Mám na pohovoru říct, že mám dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše:
Ahoj,
snažím se najit delší dobu práci a teď uvažuji nad tím jestli mám říct, že mám dítě i když se mě na to nezeptají. Jsem mladá, takže si asi nikdo nemyslí, že bych už dítě měla. Ale obcaš se mě zeptali zda plánují rodinu a ja rekla, ze uz jedno mamPoté mi bylo i receno, ze potrebuju nekoho kdo rodinu nema (asi kvuli prescasum atd?). Mám jit zitra na jeden pohovor a o tu praci opravdu stojim, jen se bojim, ze bych ji kvuli tomu nedostala.
Ty si opravdu myslíš, že příčinou neúspěchu byl fakt, že máš dítě?
Jakou máš kvalifikaci? Na jaké pozice se hlásíš?
Přímo se nikdo ptát nesmí, ale na normálním pohovoru se to snad ani utajit nedá. Jak už tu někdo psal, vize do budoucna, možnost služebních cest, přesčasů.
Na pohovoru se zaměř hlavně na práci. Pokud k tomu dojde, pobav se o tom, jak budeš řešit případné nemoci. Chápu, že o zaměstnance, který má často OČR, málokdo stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
snažím se najit delší dobu práci a teď uvažuji nad tím jestli mám říct, že mám dítě i když se mě na to nezeptají. Jsem mladá, takže si asi nikdo nemyslí, že bych už dítě měla. Ale obcaš se mě zeptali zda plánují rodinu a ja rekla, ze uz jedno mamPoté mi bylo i receno, ze potrebuju nekoho kdo rodinu nema (asi kvuli prescasum atd?). Mám jit zitra na jeden pohovor a o tu praci opravdu stojim, jen se bojim, ze bych ji kvuli tomu nedostala.
Divný, u nás naopak rodiče cíleně lovíme na to, že máme firemní školku…
Přesčasy nikdo neřeší, chceme, aby lidi makali rychle, ne dlouho.
Mě se teda v životě nikdo neptal, na stav ani dětnost (krom nástupní prohlídky), jedině hooodně nepřímo - jestli jsou služebky problém, ale to třeba kolega, ač bezdětný, zas problém měl, že se bojí lítat. To mi přijde relevantní otázka, nic proti ženám. Stejnak na ty přesčasy - pokud žena řekne : „ne, přesčasy ne, protože mám děti“, tak to není nic proti dětem, ale výsledek toho „ne, přesčasy ne“, kdyby někdo řekl „ne, přesčasy ne, odpoledne medituju“, tak dopadne stejně. Naopak nám to lidi sami píšou do CV, i chlapi, nevím proč, jako nějakou zásluhu, že mají 2 děti nebo co… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ibis píše:
A to nemohl jít během těch 3 měsíců na OČR manžel?
Ne, nejdřív jsme byla samoživitelka. A pak jsem si našla OSVČ.
A já bych stejně v práci, kde by jim dítě vadilo, být nechtěla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na tohle se Tě nikdo ptát nesmí. Já jsem teď potřebovala 2 lidi do mého týmu, takže jsem si pohovorů užila teď dost. A i s naší recruiterkou jsme se shodly, že pokud už na prvním kole kandidáti mluví o tom, že mají dítě, a k tomu nějaký požadavek na úpravu pracovní doby, HO apod. Tak je jasné, že ta práce pro ně až taková priorita nebude. Já osobně to moc nemám ráda, pokud to není ujištění jako posledně:”mám dítě, ale manžela na trvalým HO, takže bych chodila v 9, ale spěchat domu nemusím” A sama mám dvě děti, takže já to pochopení i lidsky mám, ale můžeš narazit na někoho, kdo ty děti třeba nemusí a může to být pro něj zbytečný red flag.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Prostě Vodnář píše:
Tak třeba zdravotnictví by bez přesčasů totálně kleklo.
Klekne i bez našich mnohahohodinových přesčasů, kteté jsou neslučitelné se zákoníkem práce. Je nás málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Dollorres Mně přijde naopak úplně normální, že děti jsou na prvním místě a práce, i když je zajímavá, odborná nebo já nevím jaká ještě, je až na místě druhém.
To, že se někdo zeptá na úpravu pracovní doby k vůli dětem ještě neznamená, že mu na práci nezáleží. Ale dítě do určitého věku musí někdo vyzvednout, někdo s ním být, když je nemocné.
Jsem ráda, že mám kolem sebe normální nadřízené, kteří mají taky děti nebo vnoučata a o těchto věcech se můžeme otevřeně pobavit.
Mně nepřijde úplně normální nastavení ženy, která má malé děti, aby práce byla na prvním místě a přes to nejel vlak. Práce je hlavně/taky prostředek k zajištění obživy rodiny. Pokud baví, těší, naplňuje, je to super.Ale není možné požadovat u každého potenciálního zaměstnance, aby žil hlavně prací.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@1Pears1 píše:
@Dollorres Mně přijde naopak úplně normální, že děti jsou na prvním místě a práce, i když je zajímavá, odborná nebo já nevím jaká ještě, je až na místě druhém.
To, že se někdo zeptá na úpravu pracovní doby k vůli dětem ještě neznamená, že mu na práci nezáleží. Ale dítě do určitého věku musí někdo vyzvednout, někdo s ním být, když je nemocné.
Jsem ráda, že mám kolem sebe normální nadřízené, kteří mají taky děti nebo vnoučata a o těchto věcech se můžeme otevřeně pobavit.Mně nepřijde úplně normální nastavení ženy, která má malé děti, aby práce byla na prvním místě a přes to nejel vlak. Práce je hlavně/taky prostředek k zajištění obživy rodiny. Pokud baví, těší, naplňuje, je to super.Ale není možné požadovat u každého potenciálního zaměstnance, aby žil hlavně prací.
Tak jasně, souhlasím, ale když potřebuješ, aby tým fungoval a víš, že ta pozice, co obsazuješ je nutná on-site, že z předchozí zkušenosti víš, že 6 hodinový úvazek byl málo a dělalo to problémy, že často se něco objeví ad hoc. až odpoledne, a víš, že to udělá strašný chaos, když ten člověk náhle vypadne. Tak na to pak taky koukáš jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chacha a já jsem na jeden pohovor přišla s dítětem a stejně mě chtěli přijmout
ale tam jsem odmítla já ![]()
Jinak já jsem typ, který přímo dítě zmíní, protože potřebuji úpravu pracovní doby. Dítě bude mít 3 roky a ne fakt mi není jedno kdy přijdu domů a nehodlám ho vídat až 18 h večer
navíc můj muž jezdí kamionem, babičky nemáme a školka zavírá v 16 h. Pravdou ale je, že i přes to nemám problém práci sehnat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To já se klidně na úpravu prac. doby a HO ptám, a ptala bych se i bez dětí, poněvadž mě zajímá jak je na tom ta která firma s přístupem k work-life balance, bez HO odmítám pracovat, nechci pevnou pracovní dobu, a chtěla bych to takhle i bez dětí. Práci si díkybohu zatim můžu vybírat, takže se na to klidně ptám a pokud je to problém, tak tam stejně nechci pracovat. Jen nemám ráda když přijde člověk na pohovor, ještě není jasný jestli něco umí a hned se ohání tím že má dítě a potřebuje domů ve tři. Obvykle se na lecčems dá domluvit, pracuju ve firmě kde respekt k pracujícím rodičům je obrovskej a problém není v zásadě nic, ale na pohovoru jsem dítě nehlásila, jen jsem si zjistila jaká je pracovní doba, možnosti HO a úvazků a pak jsem si to sama zhodnotila jestli jo nebo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono je dost slušně nakročeno ke selhání celého státu, už jen, že se chystají dělat škrty ve školství a infrastruktuře. Vždyť právě to je základ našeho budoucího fungování a prosperity. I Číňan to pochopil. Plujeme zvláštně proti proudu.
@Divná Bára píše:
Klekne i bez našich mnohahohodinových přesčasů, kteté jsou neslučitelné se zákoníkem práce. Je nás málo.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj,
Kdybych o tu práci stála, na otázku bych odpověděla po pravdě. Že neplánuju, ale jedno mám. Ale že nebude mít vliv na můj pracovní výkon. Že se dokážu zařídit. Přesčas jde dělat i s dítětem. Prostě organizace musí být.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem neříkala, že mám dítě. Potenciální zaměstnavatel to vyzadovat nemuze a moje zkušenost je, že když se ptali na otázky ohledně těhotenství, rodinného stavu či počtu dětí, byla to vždy levarna. Teď mám v tomhle dobrého zaměstnavatele. Není to sice práce snů, ale je, fyzicky se nenadru, ale hlavně jim nevadí když si beru ocrku nebo jdu s dítkem k doktorovi. Anonym z osobních důvodu.
- Citovat
- Upravit