Mám postižené dítě...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
8.2.17 11:35
@Markéta80 píše:
to nikdo neví :?, prostě netuší kam až se dokáže posunout. paní z SPC mě taky řekla že je u něj dost velký posun, minulý týden jí volali at dojde že tohle musí vidět :lol: U tabule odmítnul pracovat ale když mu to dali ke stolku, měl přiřadit podobné obrázky k sobě a z 24 jen 1 špatně 8o Prý tam všechny koukali jak to dokázal :mrgreen:

no já viděla chlapečka autíka asi před rokem v jednom kroužku. Byl tak prvnáček. Nebýt toho, že mi to jeho maminka řekla, ani bych to nepoznala. Tablet tedy taky měl v oblibě, ale to má dneska kdejaké dítě. Dokonce i komunikoval. Ale viděla jsem ho jen chvíli a pár krát, je jasné, že to asi úplně ideálka není. Každopádně bych řekla, že tenhle má našlápnuto na dobrou perspektivu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
8.2.17 11:40

Teda čekal jsem něco více než autismus. Já mám autistu s ADHD a těžkou mentální retardací a tyto pocity jsem nikdy neměl, je to moje zlatíčko :). Ale pokud s Vámi otec dítěte není, tak vím jak to musí být náročné, partnerka kvůli toho často brečela :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
8.2.17 11:41

@pe-terka :palec: jo je mezi nimi velký rozdíl, každý je jiný. na tomovi to taky hned neni vidět, naopak v tramvaji nebo v čekárně vždy slyšim cizí rodiče jak říkají at se kouknou na chlapečka jak hezky sedí a nekřičí :lol: :lol: Uvidíme, je fakt že v tom nejhorším období kdyby mě někdo řekl že za 2 roky to bude lepší tak nevěřím. ale i mě to říkali z rané péče že do 4 let je to vždy nejhorší období :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
8.2.17 11:43

@Havran007 spíš to bude prvotní šok, realita že dítě je jiné. Pro nás to šok nebyl, my to věděli, spíš šlo jen aby to bylo na papíře, pro mě naopak úleva že to neni moje chyba že by to bylo výchovou :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 11:45

@Markéta80 no vidíš, to nejhorší už máte ha sebou :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 11:52

@hanka.br. tad jsem na ten článek taky narazila:
 http://megazine.cz/…ozeni-mozku/

Je fakt, že dřív to bez ultrazvuků taky šlo…Jenže všechno bylo jiné, daleko méně VVV - a myslím, že je dobré, když jsou rodiče (a doktoři) v takovém případě připraveni. Takže za mě ted zlatá střední cesta - tři krátké ultrazvuky za těhotenství a hotovo.
Ale dnes doktoři často ultrazvuk používají i tam, kde by si dřív poradili bez něj - k zjištování ozev(i po 20tt), určování velikosti a polohy plodu…Nebo jen tak nakouknout, jak se miminku daří :think: To je podle mě zbytečné, když není žádný signál, že by byl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1951
8.2.17 12:03
@Markéta80 píše:
@Havran007 spíš to bude prvotní šok, realita že dítě je jiné. Pro nás to šok nebyl, my to věděli, spíš šlo jen aby to bylo na papíře, pro mě naopak úleva že to neni moje chyba že by to bylo výchovou :?

u nás to byl škok hlavně pro okolí, rodina si dlouho myslela, že to nic není a že z toho vyroste..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
8.2.17 12:07

Já jsem měla rizikové těhotenství. A chodila jsem na kontroly po týdnu, max. po 14 dnech a pokaždé mi doktor dělal UZV. Nevím jaká je spojitost mezi autismem a častým UZV, ale já mám zdravé dítě. Takže, když to tu tak čtu, tak jsem o to víc šťastná, že je syn zdravý, protože se narodil v 32. tt., tak jsem o něj měla strašný strach a kdybych někde dříve četla o škodlivosti UZV, tak bych se asi zbláznila strachy. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
8.2.17 12:12

@pe-terka já nevim jestli utz tak škodí, u Toma nastala právě změna přes noc po očkování…všichni odborníci se ptali jestli nastala změna po očkování, to je náhoda :jazyk: Takže kdo ví co zatim bylo ale Tom chodil i na rehabilitace a v 18m byl vyřazen že je ok a v 19m byl na očkování…Do té doby se choval normálně, točení na mstě, chození po špčkách, fascinace kruhy to vše do t doby prostě nebylo, i pár slov říkal a najendou nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 12:41

@Markéta80 tak jasně, těžko říct..Já si myslím, že ty vlivy se sčítají a citlivost je individuální. A o současném očkování taky nemám zrovna nejlepší mínění, takže ti rozumím. Sama znám několik dětí s ošklivou reakcí na očko a s následným propuknutím chron. onemocnění.
Ale je to moje domněnka, už dávno ji nikomu necpu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3780
8.2.17 13:18
@Anonymní píše:
@Markéta80 je mu 2 a 3/4. Mela jsem podezření už od roka, všichni včetně manžela mi tvrdili, že mu nic není a ja jim chvíli uvěřila. Ale bohužel se moje obavy nakonec potvrdily :(.

je ještě malý, v tomhle věku náš nemluvil, nekomunikoval, a měl nevysvětlitelné záchvaty vzteku
hodně nám pomohla speciální školka… naučil se komunikovat, to bylo nejdůležitější a pak mladší ségra… on sám na otázku neodpověděl, ale začal odpovídat za ni.
a teď chodí do první třídy běžné školy, s asistentem a nemá problém ani s učením, ani s dětmi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59358
8.2.17 14:13

@pe-terka já si toho pak všimla z fotek :jazyk:, do té doby nosil i jantarové korále pak jsem je musela sundat a ted je nosí 4 roky už vali ale do té doby je nosil on což pak nešla, roztrhnul by je :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
8.2.17 14:24
@Anonymní píše:
@Sazkarka to je právě ta neinformovanost o autismu. Autistu jako je rainman je strašně málo - pár desítek lidi na světě.
Jak se to pozná? Syn nerozumi moc tomu, co mu říkáme, jen tem věcem, které má naucene. Moc nemluví, nedává najevo city, nechápe ani, kdo je maminka. Používá často echolalie (opakuje to co slyší, ale říká to jakoby bez kontextu a beze smyslu). Nedokáže se moc přizpůsobit. Často se vzteká, ale není to jen obyčejné vztekani, vali se na zemi, kope kolem sebe a řve. Nedokáže si říct o jídlo - jakmile má hlad, začne řvát. Je toho spousta :(

Tvůj syn v necelých třech mluví?

Tak to už ti dopředu můžu říct, že šance na to, že jeho obtíže budou spíše z kategrie těch mírnějších. Jasně, existují i autíci, co takhle brzo mluvili, a pak mají těžkou formu postižení, ale já je nikdy neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.17 19:06

@Bábrdl nemluvi, že by spontanne něco řekl, opakuje po mě, co říkám, a pak to říká porad dokola - jde vidět, že nechápe smysl… třeba mu řeknu „seď a nikam nechoď“ a on jde stejne pryc a říká „seď a nikam nechoď ". Takových situaci je spousta. Jinak mluví svou řečí. V knížce vidi třeba mašinku a 20× po sobě řekne "mašinka“. Jako gramofon.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.2.17 19:12

@Havran007 samozřejmě vím, že jsou na tom děti mnohem hůře :(.
Ale nějak se s tim proste nemůžu smířit… synovi v mnoha situacích nerozumim, asi nejdřív potřebuji pochopit, proc se tak chová… a také to, že mi neprojevuje lásku, je strašně demotivujici nebo jak bych to napsala. Když za nim přijdu a objemu ho, dam mu pusinku, tak se vzteká a odstrkuje mě a mě je z toho opravdu hrozne. Jakoby mě odmítal - nemel me rad… a to je pak těžké ho milovat :(.
Manžel zije s námi, ale moc nám to neklape, v podstatě se hádáme jen kvůli synovi. Ikdyž Máme diagnózu na papíře, manžel to porad bagatelizuje :(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA