Mám vzdát manželství?

10.6.16 21:04

Mám vzdát manželství ?

Zdravím, omlouvám se za obsáhlost a poprosím o názory.
Se svým současným manželem jsem 16 let ve vztahu, z toho 10 let ve společné domácnosti a 6 let v manželství. Máme téměř 5-ti letou dceru. Neříkám, že předchozích 15 let bylo bezproblémových ( rozhodla jsem se tolerovat partnerovu nevěru; rovněž počkat, když mi oznámil, že nikdy nehodlá mít děti), ale vždy to bylo o komunikaci a kompromisech a nakonec jsme dospěli ke společnému řešení ku spokojenosti obou.
Problémy začaly téměř před rokem, kdy se manžel rozhodl přejít plynule na zdraví způsob života. Vše začalo téměř nenásilně, nejprve přestal jíst maso, mléčné výrobky, bílé pečivo, poté přechod na raw stravu…samozřejmě jeho věc, vím :? Následně začal bojkotovat celkový systém, takže odmítal Vánoce, nákupy, média…a s tím samozřejmě nastaly problémy. Zakazoval malé televizi, ohřátí jídla v mikrovlnce se rovnalo vraždě, přestal se starat o dům a nyní se zaměřuje na „svoji duši“. Původně nutil do nového stylu života i nás, ale proti tomu jsem se postavila a od té doby je oheň na střeše. Nechává vše na mě, hází klacky pod nohy, vypráví na potkání všem, jak mě nikdy nemiloval, že byl jen zaslepen mojí tělesnou schránkou a teď po 16-ti letech se konečně probudil. Jsem psychicky na dně, žít s člověkem, který si mě neváží, je brutální zásah do mého seběvědomí. Cítím, jak ztrácím sebeúctu…ale máme spolu dcerku a podřizuji se hlavně kvůli ní. Mimochodem vždy jsem vztahy, splácané dohromady jen kvůli dětem odsuzovala… :(
Právě před Vánoci, když jsem byla s psychikou na nule jsem si začala psát na seznamce s klukem, který měl též přítelkyni. Navzájem jsme tolerovali své vztahy, občas si vylili duši přes písmenka a stále víc a víc se ukazovalo, že máme mnohé společné. Mezitím jsem se snažila snad milionkrát dát s nmanželem vše do pořádku, jenže pořád to samé z jeho strany…jen odmítání a arogance. Můj písmenkový přítel mě držel nad vodou a nakonec se i on rozešel s přítelkyní (opustila ho kvůli jinému) a zůstal sám s dcerou. Jde o to, že k tomuhle člověku mě to děsně táhne…ve svém současném vztahu mám pocit, že se řítím do pekel, prostě to nezvládám. Chtěla bych být zase šťastná, ale nechci rozbíjet rodinu za cenu vlastního štěstí. Teď se máme sejít na kafčo, vím, že jestli k tomu dojde, zřejmě do budoucna nezůstanem jen u kafča…prožil toho v životě moc a nechci ho mít na svědomí. Poraďte prosím, mám pocit, že stojím na křižovatce svého života a nevím, jakou stranou jít… :nevim: :nevim: :nevim: Moc děkuji za názory ať už budou jakékoliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
10.6.16 21:07

@terina.kubik myslíš, že tys rozbila rodinu? Nebyl to spíš Tvůj manžel? Já bych odešla, pokud je aspoň trochu normální, kontakt s dcerou neztratí. Ale nešla bych hned k novému, zařídila bych si svůj život sama a pak teprve řešila případný nový vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6875
10.6.16 21:08

Nebyla bych s někým jako je tvůj manžel…máte oba zcela odlišné cesty. Ale taky bych hned nehopla do dalšího vztahu. Kamarád ano, třeba p očase i s výhodama, ale nemalovat si s ním budoucnost. Ono písmenka a realita jsou někdy daleko od sebe. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.16 21:11

@martina.se @kve-tinka nemám v plánu hned skočit po hlavě do dalšího vztahu. Jen trpím výčitkami, protože už to kafčo mi trochu přijde jak nevěra vůči mému muži…jsem asi naivní :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
10.6.16 21:13

Bud rada ze mas muze ktery dba o zdravy zivotni styl a dusevno, to je dnes vzacnost! Kolik holek tu ma gamblery, nasilniky, alkoholiky a resi opravdove problemy. Za takoveho chlapa by vetsina olizla vsech deset… :mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10584
10.6.16 21:17

Zivot mas jen jeden, tak ho zij a neprezivej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.6.16 21:17

@terina.kubik Myslím, že sama víš, co musíš udělat. 5 letá dcera určitě už vnímá jak se k sobě s manželem chováte. Myslíš si, že je to dobrý vzor? Držet špatný vztah „kvůli dětem“ je jen výmluva. Jdi na kafe, ono psaní přes net a realita taky nemusí být stejná, třeba si nesednete…nebo najdeš spřízněnou duši v těžké situaci a možná i něco víc. Manželovi řekni, že ty respektuješ jeho cestu a volbu, tak on by měl respektovat tu tvoji, pokud se nezamyslí a nezmění přístup, šla bych od něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.16 21:18

@jaelisa víš, mě ale u něj tenhle zdravý způsob života už trochu zavání fanatismem. Rozhodl se odpojit elektřinu, televizi…vše jsem zachránila tím, že jsem to nechala přepsat na sebe, takže to samozřejmě i platím, i když on má práci placenou 3krát lépe, peníze na domácnost mi nedává…údajně s nimi neumím hospodařit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
10.6.16 21:21

Jo muj taky odmita mikrovlnku. Pekne me to stve.Vse ohrivame v hrnci nebo v troube.Je to na palici. Jenze kdyz je doma a ohrivam jidlo jemu i nam, tak je snazsi vse ohrat po jeho nez ohrat me a malemu v mikrovlnce a jemu v hrnci. :lol: Navic nechce aby syn mel ohrato v mikrovlnce. Mojeho zajima ezoterika, karty a meditace…Me to nerika nic.Na druhou stranu dela veci, ktere se tomu vymikaji :D. Radu nemam.Ja uz mam vseho dohromady plnou…plne zuby. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.16 21:22

@BaMaK děkuji, něco takového jsem zřejmě potřebovala slyšet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
@jaelisa píše:
Bud rada ze mas muze ktery dba o zdravy zivotni styl a dusevno, to je dnes vzacnost! Kolik holek tu ma gamblery, nasilniky, alkoholiky a resi opravdove problemy. Za takoveho chlapa by vetsina olizla vsech deset… :mavam: :mavam: :mavam:

8o
No to si teda nemyslím
https://www.novinky.cz/…i-zivot.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Papuchalka
@terina.kubik píše:
@jaelisa víš, mě ale u něj tenhle zdravý způsob života už trochu zavání fanatismem. Rozhodl se odpojit elektřinu, televizi…vše jsem zachránila tím, že jsem to nechala přepsat na sebe, takže to samozřejmě i platím, i když on má práci placenou 3krát lépe, peníze na domácnost mi nedává…údajně s nimi neumím hospodařit :nevim:

No, tak u tohoto bych se zarazila. Pokud je to takovy magor nech si urcit penize soudne, musi se jako manzel podilet :)

• Citovat
  • Upravit
1490
@jaelisa píše:
Bud rada ze mas muze ktery dba o zdravy zivotni styl a dusevno, to je dnes vzacnost! Kolik holek tu ma gamblery, nasilniky, alkoholiky a resi opravdove problemy. Za takoveho chlapa by vetsina olizla vsech deset… :mavam: :mavam: :mavam:

Jistě máš pravdu, že je to vzácnost, ale podle popisu je manžel zakladatelky fanatik. Pokud „prozřel“ a cítí, že by se jeho život měl ubírat jiným směrem, jde to snad bez urážek a znevažování toho druhého, ne? Bylo by fér ji říct, že ji už nemiluje a odejít a ne ji někde pomlouvat za rohem a ztrpčovat život. O takového bych si ani neopřela kolo, ani kdyby tisíckrát ctil zdravý životní styl a duševno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
10.6.16 21:23
@jaelisa píše:
…tak určitěě :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.6.16 21:23

@Baba vím, četla jsem o tom a myslím, že v tom žiju :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie