Mám nárok na mateřskou dovolenou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní
Napsat příspěvek
Reakce:
Velikost písma:
8.3.26 08:04
Pokud v době nemocenské je platná smlouva tak ano, počítá se do odpracované doby a nároku na ppm.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
8.3.26 08:14
Jj počítá se i neschopenka do odpracovaných dní, takže to by ti vyšlo v pohodě a pokud se vlezes i do ochranné lhůty když ti smlouva skončí tak nárok mít budeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky,
potřebuji poradit.
Po skončení rodičáku(během něj jsem neměla žádný jiný příjem) jsem nastoupila do nové práce, kde jsem dostala první smlouvu na půl roku. Teď o března se mi prodloužila na dalšího půl roku a já jsem teď zjistila, že jsem těhotná. Snažíme se o mimčo rok po narození prvního dítěte, pořád nic a konečně se teď zadařilo.
Lékař chce, abych šla hned na rizikové jako při prvním těhu. Jsem teď 8tt. Budu mít nárok mateřskou?
Teď mám vlastně započítené nemoc. pojištění z první smlouvy 180 dní+180dní po prodloužení smlouvy, kdy budu na neschopence. To bych měla mít nárok, že ano? Četla jsem, že nem. pojištění se počítá i při neschopence. Smlouvu mi potom neprodlouží, s tím počítám. Ale měla bych být v ochranné lhůtě a pak přejít na mateřskou, mám pravdu?