Novorozenec a rotaviry

1212
18.8.12 14:43

Novorozenec a rotaviry

Ahoj maminky,
prosím o zkušenosti a jakékoli postřehy ohledně rotavirů u novorozence.

Třetí den jsem s 3týdenní dcerkou hospitalizovaná v nemocnici. Má potvrzené rotaviry.
Prosím o zkušenosti z hospitalizace, jak dlouho jste byly v nemocnici, jak dlouho trvá než se toho zbaví, jak to probíhalo po propuštění z nemocnice, prostě prosím o všechno, co byste k tomu mohly napsat. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2331
18.8.12 14:45

@strace nemám s novorozencem, ale kojencem a byli jsme vždy 5 dní max.Do té doby než začal pít bez zvracení atd.. :nevim: přeji brzké uzdravení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.8.12 14:55

Taky těch 5,6 dní.. měli jsme je dvakrát poprvní byl menší to byl týden.. Když zvracel a měl průjem nepil z láhve tak mu dávali kapačku s výživou a a ž se rozpil tak asi na druhý třetí den nás pustili..
Doma zkoušt pít a měli jsme zakávazno nejmíň týden návštěvy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.8.12 16:52

Malá nezvrací (a doufám, že už nezačne), horečky už taky nemá. Infuze neměla, zatím to zvládám ukojit, ale je to na hraně. Dávají jí Hylac a laktobacily. Ale děsí mě ten příšerný průjem, to je neuvěřitelné množství žluté vody. Nechápu, kde se to v ní pořád bere :-(

A vůbec nevím, co a jak po návratu domů. Mám 2,5leťáka, zatím je bez problémů, i když se pořád klepu, aby to u něj ještě nepropuklo.
Jestli bude malá pořád infekční i po propuštění domů, tak jak to udělat, aby se nenakazil :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.8.12 16:56

To nevím..to neporadím a nezávidím, protože u nás to dostal od malého každý v domácnostil.
Samozřejmě nemusí, ale moc bych nepočítala s tím, že bude klid- tím tě strašit nechci, ale na infekčním mi dokrotrka tuplovala, že prostředí doma je zamořeno i víc jak týden, že tyto bakterie jsou odolné a nezničí je žádné desinfekce..
Máš to i ty všude na rukách a tak.. já jsem nakazila v nemocnici dva pokoje než nás dali jinde.. a to jsem chodila jenom na záchod - já jsem je neměla, ale jak jsem přebalovala malého tak prostě jsem to přenesla na záchod a dotali to dva pokoje..
A to upřímně říkám, že jsem si ruce myla jak blázen, protože jsem byla poučena..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
18.8.12 17:12

My jsme hned od začátku na izolaci. Malá nesmí ven z pokoje, já jo, ale pořád se dezinfikuju :-) Prý je nezničí ani Savo. Jedině snad víc jak 40% alkohol by je měl zlikvidovat. Tak asi pošlu muže nakoupit nějakou kvalitní vodku. :) Tady mají nějakou speciální alkoholovou dezinfekci.

Jsem si říkala, že když bychom tu byly ten týden a kluk, ani muž a ani babča s dědou by to nechytli, tak že bych mohla být v klidu, že doma už nic není. Jenže pak tam dorazíme my z nemocnice a zas to vlastně zamoříme :-(
Budu to muset nějak vymyslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
18.8.12 21:23

Já bych ti asi poradila koupit si - vzít z obchodu takové ty sáčkové rukavice a zatím jídlo připravovat v nich - jako krájet chleba, to co bereš do ruky a nevaříš..Ovoce, zeleninu okrajovat v nich..
A hned jak přijedete domů vzít veškeré oblečení jak tvé, tak malého a hned do pračky..
myslím, že by to mohlo stačit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5356
20.8.12 20:24

Ja byla devet dni, ale mala tam byla s ecoli a pak jsme obe chytly rotaviry, tak jeden den sem zapisovala kolik vypije, druhy den ji dali infuzi na 24 hodin…bylo to psycho 8o Mala mela v te dobe tri tydny…
Tak at jste brzo zpatky doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5356
20.8.12 20:29

Jo a potom, jak jsme prijely domu, tak manzel to teda nechytil, ale mala jeste dlouho potom kadila zelenou srajdu, sem pokade rozbalovala plinu se strachem, ze se budem muset vratit…des.Davala sem ji potom Bio Gaia…no v na tom infekcnim jsme byly taky na samotce a nechodila jsem ven ani ja, navsevy jsem mela pres okno a stejne sem ty rotaviry chytla tam odnekud a to jsem se poctive myla a vsechno, je to svinstvo. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
1.4.13 13:52

Ahoj zkušenější maminky, máme už 5 dní srajdu a potvrzené rotaviry..:( malej nemá horečku ani nezvrací jen ten zatracený průjem. Doktorka říkala, že to musí prej odejít samo. Jak mám malému pomoci: máme kulíška papá normálně a vypijeme tak cca 1l čaje denně. Děkuji za pomoc..:( :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
1.4.13 21:11

@kaja31
Co nejvíc pít. I víc než ten litr. V nemocnici mi řekli, že na to nezabírá nic jiného než se z nich prostě vykadit. Dávala bych denně Laktobacílky, nejlepší zkušenost mám s těmi od Swissu.
Určitě bych zavedla dietní jídelníček - brambory, rýže, mrkev, banán, bez mléčných výrobků, nic maštěného.

Přeji, ať to má malý co nejdřív za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
2.4.13 08:02

No horsi je to s mlickem malej se ho jen tak nevzda alespon na noc mu ho musim dat jinak by snad ani neusnul..:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
9.1.16 17:33

Prosim o radu, syn 9 tydnu, chytl rotaviry, jsme druhy den v nem. na kapackach. Prubeh nebyl nastesti tak hrozny, srajda, nechtel pit a jeden vecer hazel brutalni savle.Ted uz pije svoje davky, ale kadi furt dist, ne vodu, je to tuhsi, ale dobre to taky neni.Jsme na um, dr. rikala, ze mozna bude lepsi bezlaktosove um, ze je to na nas. Cetla jsem, ze ritavury a laktosa je dost blba kombinace a ona rekla, ze zalezi na nas.Tak ted nevim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
9.1.16 17:38

Syn to chytnul později, nebyly jsme ani hospitalizovaní, protože dobře pil, ale náš pediatr výrazně doporučil mléko bez laktozy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27763
9.1.16 18:02

Syn je taky měl sice už větší, ale měli jsme mu dávat mléko bez laktozy a na normální um přecházet pomalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí