Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tri mesice po porodu bych necekala, ze ti bude telo fungovat jak hodinky a prvni menstruace byla stejna, jako byla pred otehotnenim. Hormony litaji vsemi smery. Mne kdyz neco rostlo na vajecniku, ukazal to jenom ultrazvuk - cykly pravidelne, bolesti zadne, citila jsem se skvele. Vetsinou kdyz uz to zacne mit nejake projevy navenek, byva uz to hodne rozjete, coz rozhodne neni mesic po ultrazvuku, ktery vypada naprosto OK
Pokud mas nejake pochybnosti, klidne si zajdi k doktorovi, i kdyz by me zajimalo, proc te napadly zrovna vajecniky, jenom uz negugli, protoze timhle zpusobem si dokazes vymyslet rakovinu zcela cehokoliv.
@ugluk Taky se za to googleni ted boucham do hlavy
Ve svych letech uz bych mohla mit rozum, ale nejak mi to nedalo. Zabrouzdala jsem tam proto, protoze v patek na RTG plic byla videt jen 2/3 plice a spodni „dil“ plice uplne cely zastreny. Nejdriv mi lekarka rekla, ze je to vypotek, ale pak, ze asi zapal plic…no a samozrejme jsem se dostala k tomu, ze plicni vypotky byvaji u rakoviny vajecniku. Jsem ke konci tydne objednana na gyndu na preventivku po porodu, tak si zahraju na hysterku ![]()
Hele, kdyz uz byses s tou rakovinou vajecniku dohrabala k vypotku na plicich, tak ultrazvuk nejspis nebude vypadat, jako by se nechumelilo ![]()
@Anonymní píše:
@ugluk Taky se za to googleni ted boucham do hlavyVe svych letech uz bych mohla mit rozum, ale nejak mi to nedalo. Zabrouzdala jsem tam proto, protoze v patek na RTG plic byla videt jen 2/3 plice a spodni „dil“ plice uplne cely zastreny. Nejdriv mi lekarka rekla, ze je to vypotek, ale pak, ze asi zapal plic…no a samozrejme jsem se dostala k tomu, ze plicni vypotky byvaji u rakoviny vajecniku. Jsem ke konci tydne objednana na gyndu na preventivku po porodu, tak si zahraju na hysterku
O bože
Tak si představ,.že momentálně lítám kvůli štítce. A vygooglila jsem si, že by to mohla být i rakovina. Myslíš, že si mám preventivně založit diskusi? ![]()
@berry4 píše:
O božeTak si představ,.že momentálně lítám kvůli štítce. A vygooglila jsem si, že by to mohla být i rakovina. Myslíš, že si mám preventivně založit diskusi?
vítej do klubu, a mimochodem dokud si to myslíš jen ty je to dobrý, když už si to myslí i doktoři a tváří se na tebe až moc mile je to zlý ![]()
jinak zakladatelko pokud by jsi měla rakovinu v takovémto stádiu, určitě by jsi neseděla u pc a nevymýšlela blbosti, ale s největší pravděpodobností by jsi ležela v nemocnici protože by ti bylo dost zle
@berry4 píše:
O božeTak si představ,.že momentálně lítám kvůli štítce. A vygooglila jsem si, že by to mohla být i rakovina. Myslíš, že si mám preventivně založit diskusi?
Promin, ale kdyz se ti to nelibi, tak se nevyjadruj. Mam uz jeden vazny zdravotni problem, ktery se vlece par let…a trvalo dlouho nez na to prisli, ale nikdy jsem to neresila. Byla jsem i tak v pohode…ted mam proste strach…asi tim, ze jsem kratce po porodu a hormony fakt jeste litaji a je mi to lito kvuli diteti. Za to nikoho neodsuzuj
Fakt kontroloval dr vaječníky přes břicho?
to se dělá totiž vaginálně
@Anonymní píše:
Promin, ale kdyz se ti to nelibi, tak se nevyjadruj. Mam uz jeden vazny zdravotni problem, ktery se vlece par let…a trvalo dlouho nez na to prisli, ale nikdy jsem to neresila. Byla jsem i tak v pohode…ted mam proste strach…asi tim, ze jsem kratce po porodu a hormony fakt jeste litaji a je mi to lito kvuli diteti. Za to nikoho neodsuzuj
Prostě ti lítají hormony. Ber to tak. Tak se prosím nelituj a trochu začni používat mozek.
Ano, byl to sarkasmus, mě ovšem první, co jsem si přečetla bylo-odčervi se. Proč ve všem vidíš rakovinu? Jsi snad lékař?
Já Tě chápu…Před 2.lety jsem měla v prsu bulku a díky bohu, to byl jen fibrom.Od té doby se mi ale dělají v prsu cysty, které bolí a bojím se jít k doktorovi, co to zase bude. Dneska jsem ale šla protože mě už delší dobu pobolívá prs až je to k nevydržení a jsem objednaná v pátek na mamo. Prý to na cystu nevypadá, podle zduření atd.Tak uvidím. Každopádně se nestresuj tím, že je to rakovina podle nějakých tvých domněnek. zajdi si doktorovi, at tě prohlédne, at si klidná, už kvůli tvému dítku ![]()
@vodolejka píše:
Fakt kontroloval dr vaječníky přes břicho?to se dělá totiž vaginálně
Jj, kontroloval vse jen pres bricho…
@ka2ka píše:
vítej do klubu, a mimochodem dokud si to myslíš jen ty je to dobrý, když už si to myslí i doktoři a tváří se na tebe až moc mile je to zlý
jinak zakladatelko pokud by jsi měla rakovinu v takovémto stádiu, určitě by jsi neseděla u pc a nevymýšlela blbosti, ale s největší pravděpodobností by jsi ležela v nemocnici protože by ti bylo dost zle
Já si nic nemyslím. Ještě totiž nic nevím. Zítra budu mít výsledky z krve. A dál to obligátní-uz atd… Takže raděj do klidu a negooglit. ![]()
@Anonymní píše:
Jj, kontroloval vse jen pres bricho…
S velkou pravděpodobností jsi gynekologicky naprosto zdravá. Já pokud jsem prochlazená, bolí mě podbřišek naprosto pokaždé. Zrovna nedávno jsem na gyndě byla a jsem (díky Bohu) naprosto v pořádku. Bolestivá menses může být dána hormonální nerovnováhou i poporodními změnami (nenádorovými, třeba cévními). A bílé cosi, co z tebe vypadlo? Nemůže to být ještě něco z těhotenství, zbytek plodových blan (třeba)? Nelámala bych si s tím hlavu.
Kup si Vincentku, uvař čaj, buď pěkně v teple a uzdrav se.
@berry4 píše:
Já si nic nemyslím. Ještě totiž nic nevím. Zítra budu mít výsledky z krve. A dál to obligátní-uz atd… Takže raděj do klidu a negooglit.
přesně tak googl je fakt zlý rádce tam člověk najde jen katastrofy jinak držím palce
Dobrý den, ráda bych se zeptala na pár věcí. Jestli s tím máte někdo zkušenost budu ráda. Nejsem nějaký hypochondr, ale tohle mě teď trápí a nějak nedokažu převést myšlenky jinam
Od minulého týdne jsem nemocná (teplota, šílený kašel, zelený rýma už přes týden), byla jsem u své plicní lékařky a byl tam nějaký nález na plicích. Prý zřejmě zápal plic (výsledky krve: sedlivost 60, CRP 30, krevní obraz v pořádku). Samozřejmě při hledání na netu (jsem hloupá, ani jsem se neměla dívat), jsem narazila na vaječníky. Jsem necelé 3 měsíce po porodu. Před více jak dvěma týdny jsem dostala první menstruaci a bylo to hrozné…šílené bolesti (chvíli na pravé straně, pak na levé straně), dost jsem pár dní krvácela. Trvala cca 14 dní. A na začátku MS ze mě vypadl nějaký kousek bílý (vypadalo to jako červ, cca 7mm) a při zmačknutí to bylo tuhé…dost mě to vyděsilo. Takže teď jsem si samozřejmě vše zpětně spojila a mám strach. Jinak před měsícem jsem byla na kontrol po 6nedělí v pořádku, ultrazvukem přes břicho kontroloval i vaječníky. Myslíte, že by bylo něco poznat? Děkuji za odpověď a omlouvám se za ty až moc intimní věci.