Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My dnešek strávili s dětmi ( necelé 3 měsíce a 3 roky ) ve Žlutých lázních. Malá plavala a my se stínili a super. Maličký byl namazaný, zabalený do vlhké pleny. Zítra vyrazíme jen na hřiště do lesa, kde bývá vždycky příjemně i když venku praží, ale asi to raději necháme na později a v poledne se budeme držet doma.
Já mám doma i v těchhle vedrech 27 stupňů, myslím, že podobně na tom bude valná většina z vás, tak proč by mělo být lepší jít ven? To si můžu nechat na ráno nebo na podvečer…
Zítra jdem co nejdřív po o na zahradu. Přece jen tam povívá trochu větřík a je tam bazén. Čili i vyšší vlhkost. Je tam snesitelněji, než v bytě.
NAvíc tyto vedra nezvládám zdravotně, takže potřebuju chladit doma nebo venku a venku je i i líp - teda na zahradě - zděný domek, kam můžu zalést a bazén, kde se zchladím.
Při minulých vedrech jsme dlouho odmítala s Vítkem (3m) vyjít a nakonec bylo všem na zahradě líp.
Doma mám teď 26 a určitě to vyšplhá k 28°a venku je i při 32° líp, jak doma ve 28°.
Holky jak ja vam ty vedra zavidim.Tady v anglii mame maximalne 25:(
Já teda už nemám miminka, ale ven půjdeme jako každý den, na chvilku dopoledne a pak v podvečer ![]()
Nevytahnu s dětmi ani paty, zalezem do obýváku, na balkón před dveře dám mokrou cejchu a budeme mít krásně vlhký vzduch ![]()
Ahoj my pujdem ven potřebujem do města zajit nakoupit a při jednom udělame si nějakou prochazku..
Tak já mám doma jenom tu mladší a procházku spojenou s nákupem už máme za sebou. Aspoň má nějakou výhodu, že vstává v šest, v půl osmý jsme byly v pohodě nasnídaný a vypravený.
Bydlíme v přízemí baráčku s kamennými zdmi, takže i ve vedrech tady máme maximálně 23 stupňů, taková přírodní klimatizace. Ven se už dneska nepoženem.
Myslíte. kdybych šla na těch žlutejch pod strom, a malýho bych měla v mokrý pleně, že by mu to nevadilo??jde víc holek…tak nevímn doma je to hnus taky
V těch žlutých bude podle mě plno ale taky mě ta myšlenka napadla ale už jsem ji zavrhla
přemejšlela jsem nad něčím jiným ale většinou můžou děti na bazén až do roku a my máme 11 měsíců. jinak doma mám teď 27 všechno zatáhlé pověšene mokré ručníky a nějak to nepomáhá ![]()
Holky když se vám bude mimi zdát přehřáté tak ho jenom rychle sprchněte vlažnou vodou, klidně několikrát denně ![]()
Jj já mám doma pro děcka napuštěnou vanu a vždycky do ní doleju trochu teplé a oni si mi v ní kluci i hrají ale tet mám tu smůlu že nám neteče teplá jen ledová voda tak musím ohřívat na plotně ![]()
V tomhle vedru nikam
Vyvětrala jsem si pořádně ráno a teď jsem se zabednila protože ten horký vzduch je šílenej..Nedá se existovat. Mám doma měsíčního chlapečka takže budu jen chladit vlhčeným ubrouskem a válet se ![]()
Tak mi taky byli venku jen dopoledne a to asi na půl hodiny. To se nedá vůbec. My máme v bytě příjemně. Ale kdybych měla v bytě hnus flus, jak některé píšete, tak bych taky šla někam pod strom do parku ![]()