Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terina.kubik píše:
@martina.se vystihla jsi to naprosto přesně, mám taky pocit, že udržuji tento vztah pohromadě násilím. Držím se zuby nehty a mám pocit, že se každou chvíli roztrhnu vejpůl…
tak to nedělej.. život je příliš krátký.. navíc tím rozhodně trpí i dcera.. odejdi, udělala jsi maximum, chlap nereagoval, jeho problém ![]()
Žádný manžel není 100%, ani my ne, co si budem nalhavat,/ale tady už tech procent zbylo zatracene malo…
@martina.se @martina.se Nam se taky nevejde.Je na lednici, coz je vysoko. Nekolikrat sem talir s cimsi vylila.Pak se podelala, ale da se v ni ohrat jen od oka.Jako polivku odleju do mensiho kastrolu a ohreju.Ale studene brambory se spatne ohrivaj.
No co nadelam.
Podle mně nemá cenu udržovat takový „vztah“, musí to být hodně vyčerpávající. Nejdřív bych si to ujasnila s manželem a domluvila se, co bude dál. Nový vztah bych asi zatím nezačínala, zkusila bych nejdřív žít sama. Jinak, něco podobného měla doma kámoška (ale v mnohem menším rozsahu), také brutální změna životního stylu. Drželo ho to čtyři roky a pak jednou, když se po dvou týdnech vrátila z dovolené domů, najednou změna k původnímu.
Dodnes nechápe, co se stalo a co ho k té změně přimělo. Nicméně, pokud pominu to, že se kvůli jeho tehdejšímu přesvědčení vzdala touhy mít dítě, jsou teď celkem spokojený pár (samozřejmě bezdětný). ![]()
@martina.se Me uz nic neprekvapi fakt
.Zas mam jistotu, ze mi chlapa zadna neprebere.Mam fakt original.
Na vztah musí být dva. Z popisu mi přijde, že muž je ten, který rozbil rodinu. Umím pochopit změnu myšlení, změnu stravovacích návyků, snahu převést to na zbytek rodiny. Když víš, že kouření škodí zdraví, tak nebudeš chtít, aby dítě dýchalo cigaretový kouř. V jeho myšlení jsou živočišné a tepelně upravované potraviny jedem, jakoby tím pomyslným cigaretovým kouřem. Umím pochopit, že nechce, aby dítě jedlo „jedy“. Ale mělo by to být o toleranci, vzájemném dialogu, kompromisech. Neplatit elektřinu mi přijde za hranou. Ostatně i velká propagátorka raw stravy říkala, že tady v ČR se moc podle raw jet nedá (žila kdesi v tropech a teď se vrátila), a hlavně 100% raw strava není pro děti dobrá (sama se stravuje raw, ale dětem dává i tepelně upravená jídla). Nemluvě o tom, že i vyznavači raw využívají elektřinu - suší si potraviny v sušičkách. Popis manželova chování na mě působí, že zblbnul, že se z něj stává fanatik, který se na věc neumí podívat racionálně.
A to, že chodí a vykládá, že tě nikdy nemiloval, že tě podráží u lidí v blízkém okolí, to už je za hranou. Toto bych nesnesla a s takovým člověkem bych nezůstala. Nechtěla bych, aby si děti myslely, že je normální, že táta si mámy neváží. Nechtěla bych, aby poslouchaly, jak je máma strašná a příšerná a kdovíco vlastně.
@jednažena píše:
@martina.se @martina.se Nam se taky nevejde.Je na lednici, coz je vysoko. Nekolikrat sem talir s cimsi vylila.Pak se podelala, ale da se v ni ohrat jen od oka.Jako polivku odleju do mensiho kastrolu a ohreju.Ale studene brambory se spatne ohrivaj.No co nadelam.
@Mahuliena mluvili jsme o tom snad milionkrát stále dokola. On na sobě nic měnit nehodlá, protože si připadá dokonale probuzený a konečně šťastný. Teď bude čekat ažn prozřu i já…podle něj se to prostě vyřeší samo…
A ještě doplním, že bych nový vztah nezačínala. Kdoví, co se manželovi bude odehrávat v hlavě. Aby ses nedočkala toho, žes ho podváděla a utekla mu za jiným… Kafe (jenom kafe) mi jako nevěra nepřijde.
@terina.kubik píše:
@Mahuliena mluvili jsme o tom snad milionkrát stále dokola. On na sobě nic měnit nehodlá, protože si připadá dokonale probuzený a konečně šťastný. Teď bude čekat ažn prozřu i já…podle něj se to prostě vyřeší samo…
Mně to je jasný, že on nic měnit nebude, to samé měla i kámoška, snažil se převést na správnou cestu i jí, ale nedala se
Spíš jsem myslela popovídat si o tom, jak budete fungovat po rozvodu ![]()
@jednažena píše:
@martina.se Ani nevim jak ten parni hrnec funguje.
Můj tatka se před dvaceti lety dal makrobiotiku, začal cvičit taici. Jediné co řeší je jeho jídlo. Je hodně hubeny, nervózní a Mamka z něho šílí. Vaří se dva obědy, nádobí po kokot, nemůžeme mýt v jaru, myčka či mikrovlnná trouba je tabu. V zimě netopime protože je to drahé. Já jsem teď doma sice přechodné u našich, ale ač mám otázku rada, je to s ním těžké, protože víceméně je vše v jeho režii. Je nevrlý a umí hodně slovem ublížit mamce i mi.. a laicky kdyby dobře pojedl, tak má nervy obalené tukem a neřeší kraviny. Možná to tu nepatří ale chci ti tím jen ukázat že pokud se jeden z páru změní, zmeni životní styl tak buď se mu vše přizpůsobí, nebo to krachne. Mamka to už přes dvacet let s ním vydržela a nutno říct že jen kvůli nám dětem. Samotnou ji to štve ale nejhorší je, že si zvykla.
@xavierka píše:
Můj tatka se před dvaceti lety dal makrobiotiku, začal cvičit taici. Jediné co řeší je jeho jídlo. Je hodně hubeny, nervózní a Mamka z něho šílí. Vaří se dva obědy, nádobí po kokot, nemůžeme mýt v jaru, myčka či mikrovlnná trouba je tabu. V zimě netopime protože je to drahé. Já jsem teď doma sice přechodné u našich, ale ač mám otázku rada, je to s ním těžké, protože víceméně je vše v jeho režii. Je nevrlý a umí hodně slovem ublížit mamce i mi.. a laicky kdyby dobře pojedl, tak má nervy obalené tukem a neřeší kraviny. Možná to tu nepatří ale chci ti tím jen ukázat že pokud se jeden z páru změní, zmeni životní styl tak buď se mu vše přizpůsobí, nebo to krachne. Mamka to už přes dvacet let s ním vydržela a nutno říct že jen kvůli nám dětem. Samotnou ji to štve ale nejhorší je, že si zvykla.
Omlouvam se za chyby píšu z mobilu… na místo slova otázky tam patří tatku. A za ostatní chyby se omlouvám, jinak píšu normálně ![]()
@xavierka Tohle mi připomíná moji situaci, jen s tím rozdílem, že taťka mamce určitě nenadává. Tím, že si zvyknu, mu to defacto odsouhlasím a zničím život sobě i dceři, on se bude cítit na koni a já budu troska, neschopná vážit si sama sebe ![]()