Mám nárok na mateřskou dovolenou?

Anonymní
7.3.26 22:27

Mám nárok na mateřskou dovolenouuu??????

Ahoj holky,
potřebuji poradit.
Po skončení rodičáku(během něj jsem neměla žádný jiný příjem) jsem nastoupila do nové práce, kde jsem dostala první smlouvu na půl roku. Teď o března se mi prodloužila na dalšího půl roku a já jsem teď zjistila, že jsem těhotná. Snažíme se o mimčo rok po narození prvního dítěte, pořád nic a konečně se teď zadařilo.
Lékař chce, abych šla hned na rizikové jako při prvním těhu. Jsem teď 8tt. Budu mít nárok mateřskou?
Teď mám vlastně započítené nemoc. pojištění z první smlouvy 180 dní+180dní po prodloužení smlouvy, kdy budu na neschopence. To bych měla mít nárok, že ano? Četla jsem, že nem. pojištění se počítá i při neschopence. Smlouvu mi potom neprodlouží, s tím počítám. Ale měla bych být v ochranné lhůtě a pak přejít na mateřskou, mám pravdu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32929
8.3.26 08:04

Pokud v době nemocenské je platná smlouva tak ano, počítá se do odpracované doby a nároku na ppm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36134
8.3.26 08:14

Jj počítá se i neschopenka do odpracovaných dní, takže to by ti vyšlo v pohodě a pokud se vlezes i do ochranné lhůty když ti smlouva skončí tak nárok mít budeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat