Mám nárok na výživné ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8781
31.7.13 22:20

@maritimka Tak to koukám, já tam byla cca 3/4 roku, chodila jsem tam 4-5× týdně a fakt jsem měla 40 hrubýho. Tak jsem si nasla i výplatnice a opravdu tam mám 40 hrubýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
31.7.13 22:21

Nechápu, proč jste se do ní tak pustili??? Je ve čtvrťáku střední školy, tak snad má nárok aspoň na minimální podporu. Mojí dceři bude ve čtvrťáku 19 a vůbec by mně nenapadlo, že bych jí nedala ani korunu :nevim: a jestli má maminka celkem 5 dětí, tak snad o tom ví a ví, co si může dovolit.
@hg2o3 samozřejmě, že nárok na výživné máš, kolik to bude, záleží na soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
31.7.13 22:22
@Jasněnkaa píše:
I dospělý lidé, kteří dělají pingla jako zaměstnání mají 50 na hodinu, a to prosím i v lepších podnicích, takže holka nekecá, prostě to tak je.

Se mi otevřely očiska. Jsem myslela, že nejméně může být nějakých 50,– na hodinu a to že dělají opravdu negramotní. Co mám v okolí lidi, tak nejméně má opravdu jeden sekuriťák, dělá také 12 hodin, denní a noční a má 70,– na hodinu + příplatek za noc. A i to mi přijde hrozně málo… Ale je fakt, neznám ani jednu servírku (až na barmanky na festivalech, ale ty opravdu nedělají ani za 100,– na hodinu) nebo podobná zaměstnání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
31.7.13 22:25

@analoja Já bych svému dítěti také dala peníze, ale její mamka se k nějakému výživnému staví negativně. Ono je také snadné pochopit, proč. Pracuje, má dalších 5 dětí, tak je logické, že jakmile nějaké z nich dovrší dospělosti, tak že si na svůj život začne vydělávat samo. Alespoň mně to přijde logické…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2406
31.7.13 22:27

@maritimka Mě to tedy moc logické nepříjde, když dítě ještě studuje střední školu. Pokuď by šlo o vysokou, tam už to je něco jiného, ale na než dodělá maturitu/výuční list, tak mě příjde od rodiče normální své dítě podporovat. Něco tě stojí ikdyž je doma, tak proč mu aspoň něco nepřispět, chce-li se osamostatnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
31.7.13 22:27

@maritimka tak třeba obsluha herny má za 12 hodin má třeba 600 korun, někde i 700. Synův kamarád je rok po vyučení(číšník) dělá řekla bych v nejlepším hotelu u nás(město 100 tisíc obyvatel) a domů nosí 12.5 čistého a je tam od nevidim do nevidim, takže ten má ještě míň než těch 50 korun. A samozřejmě mají všichni hmotku, jj je to bída :roll:

• Citovat
  • Upravit
7449
31.7.13 22:28

@AngelLilly Já už výplatnice nemám určitě, ale tyhle částky si pamatuju. Moje první vydělané peníze. A když jsem odešla z Mekáče, šla jsem dělat sekuriťačku - to byla taky zábava - 13 hodin na nohou a pořád procházet krám s nákupním košíkem a hlídat. Mazec :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
31.7.13 22:29
@maritimka píše:
@analoja Já bych svému dítěti také dala peníze, ale její mamka se k nějakému výživnému staví negativně. Ono je také snadné pochopit, proč. Pracuje, má dalších 5 dětí, tak je logické, že jakmile nějaké z nich dovrší dospělosti, tak že si na svůj život začne vydělávat samo. Alespoň mně to přijde logické…

já si teda myslím, že by mamka měla přispět, jak píše @Saman je to SŠ, a zakladatelka nechce nějaké šílené tisíce, mluvila o 500, takže kdyby ji mamina každý měsíc dala 1000 kč byla by spokojená, a nakonec i mamka ušetří, když holka nebude doma :nevim:

• Citovat
  • Upravit
31
31.7.13 22:31

Já to právě nechci řešit soudně! Mamka mi platí ty 3000 od táty, všechno ostatní si platím sama z brigády. Jen se mi jednalo o to že když bych eventualně odešla z domova, a neměla novou brigádu, tak jestli mi mamka musí něco platit…
A jsem z malého městečka, na brigádu chodím do ještě menšího hotýlku, protože je jedinej široko daleko, co bral sice za mizernejch podmínek ale bral…A pokud změním práci, tak abych nemusela dojíždět 20 km, tak zž si jí najdu v školy, což bude mít za následek že budu na víkendy zůstávat v místě školy, a mamka mi vyhodí z baráku… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
31.7.13 22:31

Já to právě nechci řešit soudně! Mamka mi platí ty 3000 od táty, všechno ostatní si platím sama z brigády. Jen se mi jednalo o to že když bych eventualně odešla z domova, a neměla novou brigádu, tak jestli mi mamka musí něco platit…
A jsem z malého městečka, na brigádu chodím do ještě menšího hotýlku, protože je jedinej široko daleko, co bral sice za mizernejch podmínek ale bral…A pokud změním práci, tak abych nemusela dojíždět 20 km, tak zž si jí najdu v školy, což bude mít za následek že budu na víkendy zůstávat v místě školy, a mamka mi vyhodí z baráku… :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7449
31.7.13 22:32

@Saman Mně to přijde logické, protože já jsem ze svých vydělaných peněz nakupovala domů, když jsem u našich bydlela. Přišlo mi „blbý“ být u nich zadarmo… Ale zakladatelčina mamka je možná proti tomu, aby odešla z domova a proto jí nic nechce dát. Ale já si fakt neumím představit, z čeho by měla zakladatelce dávat peníze - má 30tis. i se sirotčím důchodem, na vše je skoro sama (až zakladatelka odejde, bude na vše úplně sama), chodí do práce, má 5 dalších dětí. Já nevím, mně by to přišlo opravdu trapné, po takové osobě chtít nějaké peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
31.7.13 22:32

@maritimka já jsem jen překvapená, že ty jsi tam dělala 11 let nazpět a měla jsi víc peněz než já 7 let nazpět :think: Jedině, že by se to lišilo podle majitelů :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
31.7.13 22:33
@maritimka píše:

logické to možná je, ale reálné moc ne, nevím o střední škole, která by se dala dělat dálkově :think: navíc i podle zákona má dítě nárok být podporováno po dobu studia, takže já osobně si pořídím jen tolik dětí, kolik zvládnu uživit aspoň do té maturity :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K-Black
31.7.13 22:33

@hg2o3 jak tě mamka vyhodí? ona se zlobí a nechce ti to dovolit? je to z důvodu že ji už nebudeš pomáhat s dětma, nebo proč? :think:

• Citovat
  • Upravit
7449
31.7.13 22:34

@hg2o3 Tak to se hold musí mamka taky rozhodnout, jestli tě chce mít na víkendy doma, ale bude ti přispívat a nebo ti přispívat nebude a ty budeš muset jít pracovat místo ježdění domů… Nemáš to jednoduché. A jak daleko to máš do školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat