Mám nárok na ochrannou lhůtu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Když tak dojdeš na ÚP po ukončení neschopenky (pokud tam nemůžeš dřív). Jestli ti to tak poradili na ÚP, tak se na to odvolej. @j.a.n.i1 taky píše, že to tak je. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Ano, na UP může až po ukončení neschopenky, protože na UP se smí registrovat pouze ti, kdo hledají práci a mohou do ni nastoupit, což práce neschopná nesplňuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Ještě bych se chtěl zeptat na tohle: Jak je to se zdravotním pojištěním? Kdo za ni - v případě, že bude v pracovní neschopnosti déle - bude platit zdravotní pojištění?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Z titulu té neschopnosti „stát“, vlastně stejně jako když je na neschopence v době pracovního poměru, to to taky neplatí zaměstnavatel. Akorát je třeba po ukončení pracovního poměru nahlásit na ZP, že neschopenka stále trvá a pak nahlásit zas její konec, prostě každou změnu, protože tím, že už nemá zaměstnavatele, tak to musí dělat sama, jinak to řeší on.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Díky, to je pro zakladatelku taky důležité, že se o to musí postarat (komunikovat se zdravotní pojišťovnou).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon Jojo, tak ono je to většinou se zdravotní pojišťovnou v pohodě, i když to člověk nenahlásí, oni se celkem rychle upomínají o pojistné a stačí i dodatečně doložit, že je/byla neschopenka a tím je vyřešeno. Mám praktickou zkušenost s OZP, hlásila jsem změnu (a ještě cizí) cca 3 měsíce zpětně a neřekli nic, ani neřešili žádné penále. Což tedy ale není návod k tomu se na to vybodnout ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit