Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
@Anna766 píše: Četla jsem to třikrát, ale nerozumím
No, ze tvoje dite pravidlo pro test dodrzelo jen protože driv nebylo misto, jinak bys s nim taky sla driv.
@j.a.n.i1 píše:
No, ze tvoje dite pravidlo pro test dodrzelo jen protože driv nebylo misto, jinak bys s nim taky sla driv.
Nejde o moje dítě, ale žiju s ním v jedné domácnosti. Prostě šly s maminkou na test ve středu. Ostatní nevím jak šli.
Jde mi o to že píšeš jak je to špatně a škola si dělá co chce. Myslím že se zachovala dobře. Kéž by to tak bylo pokaždé, nešířil by se covid tolik.
@Anna766 Nezachovala se dobře, chová se protiprávně a to je prostě špatně, bez ohledu na to, že má pocit, že to dělá dobře. Prostě jsou dané nějaké postupy a ty se mají dodržovat a ne že si škola bude od boku rozhodovat kdo a jak dlouho bude v „karanténě“.
@j.a.n.i1 píše:
@Anna766 Nezachovala se dobře, chová se protiprávně a to je prostě špatně, bez ohledu na to, že má pocit, že to dělá dobře. Prostě jsou dané nějaké postupy a ty se mají dodržovat a ne že si škola bude od boku rozhodovat kdo a jak dlouho bude v „karanténě“.
Takže ať se nám rozšiřuje nemoc vesele dál, hlavně že budeme korektní.
@Anna766 píše:
Takže ať se nám rozšiřuje nemoc vesele dál, hlavně že budeme korektní.
Fajn, jak by se ti libilo, kdyby te v zajmu nesireni nemoc nekdo odchytil, prohasil, zes byla v kontaktu s pozitivnim a nekam te zavrel. Taky bys nadšeně pritakala, ze neni treba byt korektni, hlavně když se nemoc nebude sirit?
@j.a.n.i1 píše:
Fajn, jak by se ti libilo, kdyby te v zajmu nesireni nemoc nekdo odchytil, prohasil, zes byla v kontaktu s pozitivnim a nekam te zavrel. Taky bys nadšeně pritakala, ze neni treba byt korektni, hlavně když se nemoc nebude sirit?
A tys seděla s vedením školy v kanceláři a víš že se neradili s hygienou? Když už jsme u toho. Já ne, takže nevím. Já jen popisovala, jak to proběhlo u nás. Upřímně nechápu co se ti na tom nelíbí a co pořád vartuješ. Snad jde hlavně o to nešířit onu chorobu ne? Nebo o to nejde nakonec? O co tedy vlastně jde? V čem to tady žijeme proboha? Co měli ti rodiče tedy podle tebe dělat? Jít s transparenty před školu a skandovat „Nechceme distanční výuku, chceme děti ve škole“…nic, radši mi to neodepisuj, nemá to cenu.
@j.a.n.i1 píše:
Souhlas, taky mám zkušenost, že se lidi hrnou na test co nejdřív to jde, klidně hned, pokud je místo a správně by se mělo jít po 5 až 7 dnech od kontaktu, aby se mohly rozvinout případné příznaky a ty hodnoty vystoupat(vyklesat) do úrovně pozitivity. Tím, že nikdo nekontroluje, aby děcko šlo na test fakt nejdřív za 5 dní, je takový nárůst hlavně ve školách.
@Anna766 píše:
A tys seděla s vedením školy v kanceláři a víš že se neradili s hygienou? Když už jsme u toho. Já ne, takže nevím. Já jen popisovala, jak to proběhlo u nás. Upřímně nechápu co se ti na tom nelíbí a co pořád vartuješ. Snad jde hlavně o to nešířit onu chorobu ne? Nebo o to nejde nakonec? O co tedy vlastně jde? V čem to tady žijeme proboha? Co měli ti rodiče tedy podle tebe dělat? Jít s transparenty před školu a skandovat „Nechceme distanční výuku, chceme děti ve škole“…nic, radši mi to neodepisuj, nemá to cenu.
Těch 5 až 7 dní je určených pro to, aby se mohly rozvinout případné příznaky, případně se sledované hodnoty dostat na pozitivní úroveň. Taky mám pracovní zkušenost, že s dětmi od nás ze školy rodiče na PCR test běží ještě v ten den, co hygiena vyhlásí karanténu a nikoho to nezajímá, nikdo to nekontroluje. KHS nebo dětský lékař pošle ihned e-žádanku, kdy rodič půjde, je jeho věc. Běží hned, ale kdyby šel za těch 5 dní, test by mohl být pozitivní(hned je negativní, protože dítě se nestačilo pořádně nakazit).
Takže choroba se vesele šíří dál, protože lidi nepochopili, že smysl testovat má nejdřív po 5 dnech. Takto bezpříznakové děcko, je jich většina, které vyšlo negativní(ale za pár dní by mohlo vyjít pozitivní), prská po návratu do školy s negativním PCR testem virus vesele dál.
@Anna766 píše:
Ano, pokud dítě není v karanténě nebo není úřadem uzavřená škola, tak má dítě právo jít do školy a ne že si bude někdo jen tak rozhodovat o online výuce. Takže pokud danému rodiči nezavolá hygiena nebo nevyjde oficiální papír o uzavření školy, tak jde dítě zcela samozřejmě do školy a nejsou k tomu potřeba žádné transtparenty.
@j.a.n.i1 píše:
@stinga a ta trida se zavre jakym zazrakem, skola nemuze jen tak ze sveho popudu zavrit tridu, tu musí zavrit nekdo a z nějakého duvodu, ne ze reditel usoudi, ze je jedno ditko pozitivni
U nás šlo prvotní info ze školy, ale škola komunikovala s hygienou. Další den přišlo hned info z hygieny mailem.
@j.a.n.i1 píše:
Ano, pokud dítě není v karanténě nebo není úřadem uzavřená škola, tak má dítě právo jít do školy a ne že si bude někdo jen tak rozhodovat o online výuce. Takže pokud danému rodiči nezavolá hygiena nebo nevyjde oficiální papír o uzavření školy, tak jde dítě zcela samozřejmě do školy a nejsou k tomu potřeba žádné transtparenty.
Ale škola ho neprevezme z důvodu kontaktu s pozitivnim dítětem a možnosti šíření infekční nemoci.
@elen-ka píše:
Ale škola ho neprevezme z důvodu kontaktu s pozitivnim dítětem a možnosti šíření infekční nemoci.
Skola ho nema co neprevzit, dokud hygiena nepotvrdi, ze se o rizikovy kontakt jednalo, skola sama narozhoduje o tom, ze jde o rizikovy kontakt.
@elen-ka píše:
U nás šlo prvotní info ze školy, ale škola komunikovala s hygienou. Další den přišlo hned info z hygieny mailem.
Pak plati karantena az od dalsiho dne.
@Pears206 píše:Vsak test proběhl šestý den po kontaktu,takže to bylo v pořádku.
Těch 5 až 7 dní je určených pro to, aby se mohly rozvinout případné příznaky, případně se sledované hodnoty dostat na pozitivní úroveň. Taky mám pracovní zkušenost, že s dětmi od nás ze školy rodiče na PCR test běží ještě v ten den, co hygiena vyhlásí karanténu a nikoho to nezajímá, nikdo to nekontroluje. KHS nebo dětský lékař pošle ihned e-žádanku, kdy rodič půjde, je jeho věc. Běží hned, ale kdyby šel za těch 5 dní, test by mohl být pozitivní(hned je negativní, protože dítě se nestačilo pořádně nakazit).Takže choroba se vesele šíří dál, protože lidi nepochopili, že smysl testovat má nejdřív po 5 dnech. Takto bezpříznakové děcko, je jich většina, které vyšlo negativní(ale za pár dní by mohlo vyjít pozitivní), prská po návratu do školy s negativním PCR testem virus vesele dál.
@j.a.n.i1 píše:
Pak plati karantena az od dalsiho dne.
Ano, karanténa platila od dalšího dne přece
![]()
Tak hlavně že jste nás poučily ![]()