Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky obracim se na Vás jestli nevite co potřebuje miminko když jede za hranice?
Chtěla bych jet dnes s malou nakoupit do Polska.
Nevite jestli můžu jet jenom s rodnym listem? asi ne, že? to budu muset vyřizovat pas pro malou?
Děkuji moc
@Moniulik ano potrebujes pro ni pas, normalne to nekontrolujou, ale nahoda je blbec, muzou te nekde zastavit a musela bys dokazovat ze je to tvoje dite, tak jestli to chces riskovat.
@suik píše:
@Moniulik ano potrebujes pro ni pas, normalne to nekontrolujou, ale nahoda je blbec, muzou te nekde zastavit a musela bys dokazovat ze je to tvoje dite, tak jestli to chces riskovat.
Přesně jak píšeš..
když jsem byla těhotna jezdili jsme tam skoro každý víkend a nikdy nas nekontrolovali…
ale nahoda je fakt blbec a asi mi to za to nestoji ![]()
Musí mít svůj doklad, myslím že stačí občanka. Chtěli jsme jet s malou do Laa, ale neriskla jsem si to bez dokladů ![]()
Ano, v rámci EU stačí i občanka, ale když už něco člověk půjde vyřizovat, tak je vlastně jedno co…
Potřebuje vlastní doklad, ale my to v květnu riskli s 3 měsíčňákem, jen na nákupní trhy do Kudowy Zdroje, a všechno OK
staršího mám v pase, to v květnu ještě platilo.. ale v červnu jsem jim nechala udělat pas, a znova jsme tam byli teď v úterý- už s pasem
![]()
No teď bych určitě neriskovala vyjíždět bez dokladů prcků..
Jednou mě v Polsku stavili, jezdím tam dost často, vše jsem měla v pořádku, přesto měli různé řeči a chtěli všechno ukázat, jako třeba hasičák v autě, který tam je prý povinný! ![]()
S polskými policajty bych se teda opravdu nechtěla dohadovat
![]()