Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jestli je normální, když miminko začne plakat při hlasitém smíchu ostatních. Malý má 9 měsíců a když se nahlas smějeme, propukne v pláč. Díky za odpovědi.
Asi se bojí
Některá miminka se zase leknou třeba pšíknutí a začnou brečet, některá nemají rády kašel. Myslím, že to přejde, zbytečně bych ji neděsila.
U nekterych miminek to je normalni, nektery se boji toho hluku
Kamarádky holčička 10 měsíců začne plakat když moje malá (stejně stará) začne nahlas povídat ![]()
Malá taky měla období, kdy nesnesla, když se někdo začal nahlas smát, bála se toho. No, a teď když slyší, jak se někdo řehní, tak se začne smát taky, i když přitom kouká, jako by čekala, že jí ten fór někdo vysvětlí, a je hrozně legrační sama o sobě
![]()
Vůbec bych se nebála.
Akorát kdyby to do nějakejch patnácti let nepřešlo… ![]()
Náš malej se taky leká, když začnem nahlas smrkat, pčíkat nebo když se přítel začne řehnit u televize…
zjistila sem, že je to i závislý na únavě, čilýmu mu to tolik nevadí, ale jak je utahanej, že každou chvíli půjde spát, tak řve jak tur… ![]()
ale je to podle mě normální…
Nas to delal jeste i okolo dvou let, ze mu vadil „hystericky“ hlasitý smích. Od te doby se dotyčná babička krotí ![]()
Taky myslím, že je to normální.. Malá se většinou směje taky, ale když jsem dostala opravdovej záchvat smíchu a hejkala jsem, tak taky začala plakat.. Prostě se lekla a nechápala, co se to s maminkou děje…
No jasně, že je to normální - dítě vyjadřuje své emoce -a má ještě velmi tenkou hranici mezi tím ![]()