Mám postižené dítě...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
7.2.17 23:15
@Markéta80 píše:
@pe-terka v diagnoze má i ADHD ale nevěřim, Vali je proti němu mnohem akčnější ale když vidim jak probíhá ko na psychiatrii, už se ani nesnažim říkat co umí nového :jazyk:, nemá to cenu. tak si vyslechnu že se nikdy v ničem neposune, ničemu nerozumí, nic nechápe… dostanu recept na prášky a jdeme. Ve školce naopak říkají že je šikula ale extra pohodlný :mrgreen:, je fakt že ve školce dělá pokroky, nastupoval tam s tím že uměl jen chodit :oops: :oops:, ted teda s dopomocí se sám oblékne, přezuje, nají se sám, někdy i pracuje :mrgreen: Režim přes kartičky mu jde, doma teda ani náhodou :lol: ale s vali ho srovnávat nemůžeme ale pokud ho malá nečim nezlobí tak je nejhodnější :mrgreen:

tak to vás psychiatr moc nemotivuje 8o Blbý přístup! Co to znamená režim přes kartičky? A je syn hodně konzervativní, snáší těžce změny? Jak snáší ségru, když je divoká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
7.2.17 23:23

Mám autíka z kterýho se vykubal aspík a miluju ho stejně jako ostatní děti, ne-li víc. Prostě nesrovnávám, beru ho jako osobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
7.2.17 23:30

@pe-terka zajímavé že na učitelky reaguje, jenže doktorka sedí u stolu, 2× na něj zavolá jménem jenže on sedí na koberci a hledá v hračkách co by ho zaujalo a doktorka jen řeší léky a to je vše :jazyk: kartičky- http://www.autiste-jihu.cz/…munikace-aak něco takového. V mš má každé dítě svoji fotku a pod fotkou na suchý zip činnosti a přijde musí šáhnout na svoji fotku a první činnost je že si chodí hrát tak vezme kartičku s hračkami a přenese na druhou tabuli a může si hrát. oni začínal na 1 kartičce a ted jich má asi 12, učiteky mu říkají že je lachtan, několikrát vytopil koupelnu a jeho nejoblíbenější kartička je fotka umyvadla :mrgreen:. Miluje hlavně vše kulaté, sebe věší blbost a je nadšený-kelímky, víčka, kroužky :mrgreen:, ted jsme mu objednala krásné hračky tak snad se mu to bude líbit, mě se to líbí :mrgreen: https://www.youtube.com/watch?… . měl dlouhé období kdy odmítl opustit byt, jen se otevřely dveře a šílený řev, cestování šílené a ted v klidu jezdí tramvají do školy :palec:, změna trasy mu nevadí, když jde se mnou na nákup tak taky ok. cizí lidi taky mu nevadí, ve školce od prvního dne spokojený. Vali ví že je jiný takže cokoliv ona provede a zeptám se kdo to udělal tak řekne Tomík :mrgreen:, on jí kolikrát něčim taky bouchne ale ne bezdůvodně. na má tablet, aby se jen koukal to nesmí tak si sedne na postel a kouká na pohádky v tv a Vali jde a sedne si před něj :jazyk: moc dobře ví že Tom se slovně bránit nemůže :? ale už je to lepší, před rokem ho zlobila hodně takže se musel řešit i samostatný pokoj pro něj a Vali si mu tam chodí lehat do postele, teda do chvíle než jí řeknu že at tam spí a Toma si vezmu k sobě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MaM
241
7.2.17 23:49

