Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj tak zítra, mají být ty největší vedra..Mám doma 3měsíčního chlapečka, budeme přes odpoledne doma..uplně, mám z toho hruzu, že to bude pokračovat celej tejden..máme byt bez balkonu tak se tu blbě větrá..ty jo sem uplně naštvaná na to počasí:-(
Co budete dělat vy??
Ahoj, já jsem vloni v létě měla taky 3 měsíční miminko a normálně jsem s ní šla ven…ale ne tedy na procházku, ale tady u nás do parku a byly jsme pod stromem ve stínu ![]()
Jo to chodíme taky na celej den, někam do stínu, ale má bejt až 40stupnu… ![]()
Půjdu ráno do obchodu, abych tu po návratu z chaty neumřela hlady, ale jinak mě ani nehne někam chodit. I mě by bylo úmorné vedro, co teprve potom tomu prckovi, co musí ležet v korbě, kde se vzduch ani nehne..
No ja nevim, ale rekla bych ze radsi do stinu ven, nez se pect v byte.
My teda travime vedra doma na terase ve stinu (i ve stinu namazat!!!) a odpoledne asi pojedem k vode, kde se budem u mimca stridat. Malymu jsou 3 mesice a zvlada to v pohode. Nechavam ho nahatyho(nebo v tilku kdyz mirne fouka) a plinku mu davam navolno jak to jen jde (prilepim jen kousicky boku) aby vetral, ale nepokadil/nepocural deku.
Nejvetsi vedro bude pres poledne, to stejne na ven neni, po ranu je jeste prijemne, da se zvladnout i hodinova ci vice prochazka, a odpo jak jiz bylo receno, do stinu pod stromy. Oblekam jen tricko ci body s kratkym, ve stinu max zakryji plenou.
Kdyz byla nase cca 4m stara, tak jsme byli na vylete ve Vidni a bylo tam kolem 35C a co se ji libilo byla klasicka bavlnena plinka namocena a uplne vyzdimana a pod tou si hovela jen tak bud jen v plince anebo v bavlnenem lehkem bodicku. Tak treba i Vase deti to oceni. ![]()
Já dneska ani nevětrala, zatáhla jsem žaluzie - obývák je na jih a otevřela jsem dveře do chodby.. Tam je chládek.. Dobrý je taky rozvěsit mokrý hadry..
Taky je nahatej a svěžím ho mokrou plenou..jen ta doba od 11 do těch tří čtyř bych asi ven nelezla..možná pujdeme s kamarídkou do žlutejch lázní, ale nevím..někam tam tam pod strom..
Já mám teda starší dítě, ale dneska jsme ven nešly. Zatáhla jsem žaluzky a byl fajný chládek
zítra ven musíme, ale jen dopoledne. Odpoledne budem zase zalezlí doma..snad ty horka brzo přejdou..
Mám devítiměsíčního prcka a ani s ním se ven nechystám, jen ráno na nákup.
Chodila jsem s malým, když byl mimino ven jen dopoledne, a to do lesa. A na boudu kočáru jsem dávala úplně mokrou plenu. Nezdá se, ale trochu to vnitřek kočáru ochladilo…
Štěpán je červencový, v největších vedrech jsem s ním chodila až večer kolem sedmé
a pokud to zvládneš ráno, to já jsem nezvládala ![]()
Mně stačilo, že jsme museli vyrazit na nákup dneska
Mám 4m prcka a celou cestu do obchodu měl v ruce flašku s vodou a pil, cestou zpátky to samý. Kdybych nemusela, nikam nejdu, ale tady už nebylo co do pusy
a zítra potřebujeme skočit k zubařce, takže jen tam a rychle domů. Doma máme chládek, takže to přežijeme pod otevřeným oknem ![]()