Novorozenec nechce usínat v postýlce

Linda85
17.8.12 15:44

Novorozenec nechce usínat v postýlce

Maminky, máme doma desetidenní miminko, které jsme si naučili uspávat v ruce a né v postýlce. Takže třeba v noci chodíme dvě hodinky po bytě a uspáváme :)! Přijde mi až hrozné ho nechat vyřvat jak radí některé maminky :?! Máte nějakou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
93
17.8.12 15:49

A v posteli s maminkou neusne? Já našeho prince nechala spát se mnou v posteli. Chlap byl proti, že nebude chtít spát sám v postýlce, ale teď už spí (4,5 měsíce). Taky ale uspávám na rukách a pak ho šoupnu do postýlky. Teď jsme si pořídili hacku, tak jsem zvědavá, jestli to v ní půjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
17.8.12 15:52

Já do 7.m. uspávala na míči, tak od 3 ráno spala s náma v posteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
405
17.8.12 15:55

Taky jsem uspávala na rukách, nejdřív jen večer, pak i po nočním kojení, ale zhruba ve dvou měsících se to naučil úplně z ničeho nic sám :) položila jsem ho a spal

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
17.8.12 15:57

No tak ho nakoj, u toho ti usne a je to. Deset dnů je dost málo, aby bylo na něco naučený, nebo zvyklý :think: Prostě tě asi potřebuje cítit :) uvědom si, že jsi ho před 10ti dny měla v břiše. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
17.8.12 15:59

Hacka, šátek, s tebou v posteli, kočárek. Těch možností je spoustu, musíš vyzkoušet. Jinak doporučuji Karpa - zavinou ručičky, dudlík, a bílý šum ( fen, nenaladěné rádio, lux…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
17.8.12 16:03

Jo, to zavinutí nám taky mockrát zabralo :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.12 16:04

Kojíš? U prsa usne? Pokud ano, nech si ho v posteli. Ke společnému spaní doporučuju cestovní zábranu na postel, aby ti miminko nespadlo.
Další možnost je toto http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Na uspávání na ruce bych moc nezvykala, hlavně ne v noci, jsou i jiné alternativy než nechat vyřvat, nevím, proč vždycky všichni myslí, že je to buď a nebo.
Ale už teď je to pro tebe náročné, co budeš dělat s 8kg, 10kg dítětem…
U nás u druhorozeného zabral ten Karp, díky luxu se odmalinka naučil usínat sám (u prsa neusnul, holomek :lol: ), díky zavinutí, což jsem praktikovala do 8m, tak proběhl přesun do vlastní postýlky celkem bezbolestně (zavinutí totiž bylo stejné, ať už ležel v posteli či postýlce, byly to stejné podmínky pro unsutí)
Jinak mladší spal jako miminko i přes den v mé posteli, cítil mě asi z peřin a byl spokojený.
Ještě další možnost - hacka, látková houpačka na pružině, stačí pohupovat a spousta mimin to miluje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
17.8.12 16:09

@Gladys ty si teda ten titul zasloužíš :lol: kam vlezu, tam zrovna jsi, nebo už jsi tam byla :palec: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
17.8.12 16:18

@Linda85
ahoj, měla jsem u dcery taky problém že nechtěla spát v postýlce a vyřešili sme to tak ze sem z kočárku sundala hlubokou korbu, dala si ji k posteli a spala v ní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1492
17.8.12 16:20

Škoda že jsem na to přišla až po šestinedělí do tý doby jsem poctivě chovala jak blazen :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2435
17.8.12 16:22
@monalka píše:
@Gladys ty si teda ten titul zasloužíš :lol: kam vlezu, tam zrovna jsi, nebo už jsi tam byla :palec: :lol: :lol: :lol:

jj, taky jsem na to nedávno myslela, jak to ta ženská dělá :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
17.8.12 16:23

To máš ještě dobré, mně novorozeně nechce usínat vůbec :zed: :zed: :zed:
Teď po šestihodinovém výstupu padla únavou, což já bohužel nemůžu, protože tu mám další dvě děti.
Nechtěla, jsem, ale taky už uspávám pohupováním v ruce, jinak bych se z toho musela zbláznit. V zavinovačce se rozčiluje, kočár taky nic moc.
No takže jsem neporadila, ale soucítím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8417
17.8.12 16:41

Jak už někteří radili, nakoj v leže a nech si ho u lebe v posteli. my to tak dělali taky, KOjení nám zabralo hodinu a já u toho vždycky usnula :) a on taky. Teď už spí u sebe v postýlce. Až byl trošku větší, tak jsem ho začala po kojení až usnul přednavat do postýlky. A postýlku mám doteď přiraženou až k naší posteli, bez bočnice, takže máme jakoby trojpostel :D.
A přes den mi spal až do 7 měsíců pouze v kočárku a venku. ALe než jsem na to přišla, trvalo mi to 2 měsíce jeho spaní v náručí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
17.8.12 16:43

@monalka @Granda :twisted: vám snad děti nikdy nespějej? :mrgreen: Nicméně poslední dva dny dodržuju klidový režim, tak co dělat :nevim: Třeba mě od listopadu zabaví ty moje skorotrojky natolik, že už si nežbleptnu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí