Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Kdyby jsi ho nemilovala, tak Tě to netrápí. Zkus si promluvit s nějakým psychologem, nebo jsou určitě skupinky rodičů s dětmi se stejnou diagnozou. Drž se, ono to půjde. ![]()
Myslím že si nedovedu představit jak se citiš ale chci tě podpořit k to u aby jsi to zkusila
vždyť je tvůj, má jen tebe, jsi jeho máma, jen ty… nebude to snadné ale to život prostě není. Drz se
@Anonymní píše:
Včera byl memu synovi diagnostikovan autismus a nevím, jestli ho dokážu milovat
Je to s ním těžké už od miminka, je hodně negativisticky a neprojevuje mi žádnou lásku. Jsem psychicky úplně na dně
je mě to líto, taky máme autistu
. Kolik mu je? u nás nejhorší období 2,5-4,5 roku to byl masakr. Ted je to celkem v klidu. Ale nejde ho srovnávat se sourozenci, i když proti nim je často nejhodnější ![]()
Mám 2 děti s poruchou autistického spektra. Neboj, budeš ho milovat, tohle je jen prvotní šok. Pak změníš priority, budeš sledovat každý malý pokrok a nakonec zjistíš, že bys za něj dýchala
Jakou máte diagnozu? Dětský autismus?
Vůbec si to nedokážu představit
věřím že jsi psychicky na dně…ale je to tvůj syn, ty jsi jeho máma
to zvládneš
Příspěvek upraven 07.02.17 v 22:40
Vůbec si to nedokážu představit
věřím že jsi psychicky na dně…ale je to tvůj syn, ty jsi jeho máma
to zvládneš
@Anonymní píše:
Je to s ním těžké už od miminka, je hodně negativisticky a neprojevuje mi žádnou lásku. Jsem psychicky úplně na dně
potřebuješ veškerou pomoc pro sebe i pro malého..
milovat jej budeš vždy ale snadné to není.. oslov všechny koho můžeš aby ti pomohli a podpořili tě
Třeba bude pohodový autík
mám pocit, že autistů ted horem pádem přibývá…nechci bagatelizovat, ale ono asi není autista a autista
…U některých dětí (chapců) mě ta dg. i překvapila, když mi maminky řekly. Čekala jsem nějaké vyvádějící nezvladatelné dítě a oni byli v klidu, jen chtěli ty své rituály…Já měla syna hyperaktivního, ADHD, do pěti let jak splašenej kůň a já žhavá čára za ním
Ted je mu 16 a je v pohodě.
@pe-terka fakt je jich čím dál víc, šílený
je mezi nimi velký rozdíl a jak se píše každý je jiný
. Dřív to s nim vše bylo šílený, vše z linku muselo být uklizené, kdo sem přišel tak říkal že takhle uklizeno ještě neviděl
, co našel to zabavil
, ted si toho nevšimne
, minulý víkend jsem byla v šoku
, byl u sebe v pokoji a slyším zvuky sušáku na prádlo, vím že přes něj přejíždí hračkama aby to rachtalo, pak jsem tam šla a sušák složený a postavený ke zdi
![]()
@Anonymní píše:
Vydrž, je to šok, ale to se srovná. Myslím u tebe. Taky mám autistu. Člověk si zvykne ![]()
@Markéta80 píše:
@pe-terka fakt je jich čím dál víc, šílenýje mezi nimi velký rozdíl a jak se píše každý je jiný
. Dřív to s nim vše bylo šílený, vše z linku muselo být uklizené, kdo sem přišel tak říkal že takhle uklizeno ještě neviděl
, co našel to zabavil
, ted si toho nevšimne
, minulý víkend jsem byla v šoku
, byl u sebe v pokoji a slyším zvuky sušáku na prádlo, vím že přes něj přejíždí hračkama aby to rachtalo, pak jsem tam šla a sušák složený a postavený ke zdi
![]()
on ten zvuk napodobil sám?
Jinak naše malá (3roky) taky smete z linky kde co, kramaří a roztahuje věci, všechno ji hrozně zajímá. V roce a půl byla klidnější
(a autistka není nebo o tom nevím) Strašně ráda se mnou vaří. Já bych ji i nechala spolupracovat, ale jaksi nerespektuje moje pravidla a na to zas já nemám nervy ![]()
Mrzí mě to. Nicméně mohu doporučit publikaci http://www.databazeknih.cz/…zpivej-72198 Maminko, nezpívej
Určitě Vám pomůže si hravou formou přečíst, jak děti s touto diagnózou žijí, čím se odlišují… Hodně sil!
@pe-terka v diagnoze má i ADHD ale nevěřim, Vali je proti němu mnohem akčnější ale když vidim jak probíhá ko na psychiatrii, už se ani nesnažim říkat co umí nového
, nemá to cenu. tak si vyslechnu že se nikdy v ničem neposune, ničemu nerozumí, nic nechápe… dostanu recept na prášky a jdeme. Ve školce naopak říkají že je šikula ale extra pohodlný
, je fakt že ve školce dělá pokroky, nastupoval tam s tím že uměl jen chodit
, ted teda s dopomocí se sám oblékne, přezuje, nají se sám, někdy i pracuje
Režim přes kartičky mu jde, doma teda ani náhodou
ale s vali ho srovnávat nemůžeme ale pokud ho malá nečim nezlobí tak je nejhodnější ![]()