Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
Tak ještě černou mast, tou taky nic nezkazíš, umí to dobře vytahovat z vnitřku, jak tady doporučují.
Máš to blbě ostříhaný, ale asis chtěla si ulevit.
Stříhat jen narovno, né do obloučku.
Ne. Jen jsem to přes bolest zmáčkla, aby vytekl hnis. Pak už to i přestalo bolet a začalo se to hojit
Po propíchnutí a vymáčknutí hlavně krve to vypadá takhle myslím že je to lepší alespoň z mého pocitu, jinak ichtoxyl nemám zrovna doma takže asi musím koupit.
Normalne se to zahoji samo, nech to par dnu. Kdyz bude nejvetsi bolest, zkus vymackat hnis. Mela jsem vicekrat na noze i na ruce a nenapadlo by me s tim chodit k doktorovi.
Jo, ulovila bych zitra ichtoxil a namazala, ditku pomohl behem 24 hodin.
Protože pochybuji, že se ti to zahojí a nebude se ti to vracet. Uvidíš no.
prosě jsi jsi to zastřihla moc a ted ti to tam hnisá…
Manžel si nechal taky hnit úplně stejně prst par dni, ale nakonec jsem ho dotlačila k tomu, ze si to nariznul, vymackal z toho ten hnis a pak se mu to začalo hojit. Ale jako nechceš vidět, kolik tam toho bylo🫣 dala jsem mu vybrat, ze mu to bud napichnu ja jehlou od stříkačky, nebo bude muset na pohotovost, aby nedostal sepsi
tak si to radši odoperoval sam chudák
za dva dny to musel ještě opakovat, protože tam vznikla Troška hnisu zas, ale opravdu už jen malicko, a pak už se to odhojilo zcela.
Jako za mě porad lepší, otevřít si to sam, než cekat x hodin u doktora a nechat si kvůli tomu rozrezat ten prst skrz naskrz a trhat nehet ![]()
Ale jinak se počínající zanet u nehtu dá řešit oblepenim prstu naplasti, vygoogli si. Teď už je ale na to pozdě, to se musí hned.
@boball ruku do ohne bych za to teda rozhodne nedala
podle mě je ještě i dost starých škol v těch nemocnicích.
@Semtex píše: Více
Už od začátku jsem to zalepila náplastí a pak to nechala a myslela že se to prostě zahojí
, a pak se to tam vytvořilo a už jsem začala mít obavy, na základě rad tady jsem to propichla, krve jak z vola, dneska jsem to zopakovala a na asi tak polovině míst už mě to vůbec nebolelo to propíchnutí, takže myslím že to už odumírá?
takže lepim, dezinfikuju, tak snad to pomůže
@Semtex píše: Více
Taky tam za to packu raději strkat nebudu, ale snad mají lidi už sami rozum a když jim to někdo nabídne, tak do toho nepůjdou
![]()
@boball píše: Více
Já se právě bojím tohohle, že přijdu k doktorovi, je už starší, a řekne mi že se musí vytrhnout nehet ![]()