Do Polska s 4měsíčním - co potřebuji?

627
18.8.12 07:20

Do Polska s 4 měsíčním co potřebuju?

Maminky obracim se na Vás jestli nevite co potřebuje miminko když jede za hranice?

Chtěla bych jet dnes s malou nakoupit do Polska.

Nevite jestli můžu jet jenom s rodnym listem? asi ne, že? to budu muset vyřizovat pas pro malou?

Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1726
18.8.12 07:28

Ahoj, musí mít svůj vlastní pas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
18.8.12 07:29

@Moniulik ano potrebujes pro ni pas, normalne to nekontrolujou, ale nahoda je blbec, muzou te nekde zastavit a musela bys dokazovat ze je to tvoje dite, tak jestli to chces riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
627
18.8.12 07:33
@suik píše:
@Moniulik ano potrebujes pro ni pas, normalne to nekontrolujou, ale nahoda je blbec, muzou te nekde zastavit a musela bys dokazovat ze je to tvoje dite, tak jestli to chces riskovat.

Přesně jak píšeš.. :-D když jsem byla těhotna jezdili jsme tam skoro každý víkend a nikdy nas nekontrolovali…
ale nahoda je fakt blbec a asi mi to za to nestoji :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
18.8.12 07:34

Musí mít svůj doklad, myslím že stačí občanka. Chtěli jsme jet s malou do Laa, ale neriskla jsem si to bez dokladů :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102056
18.8.12 07:38

Ano, v rámci EU stačí i občanka, ale když už něco člověk půjde vyřizovat, tak je vlastně jedno co…

• občanka - je menší, lépe se nosí v peněžence, ale není univerzální do všech zemí
  • pas - je vetší, ale platí všude a i cizí policisti apod. je lépe znají
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
18.8.12 08:17

Malá potřebuje pas nebo svojí občanku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
18.8.12 08:19

Potřebuje vlastní doklad, ale my to v květnu riskli s 3 měsíčňákem, jen na nákupní trhy do Kudowy Zdroje, a všechno OK :palec: staršího mám v pase, to v květnu ještě platilo.. ale v červnu jsem jim nechala udělat pas, a znova jsme tam byli teď v úterý- už s pasem :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7954
18.8.12 09:29

No teď bych určitě neriskovala vyjíždět bez dokladů prcků..
Jednou mě v Polsku stavili, jezdím tam dost často, vše jsem měla v pořádku, přesto měli různé řeči a chtěli všechno ukázat, jako třeba hasičák v autě, který tam je prý povinný! ;)
S polskými policajty bych se teda opravdu nechtěla dohadovat :roll: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky