Máme protivku?

186
21.8.12 11:54

máme protivku?

Malá se nám narodila 6.6. a už nevím co s ní mám dělat :( Přes noc krásně spí, ale přes den toho moc nenaspí. často až hystericky řve, až piští, hlad očividně nemá jen by se ráda nosila a měla pořád někoho u sebe.
Vydrží takhle řvát opravdu dlouho, dokud ji nedojde síla. Nechci ji pořád nosit, aby si na to nezvykla, ale při sobě ji mít taky nemužu, nejsem schopna pak doma nic udělat :,( Ještě mě napadlo, jestli jí nerostou zuby nebo to není tím vedrem

ale pořád řve, piští, a když ji dám do postýlky a povídám si s ní tak se směje-herečka :mrgreen:
Nějaké zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
21.8.12 11:58

http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli šátek či ergonomické nosítko
hacka

Něco z toho by mělo zabrat. Je malinká, potřebuje mámu. Druhorozený mi například spal na kuchyňském stole pevně zavinutý, zadudlený, nezřídka za zvuků puštěného luxu. V době bdělosti byl v lehátku tak, aby na mě viděl (šátek ho do 5m nebral).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.8.12 11:59

Radu nemám, ale jestli Ti to pomůže, mám doma to samé, jen o tři měsíce starší :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
21.8.12 11:59
@Amoletka píše:
Malá se nám narodila 6.6. a už nevím co s ní mám dělat :( Přes noc krásně spí, ale přes den toho moc nenaspí. často až hystericky řve, až piští, hlad očividně nemá jen by se ráda nosila a měla pořád někoho u sebe.
Vydrží takhle řvát opravdu dlouho, dokud ji nedojde síla. Nechci ji pořád nosit, aby si na to nezvykla, ale při sobě ji mít taky nemužu, nejsem schopna pak doma nic udělat :,( Ještě mě napadlo, jestli jí nerostou zuby nebo to není tím vedremale pořád řve, piští, a když ji dám do postýlky a povídám si s ní tak se směje-herečka :mrgreen:
Nějaké zkušenosti?

Ahoj, my jsme narozený 6.3.a je u nás to samí. Během dne nemůžu nic stihnout. Přes den malá spí po 20-30 min. tak mám vždy co dělat, abych to stihla. Nedokáže si hrát chvíli sama, pořád musím být u ní. Jakmile odejdu za roh, je to řev, že ho lidi slyšej i venku. Tak doufám, že do budoucna to bude lepší. :think: Hodně trpělivosti přeju. :mrgreen: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.8.12 12:02

Jak píše @Gladys, v šátku mám to nejspokojenější miminko. Jen nejsem zvyklá nosit a strašně mě bolela záda. A ještě nemám sebevědomí (zatím) s tím šátkem vyjít ven. Bojím se, že potkám nějakou šátkařku a bude zděšena z mých úvazů :mrgreen: Hlavně nekupuj Babyvak, v tom se dá nosit jen chvíli. Tady v tomto případě se vyplatí zainvestovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
21.8.12 12:05

Podle mě tě prostě jen potřebuje cítít u sebe, je ještě malinká a 9 měsíců jsi ji měla v bříšku a te´d najednou by měla být sama. zkus přečíst knížku koncept kontinua. moc hezký. a nejde o to, aby si na to nezvykla, ale aby dostala to, co teď potřebuje. a to je tvoje přítomnost, jak psala gladys, pořiď nějaký šátek…

• Citovat
  • Upravit
13837
21.8.12 12:07

Chovala jsem, jinde řvala. Denně jsem nachodila kilometry po bytě. Dnes už to nedělám a rozhodně si na to nezvykla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.8.12 12:07

Nám pomohl šátek. Kluk v něm klidně usnul a mohla jsem s ním v klidu uklízet. Případně když spal hodně tvrdě, tak jsem ho pozvázala a on spal v mojí posteli.

• Citovat
  • Upravit
31594
21.8.12 12:09

@Kaczenka neboj, jestli si vázání hlídáš, tak to nikdy nebude úplný děs :lol: Já měla taky kolikrát prasácky navázáno, protože malej ten šátek fakt moc nemusel, tak jsem ho vždycky navázala co nejrychleji a pak když se venku trochu uklidnil, tak jsem úvaz doutahovala 8) Ale v těhle pařácích bych dítě ven do šátku nebrala, akorát byste byli obě mokrý jak myši. Ale jinak se neboj, i kdyby ti tam řvala, tak co, děti řvou i v kočárech ;)
Mimochodem bydlím u takového výletního přírodního cíle, nošenci se tu občas objevují a občas je to teda děs a hrůza (neroztažený šátek pod zadečkem, takže se vytvoří viselec jak v klokance, děti i v šátcích čelem vpřed, kolíbky proklatě nízko u pasu, nejlépe s dítětem s hlavou níž jak zadeček… Myslím si svoje, taky jsem nějak začínala, když si vzpomenu na kolíbku, ve které jsem nosila prvorozeného, tak mě jímá děs a hrůza :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
21.8.12 12:12

@Gladys, tak to jsi mě uklidnila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
21.8.12 12:20

S dcerou jsem na tom byla podobne, hodne pomohlo kresilko - poponasela jsem si ji po byte, ona se divala co delam a byla spokojena, a taky babyvak - na vyvenceni psa nebo poveseni pradla idealni ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
21.8.12 12:26

Urcite nemate protivku. mate normalni male dite, ktere potrebuje vedle sebe matku. urcite bych dite nenechala rvat, nez mu dojde sila. a to je tve prvni nebo ne? jak nezvykla? to ti nakecal nekdo ze „zkusenejsich“ jako tchyne nebo matka? malyho jsem taky pres den nosila v satku, da se toho hodne udelat. mam opravdu „nepeknou“ skoliozu, ale vydrzet se da vsechno i ta bolest. a kdyz pises, ze krasne spi v noci, tak si veci delej kdyz spi. tak jsem to delala a ted mam vyrovnane klidne dite, ktere jen tak neco nerozplace. hlavne neni ZVYKLY plakat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
21.8.12 12:30

My jsme dcerku do asi 4 měsíců taky pořád nosili, nosili a nosili - na rukou, v šátku, v nosítku, byla extrémní závisláček, absolutně odmítala jen tak ležet v postýlce. Ven hlavně v kočárku, jízda jí taky uspala. V domácnosti jsem udělala jen to nejdůležitější, většinu se spícím miminem v šátku.
Rozhodně si na to nezvykla, jakmile začala víc vnímat, koukala na mě i z lehátka, jakmile se začala otáčet, najednou už nosit nechtěla, chtěla si sama blbnou. No a od doby lezení už jsme neměli šanci si ji ani pochovat, pořád byla v pohybu.
Takže souhlasím s Gladys: nos, má na to nárok a neboj, nezvykne si :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
21.8.12 12:53

Není protivka, je to jen malinké miminko, které je na světě dva a půl měsíce. Potřebuje mámu a potřebuje ji cítit. Dotyk, blízkost, něhu… Na chování si nezvykne, přijde čas a už se chovat nebude chtít. Dej jí teď tolik lásky a pozornosti, co se do ní vejde, vyroste z ní zdravá a šťastná holčička. Když ji budeš takhle odmalička drezůrovat (aby si nezvykla), tak budeš mít ukňourance a nerváčka i do budoucna. Styl „nechovat, nebo bude rozmazlený“ se propagoval dřív a není správnej. Jsi její máma, nejbližší člověk, k nikomu jinému nemá takový vztah, jako k tobě, řiď se svým citem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Imane
21.8.12 13:12

Mám doma také pískala, ale manduca a houpací křesílko to jistí, to pak můžu klidně mýt nádobí, vařit si jídlo a je to :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure