Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
A v posteli s maminkou neusne? Já našeho prince nechala spát se mnou v posteli. Chlap byl proti, že nebude chtít spát sám v postýlce, ale teď už spí (4,5 měsíce). Taky ale uspávám na rukách a pak ho šoupnu do postýlky. Teď jsme si pořídili hacku, tak jsem zvědavá, jestli to v ní půjde.
Já do 7.m. uspávala na míči, tak od 3 ráno spala s náma v posteli.
Taky jsem uspávala na rukách, nejdřív jen večer, pak i po nočním kojení, ale zhruba ve dvou měsících se to naučil úplně z ničeho nic sám
položila jsem ho a spal
No tak ho nakoj, u toho ti usne a je to. Deset dnů je dost málo, aby bylo na něco naučený, nebo zvyklý
Prostě tě asi potřebuje cítit
uvědom si, že jsi ho před 10ti dny měla v břiše. ![]()
Hacka, šátek, s tebou v posteli, kočárek. Těch možností je spoustu, musíš vyzkoušet. Jinak doporučuji Karpa - zavinou ručičky, dudlík, a bílý šum ( fen, nenaladěné rádio, lux…)
Kojíš? U prsa usne? Pokud ano, nech si ho v posteli. Ke společnému spaní doporučuju cestovní zábranu na postel, aby ti miminko nespadlo.
Další možnost je toto http://i-vet.blog.cz/…inko-v-okoli
Na uspávání na ruce bych moc nezvykala, hlavně ne v noci, jsou i jiné alternativy než nechat vyřvat, nevím, proč vždycky všichni myslí, že je to buď a nebo.
Ale už teď je to pro tebe náročné, co budeš dělat s 8kg, 10kg dítětem…
U nás u druhorozeného zabral ten Karp, díky luxu se odmalinka naučil usínat sám (u prsa neusnul, holomek
), díky zavinutí, což jsem praktikovala do 8m, tak proběhl přesun do vlastní postýlky celkem bezbolestně (zavinutí totiž bylo stejné, ať už ležel v posteli či postýlce, byly to stejné podmínky pro unsutí)
Jinak mladší spal jako miminko i přes den v mé posteli, cítil mě asi z peřin a byl spokojený.
Ještě další možnost - hacka, látková houpačka na pružině, stačí pohupovat a spousta mimin to miluje ![]()
@Gladys ty si teda ten titul zasloužíš
kam vlezu, tam zrovna jsi, nebo už jsi tam byla
![]()
@Linda85
ahoj, měla jsem u dcery taky problém že nechtěla spát v postýlce a vyřešili sme to tak ze sem z kočárku sundala hlubokou korbu, dala si ji k posteli a spala v ní ![]()
Škoda že jsem na to přišla až po šestinedělí do tý doby jsem poctivě chovala jak blazen ![]()
@monalka píše:
@Gladys ty si teda ten titul zasloužíškam vlezu, tam zrovna jsi, nebo už jsi tam byla
![]()
![]()
![]()
jj, taky jsem na to nedávno myslela, jak to ta ženská dělá ![]()
To máš ještě dobré, mně novorozeně nechce usínat vůbec
![]()
Teď po šestihodinovém výstupu padla únavou, což já bohužel nemůžu, protože tu mám další dvě děti.
Nechtěla, jsem, ale taky už uspávám pohupováním v ruce, jinak bych se z toho musela zbláznit. V zavinovačce se rozčiluje, kočár taky nic moc.
No takže jsem neporadila, ale soucítím ![]()
Jak už někteří radili, nakoj v leže a nech si ho u lebe v posteli. my to tak dělali taky, KOjení nám zabralo hodinu a já u toho vždycky usnula
a on taky. Teď už spí u sebe v postýlce. Až byl trošku větší, tak jsem ho začala po kojení až usnul přednavat do postýlky. A postýlku mám doteď přiraženou až k naší posteli, bez bočnice, takže máme jakoby trojpostel
.
A přes den mi spal až do 7 měsíců pouze v kočárku a venku. ALe než jsem na to přišla, trvalo mi to 2 měsíce jeho spaní v náručí.
@monalka @Granda
vám snad děti nikdy nespějej?
Nicméně poslední dva dny dodržuju klidový režim, tak co dělat
Třeba mě od listopadu zabaví ty moje skorotrojky natolik, že už si nežbleptnu ![]()
Maminky, máme doma desetidenní miminko, které jsme si naučili uspávat v ruce a né v postýlce. Takže třeba v noci chodíme dvě hodinky po bytě a uspáváme
! Přijde mi až hrozné ho nechat vyřvat jak radí některé maminky
! Máte nějakou zkušenost?