Máme protivku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
457
21.8.12 13:35

Bylo to u nás stejné, prostě jsem nosila, ležela na zemi, hrála si, vykládala pořád nahlas a asi tak do 2,5 let jsem myslela, že občas zcvoknu. Ale ze dne na den všechno přešlo a máme bezvadnou holku, se kterou si moc rozumím, domluvíme se a je to te´d takové to moje sluníčko. Změna byla velká, když ji začaly trochu bavit ostatní děti venku, až když pro ni máma nebyla ta jediná osoba, se kterou chtěla být nejlépe 24 hodin denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
21.8.12 13:42

Ahojky, potřebuji radu. Mám 3týdeního chlapečka, udělala jsem mu feniklový čaj a chci se zeptat, jestli mu ho mám nějak přihřívat, nebo když jsou takové tepla, tak nemusím??čatečně kojím a dokrmuji. děkuji za odpověď. chystáme se ven a nevím jak s tím čajem.

• Citovat
  • Upravit
875
21.8.12 14:14

@zoui08 neohřívala jsem ani v zimě, mělo to pokojovou teplotu a když jsme šli ven na návštěvu tak jsme jen kojila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoui08
21.8.12 14:16
@sibi píše:
@zoui08 neohřívala jsem ani v zimě, mělo to pokojovou teplotu a když jsme šli ven na návštěvu tak jsme jen kojila

děkuji. a nevadí to když jsou synkovi jen 3 týdny? není na to moc malinkej. I když v těhlech vedrech to nějak studené ten čajík mít nebude.

• Citovat
  • Upravit
875
21.8.12 14:20

@zoui08 malá se narodila v zimě. a ted v létě když jsou pařáky si dá vodu…a studené to nebude bude to mít teplotu okolí, tak bych se toho nebála

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
21.8.12 16:46

@hellokitty28 Ahoj,tak jem si přečetla tvůj příspěvek a jako by jsi psala o mém zlatíčku, ted mu je sice už 21měsícůale lepší to nebylo :mrgreen: snad jsem tě nesklamala :P pak začne období „maminky“a to je teda taky děs a co se týká vztekání, tak když už to má od narození, tak to jen tak nepřejde :roll: ale jsou to naše zlatíčka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
21.8.12 16:54

Ahoj, malá je 1.6. a taky je to mazec, myslela jsem že je nejhorší za náma ale poslední dny zas chytá tu svou plačtivou náladu. Nám pomáhá kočárek u otevřeného balkonu v kuchyni. Prostě čerstvý vzduch, kočárkování, cesta autem, monotonní kodrcání. Ať se nikdo nezlobí ale taky nejsem zastánce šátku, jak se od toho pak dá odvyknout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
21.8.12 16:59

@Lola29 dítě si odvykne samo. Jakmile se naučí pohybovat nepotřebuje rodiče jako prostředek k přesouvání a raději zkoumá okolí samo.
Kluk teď (20měsíců) využívá šátek a manducu na výletech, když je moc unavený.

• Citovat
  • Upravit
165
21.8.12 17:09

Buď ráda, že spí alespoň v noci. Syn první dva měsíce snad nespal vůbec :( Jen jsme nosili a nosili. Myslím, že to chce čas. Miminko bylo dlouho u tebe v bříšku, tak je logické, že samo prostě být nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
21.8.12 17:16

@Lola29 malou jsme nosili v manduce a jak začala sama přetáčet a nyní už lozit tak už jí stačí aby nás viděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2591
21.8.12 17:17

Holky šátkařky, nemáte nějaký tip, popř. odkaz na šátek? A od kdy se tam dá prcek dát? Přemýšlím, že ho pořídím na druhorozeného a mám v tom guláš :think: Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339
21.8.12 18:29
@Alenka21
@Alenka21 píše:
@hellokitty28 Ahoj,tak jem si přečetla tvůj příspěvek a jako by jsi psala o mém zlatíčku, ted mu je sice už 21měsícůale lepší to nebylo :mrgreen: snad jsem tě nesklamala :P pak začne období „maminky“a to je teda taky děs a co se týká vztekání, tak když už to má od narození, tak to jen tak nepřejde :roll: ale jsou to naše zlatíčka :srdce:

Ahoj, to jsi mě teda moc neuklidnila. :mrgreen: Já ve skrytu duše pořád doufám, že se to zlepší třeba tím, až bude sama sedět. No, uvidímě. :think: Ale zatím je to hrůza hrůzoucí… :roll: Už mě taky pěkně bolej záda, jak ji celej den nosím. :nevim: Ale stejně ji miluju. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.12 13:36

Mám 5měsíčního chlapečka a je to malý vzteklounek, co pořád vyžaduje pozornost. možná mě tady některé matky odsoudí, ale já ho klidně nechám brečet, když potřebuju něco udělat. vyprat oblečky mu musím, a občas se najíst, napít, vyčurat atd… taky :) po ránu si vydrží hrát sám i půl hodiny, ale odpoledne a večery jsou příšerný - to bych ho mohla pořád jenom nosit a ukazovat mu okolí. hodně s ním chodím ven. na chalupě ho beru do lesa v manduce- jinak ale moc nosítka nepoporuju, i dle mé dr. by se měla používat jen několik hodin párkrát do týdne. se šátkem nemám zkušenost, ale myslím, že by v něm nevydržel-neviděl by ven :)
takže si za ten den pořve, ale bohužel. většinu času jsem na něj sama, přítel jezdí za prací, takže holt není jiná možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
22.8.12 19:40

@hellokitty28 to mě mrzí, že jsem Tě neuklidnila, jen jsem si říkala to samé…až bude sedět, až bude líst, až bude chodit a pravda byla taková, že čím víc uměl, tak tím víc toho chtěl, protože viděl s přehledem kolem sebe, ale dostat se na to nemohl :zed: takže u nás to bylo takle, ale možná že to budeš mít jinak :lol: u nás byl ještě problé, že když hodně plakal, tak zapoměl dýchat, takže byl celej modrej, musela jsem ho vzít a fouknout do pusinky, aby se nadechl, třeba i nekolikrát za den, takže u nás takový to"nechat vyřvat"nepřipadalo v úvahu, koukat na své modrající dítě fakt nebudu :? takže nosit, nosit, nosit, obrnit se trpělivostí, ono to pak bude lepší, to zas jako jo, ale až bude lítat po venku, to mě ani nepotřebuje, problém je když mu cokolov zakážu :pocitac: :pocitac: to pak je zas ten starej známej Míša :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
22.8.12 20:20
@Lola29 píše:
Ahoj, malá je 1.6. a taky je to mazec, myslela jsem že je nejhorší za náma ale poslední dny zas chytá tu svou plačtivou náladu. Nám pomáhá kočárek u otevřeného balkonu v kuchyni. Prostě čerstvý vzduch, kočárkování, cesta autem, monotonní kodrcání. Ať se nikdo nezlobí ale taky nejsem zastánce šátku, jak se od toho pak dá odvyknout?

Odvykání neřeš, když dáš svým dětem svobodu v jejich rozhodnutí, tak ve správný čas si odvyknou na všechno. Prostě to přestanou vyžadovat. Neboj se toho. Kdybych to neměla vyzkoušené, možná neuvěřím. U nás to bez řvaní fungovalo s nošením, dudlíkem, kojeneckou lahví později, prostě se vším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí