Kolik váží a co umí vaše mimča v 6 měsících?

135
19.8.12 19:12

Kolik váží a co umí vaše mimča v 6 měsících

Ahoj maminky, :mavam: chtěla sem se zeptat co vaše mimča uměla v 6 měsících a kolik važila, v úterý jdeme k doktorovi a říkal mi že bude veliká kontrola dovedností a bude nás váži. To teda dělá každou kontrolu, ale příjde mi že mi malá za poslední měsíc docela přibrala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1147
19.8.12 19:15

Ahoj, můj syn vážil přesně v 6 měsících 11 100 gramů a 74 cm:D Umí se přetáčet ze zad na bříško. