Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já pochopim zklamání, když čekám jiné pohlaví, než jsem si vysnila, ok..ale pořád mi zakladatelka příjde jako studenej čumák, né jako maminka bříškem..i třeba se „špatnym“ bříškem..
Studeny čumák nejsem. Neřekla jsem že ji nechci. Jen jsem prosila o radu a o vaše zkušenosti. to psaní je na nic, protože nejde vyjadřit jak to citim a myslím. a kdyždy to muze chapat jinak - jak jde očividne videt. Každopadne dekuji za všechny reakce.
Reakce, že se těšíš na druhé a že to snad bude chlapeček pro mně mluví za všechno..počkej až se na tebe ta cácora usměje, budeš si řikat, jak si mohla bejt tak pitomá
Ja jsem napred chtela napsat neco jako ze holcicky jsou stejne lepsi
Jsou hodnejsi, jemnejsi, ňuninkovejsi. Ale pak jsem si precetla par tvych prispevku a mam chut spis napsat, at otevres oci a trochu odezenes tehotenske hormony, aby ses mohla zamyslet. Jako priorita absolutni prece je zdrave dite a to, ze mas nejakou predstavu o holcickach (ktera jeste k tomu neni ani pravdiva), prece nemuze cloveka tak rozladit? Nevim, asi to vidim o dost jinak nez ty, ale ja tohle spekulovani nad pohlavim asi nechapu.
Já bych taky právě byla úplně v pohodě, napsala že holky jsou super a že to bude její miláček, ale jak zakladatelka psala další příspěvky úplně se mi to obrátilo a spíš jsem na ní měla vztek, podle mě je studenej čumák a na tom si trvám..
U všech diskusích o pohlaví mám fakt hrozné nutkání tohle napsat
… tak se zakladatelko na chvíli zastav, uvolni a snaž se přijmout to co k tobě přichází. To dítě si vás vybralo za svoje rodiče, vytvořili jste si ho sami, tak ho přijměte celé, bez podmínek, bez předsudků ( holky jsou takové a kluci makoví). Dítě bude takové jak ho vychováte, kolik mu dáte lásky a jaký mu dáte vzor a podmínky do života.
Takže zakladatelko sdílení pocitů a emocí je hezká věc ale potřeba i „zamakat“ na sobě
Uvidíš jak zjihneš až ti ji poprvé ukážou ![]()
Měla jsem to samé s klukama…a mám dva
a nedala bych je za žádnou babu na světě. Spíš už mám teď pocit, že bych nevěděla, jak na holčičku, ale stejně doufám, že se jí jednou dočkám ![]()
@hanczeska víš, přijde mi to jako rouhání, ani nevíš, co bych dala za to mít vůbec nějaké dítě. je mi 42, po 7 gyn. ope, 1 vaječník, nyní opět IVF, Zastav se a zamysli se nad tím štěstím, které ti bylo dopřáno a raduj se, že budeš mít zdravé dítě
@hanczeska píše:
A navíc neznám moc pohodových holčiček. většina z nich jsou uřvané rozmazlené a vztekle a to nevím jestli dám.
holčička bude taková jakou ji vychováte. A miminka prostě uřvaná bývají. Neřešila bych jestli to bude holka nebo kluk, spíš bych si přála jediné, zdravé dítě a t je přece to nejdůležitější. Věřím, že po porodu se tomuhle zasměješ a budeš malou milovat celým srdcem
@hanczeska Když mi řekli, že se mi narodí kluk rozbrečela jsem se. Nebyla jsem schopná si představit mít kluka. Celý těhu jsem se snažila ignorovat a radši si to nepředstavovat. Ted dokonce mam radost, že je to kluk a nechtěla bych holčičku
@Verunka.T píše:
holčička bude taková jakou ji vychováte. A miminka prostě uřvaná bývají. Neřešila bych jestli to bude holka nebo kluk, spíš bych si přála jediné, zdravé dítě a t je přece to nejdůležitější. Věřím, že po porodu se tomuhle zasměješ a budeš malou milovat celým srdcem
@hanczeska píše:
To je fakt - jsem ráda že je malá v pořádku zdravá. akorát ten strach. nu snad to přejde…Už se těším ale na druhé - snad to bude chlapeček.
Tak tohle mě nadzvedlo ze židle
kolik ti je?
@hanczeska To bude úplně v pohodě. Takové pocity jako ty má hodně maminek, nevím čím to je, možná že tím jak ještě nedávno byla žena něco míň než muž( např moje matka se tak ke mně nevědomky chovala ).
Já mám nejstaršího syna, když mi při druhém těhu řekli, že to bude holka měla jsem taky trošku obavy jako ty, a dnes jsem sama překvapená, jak jsem z ní unešená, jak ji rozmazluju a nedokážu nic odepřít..( skoro mám obavy, že ji upřednostnuju před synem, který je spíš tatínkův..)Ted čekám třetí, a do včerejška jsem si už tajně představovala krásnou holčičku, no a včera na ultrazv. - že prý zase kluk, ale stejně se těším, ono je uplně jedno jestli holka nebo kluk, každý mimčo když se narodí zná kouzelnou moc, kterou tě ovládne, at chceš nebo ne. Takže bud v klidu, příroda to zařídí.
já jsem za holčičku neskutečně šťastná, ale kluka bych měla ráda stejně. Je to neskutečný dar.
Známá měla na hlídání kluka a doma samé holky a jak myslíš že to dopadlo kluka posadila na wc jako holku a on jí počůral nikdy kluka nechtěla ale potom jo! Vždycky na tom druhém pohlaví něco je
Neboj až jí budeš mít u sebe tak jí nevyměníš a budeš s ní chtít být u všeho!
Bude to tvá pricezna a jednou budeš mít třeba i prince…Buď ráda že máš miminko
![]()