Mám na pohovoru říct, že mám dítě?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Oni se tě ptát nesmí, nic jim do toho není a nesmí být. Na tobě je uvážit, jestli práci časově stíháš, to není věc zaměstnavatele a nesmí dle toho filtrovat uchazeče a uchazečky.
Edit - já to neříkám, nemám to ani v životopisu (protože obě moje MD daly dohromady asi tak rok a půl, takže irelevantní).
Příspěvek upraven 19.07.23 v 18:21
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě osobně jako zaměstnavateli by bylo úplně jedno, jestli máš dítě nebo né, pokud vím, tak přesčasy ti nikdo nařídit nemůže, pokud nejdeš k policii, vojakům, nebo hašicům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to přiznala, s tím že snad si pod s sebou nepodříznu větev, řekla jsem narovinu, že jsem v současné práci zvyklá, že pokud je syn nemocný, tak nemám očr, ale home Office a řekli že to tam tak u nich dělají všichni… Myslím si že jiná příležitost pro vyjednávání podmínek pak nebude… Jo a nakonec mě nevzali ale kvůli dítěti to nebylo
- Citovat
- Upravit
@M344 píše:
Mě osobně jako zaměstnavateli by bylo úplně jedno, jestli máš dítě nebo né, pokud vím, tak přesčasy ti nikdo nařídit nemůže, pokud nejdeš k policii, vojakům, nebo hašicům.
Nepiš nesmysly. Samozřejmě, že zákoník práce umožňuje nařízení přesčasů.
262/2006 Sb. Zákon zákoník práce
HLAVA V
PRÁCE PŘESČAS § 93
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba zdravotnictví by bez přesčasů totálně kleklo.
@M344 píše:
- Citovat
- Upravit
Já to vždycky říkala, i všechny moje kamarádky. Protože pokus bude dítě vadit, tak se tě stejně zbaví při zkušebce. Mně se tady vždycky stálo, že děti během zkušebky onemocněly a já musela na OČR
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ahoj,
snažím se najit delší dobu práci a teď uvažuji nad tím jestli mám říct, že mám dítě i když se mě na to nezeptají. Jsem mladá, takže si asi nikdo nemyslí, že bych už dítě měla. Ale obcaš se mě zeptali zda plánují rodinu a ja rekla, ze uz jedno mamPoté mi bylo i receno, ze potrebuju nekoho kdo rodinu nema (asi kvuli prescasum atd?). Mám jit zitra na jeden pohovor a o tu praci opravdu stojim, jen se bojim, ze bych ji kvuli tomu nedostala.
jak budeš řešit, když bude dítko nemocné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Netopirek píše:
Já to vždycky říkala, i všechny moje kamarádky. Protože pokus bude dítě vadit, tak se tě stejně zbaví při zkušebce. Mně se tady vždycky stálo, že děti během zkušebky onemocněly a já musela na OČR
A to nemohl jít během těch 3 měsíců na OČR manžel?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
@DanielaD třeba má babičky?
No tak to není důvod nehlásit, ne? Tím bych se spíš chlubila, že bude o dítě postaráno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já to také říkala.
Myslím, že něco jiného je, když o práci žádá někdo, kdo má dítě plně zajištěné a někdo, kdo to tak nemá.
Obzvláště když jde o malé či děti vyžadující zvýšenou (speciální) péči. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše:
@DanielaD třeba má babičky?
To by řekla u pohovoru. Že sice díte má, ale má babičku která vždycky hlídá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Poté mi bylo i receno, ze potrebuju nekoho kdo rodinu nema (asi kvuli prescasum atd?). Mám jit zitra na jeden pohovor a o tu praci opravdu stojim, jen se bojim, ze bych ji kvuli tomu nedostala.
snažím se najit delší dobu práci a teď uvažuji nad tím jestli mám říct, že mám dítě i když se mě na to nezeptají. Jsem mladá, takže si asi nikdo nemyslí, že bych už dítě měla. Ale obcaš se mě zeptali zda plánují rodinu a ja rekla, ze uz jedno mam