asi tak týden. Pak jsem si zjistila, že ty nervy mi vůbec nepomůžou spíš naopak. Takže jediné co jsem dodržovala byl ten pesar, když už tam jednou byl, a prášky. Doma jsem normálně fungovala./ i se sexem :oops: / a Maruška se narodila bez problému na termín/ měla jsem plánovaný císař na středu, ale podle mých soukromých výpočtů se měla sama narodit v sobotu a taky se tak začala hlásit/ takže hlavně klid a žádný nervy :-P :-P :-P věř svýmu drobečkovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
19.5.11 11:11

aha koukám, že jsi taky od nás nechodíš náhodou k Mudr. Sedláčkový??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.5.11 11:12

Monny,

díky za odpověď. Jj, magnézo i klidový režim dodržuju, tak uvidíme :roll: Je fajn, že jste (skoro)dotěhulkovali v pohodě :wink:,držím palce, aby i porod proběhl v pohodě :palec: .

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.5.11 11:16
žampion píše:

Ahoj Žampionko :-) , díky za odpověď. K Sedláčkový ne, nýbrž ke Kaplanovi :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
19.5.11 11:22

:-) hlavně si uvědom, že doktoři se jistí, aby pak nikdo nemohl říct, že bylo něco zanedbáno :mrgreen: takže si naordinuj dobrou mysl a pevný nervy :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
939
19.5.11 11:32

Ahojky, mně při druhém těhu hrozil předčasný porod od 28+3..takže mě nechali v nemocnici, dostávala jsem magnézko a gynipral…samo klidový režim…ležela jsem tam s přestávkami měsíc a půl..malá se narodila 37+0 císařem, byla v bříšku v tureckém sedu.Je hrozně droboučká, v 10 měsících má cca 6500g, ale je v pořádku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
19.5.11 11:34
soslik píše:
žampion píše:
Ahoj Žampionko :-) , díky za odpověď. K Sedláčkový ne, nýbrž ke Kaplanovi :roll:

Ke Kaplanovi chodí vlastně moje sestra odrodila u něho 2 děti ve vyšším věku ji dvakrát poslal na plodovku ale jinak vše proběhlo v naprostém pořádku a je s ním moc spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.5.11 11:36
ircav píše:
Ahojky, mně při druhém těhu hrozil předčasný porod od 28+3..takže mě nechali v nemocnici, dostávala jsem magnézko a gynipral…samo klidový režim…ležela jsem tam s přestávkami měsíc a půl..malá se narodila 37+0 císařem, byla v bříšku v tureckém sedu.Je hrozně droboučká, v 10 měsících má cca 6500g, ale je v pořádku :srdce:

Ahoj Ircavko, páni, tak hlavně, že jste v pořádku :kytka:. Malinká musí být opravdu drobeček :andel:, přeju hodně zdravíčka. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36148
19.5.11 13:17

Jé, rychnovská těhulka :lol: S problémem neporadím :nevim: Ale držím palečky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
283
19.5.11 13:44

Ahojda :-D, díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Rybka785
20.5.11 08:32

Hrozici predcasny porod

Ahojky mamino. Jsem ted ve 23. tydnu uz od 20 tydne mam zkraceny cipek na 1 cm. Zacalo mi tvrdnout brisko a diky tomu se mi cipek zkratil. Nejdrive mi Dr. predepsal jen magnesium, a klid doma na luzku. Jenze jsem doma lezela , ale tak v pololeze, ne vylozene rovne. A samo ze notas na kline a snazila jsem se holkam v praci pomahat z domu. Vysledek byl ten, ze stahy neprestaly a kdyz jsem se postavila mela jsem pocit ze se musim drzet mezi nohama, aby mi mimi nevypadlo. Padila jsem k Dr. ten mi rekl, ze uz misto cipku mam jen takovy hrbolek a nasadil mi 3 x denne diazepham a totalni klid na luzku,v rovne poloze, spat, a nohy mit podlozene. Stahy prestaly a citim se o moc lip. Po 4 dnech se muj stav o dost zlepsil,i cipek se zpatky vratil na 2 cm. Diazepham mi u bral o jeden, ale z postele se nikam krome WC a sprchy nehnu. Vim ze pokud ted zacnu rodit tak to bude spise jeste potrat, takze musim vydrzet. Jjo jeste jsem nerekla , ze u prvniho jsem mela uplne to same, od 24 tydne jsem lezela taky s 1cm cipku a diazephamem. Maleho jsem donosila,narodil se asi 5 dnu pred terminem a dneska je z nej skvely 7.lety kluk a naprosto zdravy. Porad si rikam, ze kdzy jsem zvladla donosit prvnio tak musim i toho druheho a ty se neboj, hlavne zaden stres, lehni si, nozky nahoru, at te doma obskakuji,cti si romantiku,a spi. A neboj urcite to zvladnes,sice nevim proc ti dr predepisuje takovou lecbu, ale kazdy ma jiny postup. a hlavne uz jsi bizko a to riziko uz neni tak velke… tak se drz kazdy den je k dobru. Hlavu vzhuru mamco a strasne moc drzim palecky a fakt nic nedelej…papa

• Citovat
  • Upravit
Rybka785
20.5.11 08:48

Ahoj Zampionku, ted jsi me dostala,ty jsi i sexovala? M e se manzel ani nedotkne, abych nahodou neporodila. A uprimne trpim jak pes vedle harajici feny.Uz mi to leze na mozek a predstava jeste pul rocniho pustu me privadi k silenstvi.Ale jsem srab a nemam odvahu to riznout

• Citovat
  • Upravit
283
20.5.11 08:52

Rybko díky za mejlik…

No musím se přiznat že sice odpočívám, ale s noťakem na klině a nohy nahoře jsou ta tam :roll: :andel: , takže dám na tebe… Naše malinká by sice už měla šanci na přežití, ale i tak…

A ohledně toho diazepanu - jeho užití v týhle souvislosti slyším poprvé 8-o . A ještě se zeptám, na začátku obou těhu jsi měla jak dlouhý čípek? A jsi po nějaké gynekolog. operaci?

Pane jo, smekám před tebou jsi statečná, ale co bychom pro ty naše zlatíčka neudělaly že :kytka: :kytka: .

Budu moc držet palce :palec:

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí