Mám problém přijmout, že čekám holčičku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
24.1.14 13:51
@hanczeska píše:
A navíc neznám moc pohodových holčiček. většina z nich jsou uřvané rozmazlené a vztekle a to nevím jestli dám. :zed:

Tohle je tedy pěkná blbost. Uřvanost a rozmazlenost nijak nesouvisí s daným pohlavím, ale hlavně s výchovou a i povahou dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
24.1.14 13:58

Já to měla naopak, myslela jsem si, že čekáme dalšího kluka. No a pak bum, na utz mi doktorka říká, je to holčička! A já to vůbec nemohla vstřebat a ještě jsem se ptala, jestli tam náhodou nemůže ještě něco narůst :mrgreen:
Jsem ten typ, co se vyloženě těší, až bude kluka vozit na fotbal či jiný sport, kupuje s radostí autíčka atd, ale po čase jsem se začla těšit na malou princeznu, kterou bude starší bráška opatrovat a nakupuju i s radostí šatičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
24.1.14 13:59
@hanczeska píše:
Ahoj holky. Jsem v 19tt. Ve čt jsem byla na UZ a dozvěděla jsem se, že čekám holčičku. Vyrazilo mi to dech, protože k holčičkám moc nemám vztah a dost se bojím, abych jí měla ráda a uměla se k ní chovat. Máte někdo podobný problém?

Měla jsem podobný problém https://www.emimino.cz/…lcicku-7159/ už ho nemám :)

• Citovat
  • Upravit
3617
24.1.14 14:03

Já jsem vždycky chtěla jako první chlapečka. No, narodila se nám holčička a já jsem šťastná jak blecha ;) U toho prvního, uvidíš sama, že ti to ve výsledku bude vážně jedno :kytka: :mrgreen:
Teď u druhého mě všichni přesvědčovali, že to bude kluk, ale já se upřímně bála že nebudu vědět co a jak s klukem. Naštěstí se to vyřešilo… čekáme druhou holku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
24.1.14 14:09

To je krásné. Mám podobný problém - naši mě taky nepřijali jako holku atd. tak proto mám takovy strach. Jsem moc ráda že mi někdo rozumí. Díky. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4741
24.1.14 14:11

@hanczeska - mala som to podobne. Myslala som si, že čakám kluka. V 24tt som sa dozvedela, že je to holčička. Chvíľu to trvalo - bol to šok. Teraz sa na tú moju cácorku strašne teším, neviem sa dočkať. Nakúpené ružové vecičky a podobne. :mrgreen: Tiež som si spomenula, že ja som tiež bola taký chlapčenský typ. Hlavne sa svojimi pocitmi netráp a nevyčítaj si ich. Nech tomu voľný priechod!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
24.1.14 14:22

Od mala jsem si „byla jistá“, že moje první dítko bude kluk - tutovka, prostě jasná věc, přes to nejel vlak atd.atd.
No a co mám - dvě cácorky a v druhém těhu jsem tajně doufala a přála si zase holčičku :srdce:,tak snad do třetice to kluk bude, to už bych ho „brala“!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
24.1.14 14:25
@hanczeska píše:
To je fakt - jsem ráda že je malá v pořádku zdravá. akorát ten strach. nu snad to přejde…Už se těším ale na druhé - snad to bude chlapeček. :)

No snažím se tě chápat, ale tahleta věta je už trochu moc. Taky ty čekáš zdravou holčičku a už se těšíš na druhé - chlapečka? Jestli svoje myšlení nezměníš, mimi to vycítí, teď i po narození, a pak s ní budeš mít opravdu problémy, přesně jak se obáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
24.1.14 14:25
@hanczeska píše:
To je krásné. Mám podobný problém - naši mě taky nepřijali jako holku atd. tak proto mám takovy strach. Jsem moc ráda že mi někdo rozumí. Díky. :kytka:

noí tak právě tim máš možnost ukázat, že seš lepší, ona tě bude potřebovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
24.1.14 14:27
@Ema1984 píše:
No snažím se tě chápat, ale tahleta věta je už trochu moc. Taky ty čekáš zdravou holčičku a už se těšíš na druhé - chlapečka? Jestli svoje myšlení nezměníš, mimi to vycítí, teď i po narození, a pak s ní budeš mít opravdu problémy, přesně jak se obáváš.

přesně tohle mě taky naštvalo a proto jsem na zakladatelku extra nepříjemná, ono to malý asi může za to, že nemá pindíka..za to může hlavně spermie tvýho chlapa, tak buď naštvaná i na něj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4741
24.1.14 14:36

Holky, ja fakt nechápem tie Vaše agresívne reakcie. Zakľadateľka sem prišla po podporu a tú si zaslúži. Je to pre ňu nová informácia, ktorej sa bála. Potrebuje ju spracovať. A myslím, že je na dobrej ceste, že si svoje obavy a bloky uvedomuje. Hlavne keď písala, že ona ako dievča nebola dobre prijatá!
@hanczeska - fakt by som tomu nechala voľný priechod - máš ešte kopec času, teraz je to také čerstvé. Fakt si myslím, že to bude ok (ako u mňa). A ak ne, je super, že si uvedomuješ odkiaľ ten tvoj strach plynie a že nechceš, aby sa tvojej dcérke stalo, čo tebe :hug: Keď to bude nutné, tak navštív psychologa, aby Ti pomohol sa vyrovnať s tvojpou prítomnosťou a minulosťou. Ale myslím, že na to ani nedojde :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7758
24.1.14 14:49
@Basha3 píše:
Holky, ja fakt nechápem tie Vaše agresívne reakcie. Zakľadateľka sem prišla po podporu a tú si zaslúži. Je to pre ňu nová informácia, ktorej sa bála. Potrebuje ju spracovať. A myslím, že je na dobrej ceste, že si svoje obavy a bloky uvedomuje. Hlavne keď písala, že ona ako dievča nebola dobre prijatá!
@hanczeska - fakt by som tomu nechala voľný priechod - máš ešte kopec času, teraz je to také čerstvé. Fakt si myslím, že to bude ok (ako u mňa). A ak ne, je super, že si uvedomuješ odkiaľ ten tvoj strach plynie a že nechceš, aby sa tvojej dcérke stalo, čo tebe :hug: Keď to bude nutné, tak navštív psychologa, aby Ti pomohol sa vyrovnať s tvojpou prítomnosťou a minulosťou. Ale myslím, že na to ani nedojde :kytka:

no mě nepříjde, že to moc zpracovává, když píše, že se těší na druhé dítě a to ještě neporodila tohle..doufám, že jí malá tak zaměstná, že nebude řešit blbosti, já mám pochopení, ale styl psaní zakladatelky je mi proti srsti, nenapsala o tom miminku ještě nic hezkýho, vůbec se nechová jak matka, ale jak píše, asi jí k tomu nikdo nevedl..což chápu..neřikejte mi, že kyž se snažim otěhotnit, že mě nenapdane, že by to mohla bejt holka nebo kluk, ale počítám, že to bude jen jedno pohlaví, každáý si může podvědomě přát to druhý, to respektuju..ale každej by měl mít trochu úcty a pokory-hlavně aby holčička byla zdravá a šťastná..ona si nevybírá komu se narodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
24.1.14 14:51

@petulagabi Tak tak. Zní víc než dětinsky. A už teď opakuje to, co jí udělala její máma. Takže psycholožku, nebo ledovou sprchu. Aby se jí třeba samým rouháním nestalo, že o dítě ještě přijde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4741
24.1.14 14:54

@petulagabi - ale ona sa to dozvedela včera, tak je v šoku. Ja som mala takéto silné „negatívne“ pocity tiež. Bola som presvedčená, že je to kluk. A ako hovorím, prešlo to, ale trvalo to - nie hodinu a ani dni. A ako som písala, teraz sa nemožem dočkať a asi by som bola zase zaskočená, keby to bol náhodou kluk. Ale budem moje dieťa milovať, nech bude akéhokoľvek pohlavia. Ale proste občas človek musí mať čas niektoré veci spracovať. Tým, že som si tým prešla, tak mám trochu pochopenie ;-) A je dobré, že to niekde vyjadrila. Samozrejme, že niektoré jej vety nie sú teda žiadna hitparáda, ale dá sa to pochopiť…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
24.1.14 14:57

Nemyslím, že jde o agresivní reakci. Plno lidí zde napsalo, jak ji chápe a jak se to změní po narození. Ale mám pocit, že si pořád vede svou a ta věta o těšení se na druhého chlapečka už mi prostě přišla moc. Jde o to, aby si zakladatelka uvědomila, jak můžou její myšlenky vztah s dcerou skutečně ovlivnit, když bude předpokládat, že bude rozmazlená a nevychovaná atd, tak k ní takto bude přistupovat a malá se taky tak bude chovat. Takže držím palce, ať nastane změna. Zkus se na holčičku naladit :srdce: Případně, pokud tam jsou už nějaké problémy z dětství, zvaž třeba psychologa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí