Mám postižené dítě...

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
49159
8.2.17 08:47
@Sazkarka píše:
Autistů je čim dál víc…jak se to pozná? Přece tuto diagnozu nemá tolik dětí!?Já říkám autista Rainmanovi.

no jo jenže autismus má mnoho forem a projevů.. že ty tomu nějak říkáš nehraje úplně roli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
8.2.17 08:48
@Anonymní píše:
@Markéta80 je mu 2 a 3/4. Mela jsem podezření už od roka, všichni včetně manžela mi tvrdili, že mu nic není a ja jim chvíli uvěřila. Ale bohužel se moje obavy nakonec potvrdily :(.
:hug: :hug: jo my začali tušit kolem 2,5 let :? takže vyřčení diagnozy byla jen formalita :jazyk:. Kolem 3 let to by teda horor to je fakt takže změna tam je. Změnila sjme i dětskou lékařku a je to vše lepší. Jinak k doktorům ani moc nechodíme, neni proč. Má teda ještě sníženou imunitu a nově astma :? Zkoušela jsem i změni stravy ale tím že nejí vše tak jsem jen vysadila lepek a změna žádná, víc jak po půl roce se jednoho dne zmocnil svých oblíbených rohlíků a když jsem viděla jak je spokojený tak jsem mu rohlíky vrátila protože změnu jsem stejně neviděla :? Od minulého září navštěvuje školku takže doma moc času netráví ale je ve školce strašně spokojený a je fakt že oni ví jak na něj takže se tam dost věcí naučil :palec: naštěstí jízdu tramvají si užívá čemuž jsme už ani nevěřila. Víc jak 2 roky nejezdi, bylo to něco šíleného. Rok nevyšel z bytu :jazyk:, kdo to neviděl nechápal, prý at ho odnesu ven a bude. Praxe byla taková že řval a stál na místě ale nebyl to vzteklý řev ale spíš strachy :( Takže ted v jeho čerstvě 7 letech je to s ním jednodušší. Venku neutíká, jde hezky za ruku, dojedu s ním kam je potřeba. U doktorů je spokojený, líbí se mu tam :lol: i dětská říká že je to nesrovnatelné když ho viděla poprvé ve 3,5 a ted.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.17 08:57

@Markéta80 a půjde do klasické ZŠ? S asistentem? Jakou má presne dg? Mluví? Rozumí?

• Citovat
  • Upravit
59357
8.2.17 09:07
@Anonymní píše:
@Markéta80 a půjde do klasické ZŠ? S asistentem? Jakou má presne dg? Mluví? Rozumí?

ne do speciálky, chodí tam i do mš ale výhoda fakt velká že ej to škola jen pro autisty což je fajn. neřekne ani slovo :( ale základním věcem rozumí, dokonce někdy překvapí a něco řeknu že hledám a přinese. ve školce říkají že rozumí velice dobře ale je pohodlný a nejraději aby mu každý sloužil :mrgreen: Teď od září tam mají novou asistentku a on jí vždy vezme za ruku a dotáhne ke skřínce s hračkami a naznačí co mu má podat a je to v dosahu a mohl by si to vzít sám a ona ze začátku mu dělala blbce, ted už ví že umí :mrgreen:. Každý autista je fakt jiný, náš je prý tabulkový, i když zase cizí lidi mu nevadí, cizí prostředí také ne ;) Diagnoza dětský autismus, adhd čemuž prostě nevěřím. Dostal nálepku po 5ti minutách v ordinaci. mě přijde celkem klidný, jo ve 3 letech stěhoval v pokoji i skříně :mrgreen: ale školka mu fakt pomohla, učitelka mě řekla že tohle je znak všech dětí že rodiče za ně dělají vše ale je vidět že to sám umí ale když nemusí nechá si sloužit :mrgreen: Jen např kdyby měl slepák netuším jak by mě to naznačil, spíš by mu prasknul :?, práh bolestivosti má jinde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 09:18
@hanka.br. píše: Četla jsem v týdnu studii o tom, jak UZV ničí mozkové buňky. Z toho výzkumu vyplynulo, že je přímá souvislost mezi odumření mozkových buněk myší a četností a dobou vystavení zárodku UZV. Což mi přišlo docela zajímavé vzhledem k masivnímu nárůstu podobných diagnóz, poruch učení a chování za posledních 30 let, kdy se UZV hojně využívá i nadužívá jako neškodné vyšetření.

vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby zde nějaká spojitost byla. Nebo se současným schématem očkování, ev obojí. Možná i dnešní „kvalitní“ strava jako „bohus“ :? Zkrátka ten nárůst má podle mého souvislost s nějakým civilizačním výdobytkem či jejich kombinacemi, at si odborníci říkají, co chtějí.
Já jsem si v těhotenstvích stanovila jasná pravidla, co se týče ultrazvuků (naštěstí nebyly žádné patologie, které by lékaře opravnovaly k dalším vyšetřením). S jedním doktorem jsme si to musela doslova vyhádat, tak jsme pak od něj odešla. Současná Mudr. s tím nemá problém, i když si o mě asi myslí, že jsem podivínka :oops: Ale to už neřeším :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 09:23
@Markéta80 píše:
@pe-terka zajímavé že na učitelky reaguje, jenže doktorka sedí u stolu, 2× na něj zavolá jménem jenže on sedí na koberci a hledá v hračkách co by ho zaujalo a doktorka jen řeší léky a to je vše :jazyk: kartičky- http://www.autiste-jihu.cz/…munikace-aak něco takového. V mš má každé dítě svoji fotku a pod fotkou na suchý zip činnosti a přijde musí šáhnout na svoji fotku a první činnost je že si chodí hrát tak vezme kartičku s hračkami a přenese na druhou tabuli a může si hrát. oni začínal na 1 kartičce a ted jich má asi 12, učiteky mu říkají že je lachtan, několikrát vytopil koupelnu a jeho nejoblíbenější kartička je fotka umyvadla :mrgreen:. Miluje hlavně vše kulaté, sebe věší blbost a je nadšený-kelímky, víčka, kroužky :mrgreen:, ted jsme mu objednala krásné hračky tak snad se mu to bude líbit, mě se to líbí :mrgreen: https://www.youtube.com/watch?… . měl dlouhé období kdy odmítl opustit byt, jen se otevřely dveře a šílený řev, cestování šílené a ted v klidu jezdí tramvají do školy :palec:, změna trasy mu nevadí, když jde se mnou na nákup tak taky ok. cizí lidi taky mu nevadí, ve školce od prvního dne spokojený. Vali ví že je jiný takže cokoliv ona provede a zeptám se kdo to udělal tak řekne Tomík :mrgreen:, on jí kolikrát něčim taky bouchne ale ne bezdůvodně. na má tablet, aby se jen koukal to nesmí tak si sedne na postel a kouká na pohádky v tv a Vali jde a sedne si před něj :jazyk: moc dobře ví že Tom se slovně bránit nemůže :? ale už je to lepší, před rokem ho zlobila hodně takže se musel řešit i samostatný pokoj pro něj a Vali si mu tam chodí lehat do postele, teda do chvíle než jí řeknu že at tam spí a Toma si vezmu k sobě :mrgreen:

Vidíš, tak ted jsi mi hezky připomněla, co jsme kdysi brali ve škole. Už jsem ty projevy autismu trochu pozapomínala, navíc jsme AS brali zběžně.
No vidím, že to nemáš lehké, ale přistupujete k Tomíkovi s láskou :hug: Na druhou stranu to, že moc nemluví, ber jako bonus :lol: U nás melou všichni jeden před druhého furt a pořád a já mám v hlavě jako v úlu :oops: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 09:29
@Markéta80 píše: :hug: :hug: jo my začali tušit kolem 2,5 let :? takže vyřčení diagnozy byla jen formalita :jazyk:. Kolem 3 let to by teda horor to je fakt takže změna tam je. Změnila sjme i dětskou lékařku a je to vše lepší. Jinak k doktorům ani moc nechodíme, neni proč. Má teda ještě sníženou imunitu a nově astma :? Zkoušela jsem i změni stravy ale tím že nejí vše tak jsem jen vysadila lepek a změna žádná, víc jak po půl roce se jednoho dne zmocnil svých oblíbených rohlíků a když jsem viděla jak je spokojený tak jsem mu rohlíky vrátila protože změnu jsem stejně neviděla :? Od minulého září navštěvuje školku takže doma moc času netráví ale je ve školce strašně spokojený a je fakt že oni ví jak na něj takže se tam dost věcí naučil :palec: naštěstí jízdu tramvají si užívá čemuž jsme už ani nevěřila. Víc jak 2 roky nejezdi, bylo to něco šíleného. Rok nevyšel z bytu :jazyk:, kdo to neviděl nechápal, prý at ho odnesu ven a bude. Praxe byla taková že řval a stál na místě ale nebyl to vzteklý řev ale spíš strachy :( Takže ted v jeho čerstvě 7 letech je to s ním jednodušší. Venku neutíká, jde hezky za ruku, dojedu s ním kam je potřeba. U doktorů je spokojený, líbí se mu tam :lol: i dětská říká že je to nesrovnatelné když ho viděla poprvé ve 3,5 a ted.

Tak to je super pokrok, ale v tom batolecím věku jste si užili své 8o Navíc už byla Vali, že? Je dobře, že se takhle srovnal a je klidný. Divoké dítě je (aspoň pro mě) docela problém, fakt nejsem honící pes :think:
A jak se v těch 2,5 letech projevoval, že jset začali tušit, že není v pořádku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
8.2.17 09:41

@pe-terka s Vali jsou o 2 r a 3m takže šílený :jazyk:. No otěhotněla jsme když měl 19m a změna byla přes noc :(, když se kouknu na fotky vidim tot am. Do té doby si hrál běžně, koupa se ve vaně, venku taky ok a najednou hodně řval, do té doby si pyramidy pro mimina nevšimnul a od toho dne neustále s kruhem, začal vše točit, i kostky se točily :mrgreen: a odmítal samostatně jíst :? Jenže to bylo v době kdy jsme musela jen ležet, ležela jsem v jiném pokoji a staral se manžel. a po nějaké době když jsem to viděla jsem se zhrozila co dělá, úplně jiné dítě :( a kruhy mu zůstali i když ted už je všude nenosí ale točivé předměty má rád pořád :mrgreen: To bylo období, vše stěhoval, lezl po skříních :mrgreen: a jednou jsem přišla do pokoje a on a už i malá stáli u stěny a oba olizovali nátěr :mrgreen: tak se udělalo dřevěné opláštění, dětská se smála ale ten pohled byl šílenej :mrgreen: malá ho ve vývoji předhonila když jemu byli 3r a jí 9m :? ale jo ted je lepší, nic nebere z linky, naopak včera přišel a začal uklízet :mrgreen: Když je víkend tak ráno mě donese ovladač a chce koukat na pohádky :lol: což dřív vůbec nezájem cokoliv sledovat :mrgreen: ale nevysvětlim mu že u oběda musí foukat takže jídlo chladím v lednici jinak by se spálil :jazyk:, ale má snad radar, je v jiném pokoji a sotva vezmu do ruky jeho talíř letí a jde i sednout ke stolu :mrgreen: ale vše se opakuje stejně, k večeři má přesnídávku a jakmile dojí hrne se k sobě do pokoje, prostě by řval pokud bych řekla že ještě budeme v kuchyni :mrgreen: Koupání už je bez řevu, sice jen sprcha ale zvládá :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
8.2.17 09:45
@pe-terka píše:
Vidíš, tak ted jsi mi hezky připomněla, co jsme kdysi brali ve škole. Už jsem ty projevy autismu trochu pozapomínala, navíc jsme AS brali zběžně.
No vidím, že to nemáš lehké, ale přistupujete k Tomíkovi s láskou :hug: Na druhou stranu to, že moc nemluví, ber jako bonus :lol: U nás melou všichni jeden před druhého furt a pořád a já mám v hlavě jako v úlu :oops: :mrgreen:

on nemluví vůbec, vali taky moc nemluvila a snad od prosince je to lepší, sprostý slova jí jdou výborně, ve školce se naučila prskat a plazit jazyk :jazyk: a konečně se rozkecává a je fakt že si často říkám at už spí a je chvíli ticho :mrgreen: :mrgreen:. a ted má novou hru, nejstarší jí schválně zlobí a Vali k němu dojde a řekne že čůrá :mrgreen: :mrgreen: Včera se o něčem dohadovali a manžel už mu říkal že se snad nebude v 11 letech srovnávat s holkou které neni ani 5 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 09:51

@Markéta80 tak to je výborný výsledek, i když to batolecí období zní hrozně…I když já si ho taky zažila se starším synem, i bez autusmu. A jakou má prognozu do budoucna, třeba co se týče dospělého života?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 09:54
@Markéta80 píše:
on nemluví vůbec, vali taky moc nemluvila a snad od prosince je to lepší, sprostý slova jí jdou výborně, ve školce se naučila prskat a plazit jazyk :jazyk: a konečně se rozkecává a je fakt že si často říkám at už spí a je chvíli ticho :mrgreen: :mrgreen:. a ted má novou hru, nejstarší jí schválně zlobí a Vali k němu dojde a řekne že čůrá :mrgreen: :mrgreen: Včera se o něčem dohadovali a manžel už mu říkal že se snad nebude v 11 letech srovnávat s holkou které neni ani 5 :mrgreen: :mrgreen:

no vaše Vali a naše Terez by byla žhavá kombinace, dvě raubířky :mrgreen: A taky ráda poštuchuje starší bratry 8) Holky jsou prostě potvůrky. Na druhou stranu, pro vašeho Toma je to výbornej sociální tréning.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
8.2.17 10:00

@pe-terka mít vali v pořadí jako první byla by jedináček :mrgreen: a ještě o sobě říká že je hodná :mrgreen:, ted nám oznámila že příště s námi jde taky na večeři a dá si maso, hranolky a zmrzlinu s ananasem a jahodový džus :mrgreen: :mrgreen:. manžel říkal že ne snad pravidelně, že teda takhle hostit 2 ženský :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59357
8.2.17 10:06
@pe-terka píše:
@Markéta80 tak to je výborný výsledek, i když to batolecí období zní hrozně…I když já si ho taky zažila se starším synem, i bez autusmu. A jakou má prognozu do budoucna, třeba co se týče dospělého života?

to nikdo neví :?, prostě netuší kam až se dokáže posunout. paní z SPC mě taky řekla že je u něj dost velký posun, minulý týden jí volali at dojde že tohle musí vidět :lol: U tabule odmítnul pracovat ale když mu to dali ke stolku, měl přiřadit podobné obrázky k sobě a z 24 jen 1 špatně 8o Prý tam všechny koukali jak to dokázal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39471
8.2.17 10:43

Děvčata, moc Vás všechny obdivuju :hug:,jak to tu čtu. Znala jsem paní, která měla autíka, ale ne moc dlouho - odstěhovala se. Opravdu klobouk dolů. http://smileys.cz/…ys-cz-29.gif
Zrovna vyšel nový článek, tak posílám. Držte se. :kytka:

http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
8.2.17 11:32
@Žirafa 69 píše:
Děvčata, moc Vás všechny obdivuju :hug:,jak to tu čtu. Znala jsem paní, která měla autíka, ale ne moc dlouho - odstěhovala se. Opravdu klobouk dolů. http://smileys.cz/…ys-cz-29.gif
Zrovna vyšel nový článek, tak posílám. Držte se. :kytka:http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…

to je hezký článek. Je zvláštní, že většinou jsou autismem postižení chlapci :think: Taky obdivuju všechny rodiny, co zvládají vychovávat a milovat malého autíka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí