Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@SOVIČKA93 píše: Více
u mé lékařky visí papír, že dívky mladší 18 let vyšetří jen po písemném souhlasu rodičů (chodit mohou samy)
@annlady píše: Více
Jo je to blbost ma na to právo. Tak ať hledá jinde normální lékař ji vyšetří
A co pediatr/a na 17 leté prohlídce? Nějak se mi nechce věřit, že by to neřešil/a.
Od 15 let běžně holky chodí samotné. Vyšetření poté probíhá podle toho zda byl styk nebo ne. Ale je možné že Váš doktor chce souhlas jen mi nejde do hlavy k čemu
@Jiřina a píše: Více
není jí 18. Záleží na doktorovi, jestli si to vezme „na triko“. Ten můj jo, někteří mají možná špatnou zkušenost s rodiči, tak ne. Ale ještě to ani nezkusila, asi bych se zeptala, kam chodí kamarádky a objednala se. Maximálně řeknou, že ne.
edit tihle taky vezmou
https://www.neumed.cz/…distvych.php
@Jiřina a nejsem hodně hubena a žádnou velkou fyzickou zátěž taky nemam
Ted jsem byla s dcerou 16,5 prvne u gynekologa a kdyz jsem ji objednavala, tak se ptala jestli musim s ni nebo muze jit sama a pani doktorka rikala, ze to zalezi na nas, na prani dcery. Ze to neni nutne. Ja jela, cekala jsem celou dobu v cekarne, nebylo potreba nic podepsat, vyplnit. Na prani dcery jsem sla dovnitr az abysme spolecne probrali moznosti antikoncepce.
Tak urcite zkus nekam zavolat a domluvit se ![]()
@Anonymní píše: Více
vždyť jsi v 17 byla na preventivní prohlídce u dětské doktorky, tak tam jste to musely řešit!
@stinga píše: Více
Třeba tam nebyla
Já chodila na pediatrii jen když jsem měla zdravotní problém. Myslím teda tak od toho 13 roku. Máma na tyhle věci kašlala
Povinné očkování jsme dostali ve škole.
Na gynekologii mě teda hnala už v 15 ale jen proto aby mi byla napsána antikoncepce..
Teď v dospělosti chodím na prevence na gynekologii a k zubaři. U praktika jsem byla naposledy před 4 lety, když jsem potřebovala razítko ohledně nové práce. ![]()
preventivní prohlídky u dětí jsou povinné, a zakladatelka nezní jako nějaká socka, že by s ní rodiče nechodili k lékaři,
ve škole se neočkuje už asi 40 let
Je mi 32 let, ve škole nám očkovali tetanovku a potom si pamatuji, že jsme dostali injekci do spodní části ruky, kde se čekalo na reakci a poté se kdyžtak očkovalo do ramene (nevím na co to bylo). Řekněte jediný důvod, proč bych si to vymyslela? ![]()
tak se to dělalo u rodičů, kterým je 66, ta do spodní část ruky byla zkouška na TBC, nic z toho se nedělá ve škole už spoustu roků
Kecám no
vymyslela jsem si to protože tahle věc může zachránit lidstvo
Bože… Dokonce i zubaře jsme tam měli, to koukáš co.. Hlásili nás rozhlasem na preventivní prohlídky.. Pokud tedy dítě nemělo jiného zubaře.
V menších městech o jedné Základní škole a jedné praktické škole je toto normální.. Kde 85% děti chodí k jednomu pediatrovi..
Pediatr přijde a očkuje každý rok daný ročník..