My máme autistu, ale ještě k tomu - abychom se snad nenudili - kombinované postižení - hypotonickou DMO. Letos mu bude třináct, před čtyřmi lety jsme mu pořídili sestřičku. Je to děsivě náročné a kdo nezažil, nepochopí. Naštěstí pomáhají rodiče, jinak bychom to nedali. Každé autistické dítko i postižené je jiné. City samozřejmě mají, ale projevují je jinak, než bychom čekali a nebo než bychom chtěli a jak bychom si představovali. S autisty je určitě vhodné (a nutné) soustavně pracovat - kartičky jsou skvělý systém pro ty menší, náš se teď solidně „domluví“ (ač nemluví) pomocí iPadu - kde je spousta parádních aplikací a miliony obrázků. Dítko se sice samo ani nenají, ale kde je která fotka, to ví během pár vteřin, já bych jí hledala hodinu.
Je pravda, že nějaké projevy lásky - obejmutí, přitulení, pusinka - to jsme z jeho strany nezažili. Ale zase se rád směje, dělá legrace (i když po svém, hlavně ty, co se nám moc nelíbí) - a to prý někteří autisté neumějí.
Každopádně - držíme palce, až pomine prvotní šok z diagnozy a ze všeho nového - určitě kontaktovat nějakou „pomoc“ - za nás můžu doporučit ranou péči APLA, třeba i nějakého zkušeného asistenta (studenta speciální pedagogiky), najít speciální školku či alespoň třídu pro autisty - vyslechnout si rady - a pak si to všechno zařídit podle svého nejlepšího vědomí a svědomí, protože každá z nás zná to své dítko nejlépe a většinou nejlépe ví, jak mu pomoci.
Držím palce!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
7.2.17 23:55
@Anonymní píše:
Včera byl memu synovi diagnostikovan autismus a nevím, jestli ho dokážu milovat :,(
Je to s ním těžké už od miminka, je hodně negativisticky a neprojevuje mi žádnou lásku. Jsem psychicky úplně na dně :,(

:hug: Autismus je něco, s čím se velmi často dá pracovat a děti, které na začátku vypadají skoro beznadějně, dokáží neuvěřitelné zázraky. To, že víte, čemu čelíte, zrovna u téhle nemoci přináší i zbraně, jak se s ní poprat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10869
8.2.17 00:27

Zakladatelce přeji mnoho sil k utříbení myšlenek a věřím, že tu lásku v sobě vydoluje, poněvadž ji má. Prostě obavy, které popsala nasvědčují tomu, že jí to není jedno a za své dítě bude bojovat…

Jinak pořád se na mě valí ze všech stran kolik je autistů, ADHD a já snad nevím o jediném potvrzeném případu, takže se přiznám, že autistu jako takového jsem snad nepotkala a pokud ano, tak jsem to asi nepoznala, nebo si autismus zaměnila s jiným postižením.

Nějakou dobu přemýšlím nad tím, co se s těmito dětmi stane v dospělosti? To se nějak zmírní? Nebo to přejde do jiné mírnější formy? Jakou formu má vlastně autismus v dospělosti?

Prostě občas potkávám takové člověčí dospělé figurky, o kterých si myslím, že jsou mentálně postižení, ale jak poznám dospělého autistu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9180
8.2.17 07:00

Doporučuji přečíst a začít u změny jídelníčku
http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30385
8.2.17 07:12
@pe-terka píše:
Třeba bude pohodový autík :hug: mám pocit, žeautistů ted horem pádem přibývá...nechci bagatelizovat, ale ono asi není autista a autista :think:…U některých dětí (chapců) mě ta dg. i překvapila, když mi maminky řekly. Čekala jsem nějaké vyvádějící nezvladatelné dítě a oni byli v klidu, jen chtěli ty své rituály…Já měla syna hyperaktivního, ADHD, do pěti let jak splašenej kůň a já žhavá čára za ním :nevim: Ted je mu 16 a je v pohodě.
Četla jsem v týdnu studii o tom, jak UZV ničí mozkové buňky. Z toho výzkumu vyplynulo, že je přímá souvislost mezi odumření mozkových buněk myší a četností a dobou vystavení zárodku UZV. Což mi přišlo docela zajímavé vzhledem k masivnímu nárůstu podobných diagnóz, poruch učení a chování za posledních 30 let, kdy se UZV hojně využívá i nadužívá jako neškodné vyšetření.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
8.2.17 07:19
@Anonymní píše:
Včera byl memu synovi diagnostikovan autismus a nevím, jestli ho dokážu milovat :,(
Je to s ním těžké už od miminka, je hodně negativisticky a neprojevuje mi žádnou lásku. Jsem psychicky úplně na dně :,(

měla jsem autistu. V 11 letech mi umřel na rakovinu. Považuj si toho co máš…Hranice" být psychicky na dně„je úplně jinde, holka, věř mi…
Naučíte se s tím žít a uvidíš, jak tady píší holky, až se ti“ vyloupne" a budete z nejhoršího venku, bude to dobrý parťák. Mě sotva co se vyloupl, vlastně umřel :,(
Přeji hodně trpělivosti a pohody do života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.2.17 08:13
@Anonymní píše:

Nesmíš na to být sama. Ono to vypadá, že jsi sama. Ale nejsi. Existuje celá síť organizací, která by ti měla pomoci.

Pro začátek brnkni třeba sem: http://www.eda.cz/…e/linka-eda/

Je to přímo linka pro lidi v tvé situaci, jsou tam zvyklí na „nevím, jestli to zvládnu“. Nebudou tě soudit.

Vlastně všichni, kteří tam volají, volají proto, že nevědí, jestli to zvládnou. Vyslechnou tě a poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.2.17 08:17
@Anonymní píše:

A nechci ti dávat falešnou naději. Nevím, kolik je synovi, ale už jsem viděla tolik dětí, které vypadaly, že budou úplně mimo a mezi třetí a pátým rokem to rozbalily…

Ano, viděla jsem i řadu dětí, které vypadaly špatně a zůstalo to špatné. Ale říkám ti, v předškolním věku to nepoznáš! Nepoznají to ani doktoři. Kolikrát dostane tříleťák štempl „nízkofunkční s pravděpodobnou MR“ a v sedmi jde s asistentem do normální školy. U autisty nikdy nevíš, rozvíjejí se nejčastěji právě mezi třetí a pátým rokem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.17 08:22

@Markéta80 je mu 2 a 3/4. Mela jsem podezření už od roka, všichni včetně manžela mi tvrdili, že mu nic není a ja jim chvíli uvěřila. Ale bohužel se moje obavy nakonec potvrdily :(.

• Citovat
  • Upravit
787
8.2.17 08:25

Autistů je čim dál víc…jak se to pozná? Přece tuto diagnozu nemá tolik dětí!?Já říkám autista Rainmanovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.17 08:33

@Sazkarka to je právě ta neinformovanost o autismu. Autistu jako je rainman je strašně málo - pár desítek lidi na světě.
Jak se to pozná? Syn nerozumi moc tomu, co mu říkáme, jen tem věcem, které má naucene. Moc nemluví, nedává najevo city, nechápe ani, kdo je maminka. Používá často echolalie (opakuje to co slyší, ale říká to jakoby bez kontextu a beze smyslu). Nedokáže se moc přizpůsobit. Často se vzteká, ale není to jen obyčejné vztekani, vali se na zemi, kope kolem sebe a řve. Nedokáže si říct o jídlo - jakmile má hlad, začne řvát. Je toho spousta :(

• Citovat
  • Upravit
6388
8.2.17 08:45
@Trojlístek píše:
Zakladatelce přeji mnoho sil k utříbení myšlenek a věřím, že tu lásku v sobě vydoluje, poněvadž ji má. Prostě obavy, které popsala nasvědčují tomu, že jí to není jedno a za své dítě bude bojovat…

Jinak pořád se na mě valí ze všech stran kolik je autistů, ADHD a já snad nevím o jediném potvrzeném případu, takže se přiznám, že autistu jako takového jsem snad nepotkala a pokud ano, tak jsem to asi nepoznala, nebo si autismus zaměnila s jiným postižením.

Nějakou dobu přemýšlím nad tím, co se s těmito dětmi stane v dospělosti? To se nějak zmírní? Nebo to přejde do jiné mírnější formy? Jakou formu má vlastně autismus v dospělosti?

Prostě občas potkávám takové člověčí dospělé figurky, o kterých si myslím, že jsou mentálně postižení, ale jak poznám dospělého autistu?

Nad tím často taky přemýšlím, co s těma dětma bude v dospělosti? Nikoho takového mezi dospělýma neznám :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí