Mám nechat školu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Anonymní píše: Více
Nenechala bych se ovlivnit zdravotnim problemem, ktery je lecitelny. Vyhledala bych odbornou pomoc (psycholog, psychiatr) a pak se rozhodla. Ne pod vlivem techto potizi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A když necháš školu, tak ti stejně psychické problémy zůstanou. V pracovním životě je stres, vyhoření a tlak okoli daleko vyšší, než na škole. Tam jsi pořád chráněna a podporována.
Navíc v tvém případě překladatelství i učení je jeden velký nápor, stres a shon. Jak to chceš zvládat? Budeš nejspíš pracovat na sebe, zvládneš ten pres a zvládneš se uživit? Kdo tě bude případně podporovat, když na nekolik týdnů či mesicú zdravotně vypadneš?
Vyhledej odbornou pomoc a na škole zkus zůstat. Když už jsi došla tak daleko, zatni zuby, jde o tři semestry a budeš mít kompletní vzdělání a souběžně v tom čase podstupuj léčbu, ať můžeš pak do práce nastoupit v pořádku a plně kvalifikovaná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se školou sekla těsně před bakalářem (chyběly mi státnice a bakalář) právě kvůli psychickému zdraví. Už jednou jsem na tom byla tak špatně, že mě to odrovnalo na několik let, než mě psychiatři a léky daly dohromady.
Takže jsem se rozhodla raději oželet titul, než riskovat, že se to vrátí. Je to obrovská škoda, mrzí mě to, ale naučila jsem se nadřazovat svoje psychické zdraví věcem, které nejsou životně nutné.
Začni svoje problémy řešit. Školu si můžeš dodělat kdykoliv. Tvoje zdraví a psychika by teď měly být prioritou ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rozhodně bych to nevzdávala je leden. Tzn. že máš semestr za sebou. To už ti zbývají jen dva semestry, Poslední semestr už je velmi krátký. Určitě si ale najdi psychologa a choď na terapie. Stresuje tě škola, ale víš jak stresující je simultánně tlumočit? Skončit se školou není řešení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A uz jsi zkusila tu praci, abys vedela, jak ji budes zvladat? Ja jen, ze teda zrovna uceni, preklady a podobne taky neni prace uplne bez stresu. Osobne bych v te skole zustala, ale zaroven zacla resit ty uzkosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Školu bych neukoncovala. Máš za sebou jeden semestr, tři ještě zbývají. To už by jsi mohla doklepat. Chápu, že je to enormní stres, na druhou stranu hledání práce je taky stres a v práci to může být další obrovský stres (samozřejmě záleží na typu práce, kolektivu, atd.). Zatím si sežeň odbornou pomoc (psycholog, psychiatr). Když teď skončís, tak ty problémy stejně všechny nezmizí jak mávnutím kouzelného proutku. A ano školu si pak můžeš sice dodělat, ale málokomu se pak chce znovu vracet a řešit práci a školu dohromady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zatím tady nikdo nenapsal o přerušení studia.
Na navazujícím může být studium prerusene asi na 1 rok? Poptej se na podmínky přerušení na studijním.
Musela bys mit potvrzení od lekare, přerušení ze zdravotních důvodů.
Studium nekončís, během přerušení nejsi student…a po přerušení se vracis do začátku semestru.
Nebo individual ze zdravotních důvodů…taky můžeš požádat a buď schválí nebo neschvali
kdybys potřebovala řešit něco se studiem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Skolu by som nevzdaval, ale urcit eje potrebne riesit zdravotne problemy.
Neviem aky je rozvrh na konkretnej skole, ale ja som mal posledne 2 roky uz v podstate volno, takze navstivit raz za cas nejakeho lekara popri studio b nebol ziaden problem.
Skor mam pocit ze autorka to riesit nechce co je podla mna najhorsi mozny scenar… Takze autorka prosim zacni to riesit cim skor tym lepsie. VS vacsinou byva v nejakom vacsom meste takze aj dostupnost lekarov by mohla byt lepsia ako na dedine…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zkus centrum pro specifické potřeby studentům (nevím jestli se to jmenuje všude stejne) a psychologickou poradnu pro studenty na VŠ.
Téměř každá VŠ má oboje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit