Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, od devíti od rána mám nepravidelné kontrakce (15-25 min)- asi od 5 hodin jsou pravidelnější (8-10 min), bolestivé jako horší MS- dá se to zvládnout… mám dilema jestli se tam jet ukázat- rodím podruhé- minulý rok jsem měla nepravidelné kontrakce od 18-19.00 hodin potom asi od 23 po 7, 8 minutách- velká bolest- jeli jsme okolo 1 hodiny a malý se narodil v 5… na jednu stranu mám pocit, že je to ono, ale pak si zase říkám, že to ještě až tolik nebolí. Co byste dělaly vy?
Já bych nejela a čekala až to bude horší (a doufala, že neporodím doma), nezkrátí se ti to po teplý vodě?
@ivabozi
já taky byla ok a porodila do 3 hodin o začátku bolestí u druhého ![]()
Já bych jela. Druhý se narodil za neceké dvě hodinky od prvních bolestí, tak bych nečekela. Popřípadě zkus tu teplou vodu, pokud to nepoleví, jela bych stoprocentně.
Ja bych taky asi pockala, az to bude bolet trosku vic. Nebo az se zacne dit neco vic, treba ti praskne plodovka nebo tak neco.
![]()
@Žirafátko mě v teplý vodě porodní bolesti přecházely
a to jsem byla na 7cm otevřená
@LN13
hmmm, to je můj jediný pomocný indikátor porodu a dost na to spoléhám, to bude ještě sranda až budu rodit ![]()
Taky záleží, jak daleko máš nemocnici. Já bych jela určitě
přeji hladký porod! a zdravé mimi
@ivabozi píše:
Ahoj holky, od devíti od rána mám nepravidelné kontrakce (15-25 min)- asi od 5 hodin jsou pravidelnější (8-10 min), bolestivé jako horší MS- dá se to zvládnout… mám dilema jestli se tam jet ukázat- rodím podruhé- minulý rok jsem měla nepravidelné kontrakce od 18-19.00 hodin potom asi od 23 po 7, 8 minutách- velká bolest- jeli jsme okolo 1 hodiny a malý se narodil v 5… na jednu stranu mám pocit, že je to ono, ale pak si zase říkám, že to ještě až tolik nebolí. Co byste dělaly vy?
Měla jsem to úplně stejné jako ty
.Od rána po 20 minutách, okolo páté už po 5-15min a ve 20:00 už jsem byla v porodnici..ale rodila jsem v 11h na další den..Jela jsem i když bolesti nebyly vůbec silné..Tak snad ti to vyjde, držím palečky
..Jinak mě od bolesti sprcha nepomohla vůbec ![]()
@Easinka píše:
Ja bych taky asi pockala, az to bude bolet trosku vic. Nebo az se zacne dit neco vic, treba ti praskne plodovka nebo tak neco.![]()
já neměla přední voduani u jednoho, druhé jsem porodila téměř po cestě ve 3/4 na 3 ráno mě vzbudily první bolesti a ve 4:05 byl synátor venku…1 steh prý abych byla krásná
ale nasucho…au
![]()
Jeste bych cekala, u druheho jsem jela kdyz byly kontrakce po tech tusim 3minutach, i kdyz me nebolely. A mela jsem to tak akorat, hodku a neco po prijmu byl syn venku.
Na plodovku bych necekala, ta taky muze odtect, az bude hlava venku.
Zkus teplou sprchu… A dala bych na intuici. Drzim pesti.
@zrustice Já měla u druhého bolesti o dvanáct hodin déle a nebylo to žádný šimrání. Ale já bych jela, lepší tam jet zbytečně, než rodit po cestě : ) LEHKÝ POROD A KRÁSNÉ ZDRAVÉ HODNÉ MIMI
Asi bych to vzala podle vzdálenosti porodnice, já to mám 70km, takže bych teda asi jela ![]()
Mně to bolelo víc až malou chvilku před porodem takže bacha:))Asi bych jela, prostě jsem poznala že je to ono než jsem si stačila napustit vanu tka mi začala odtékat i voda:)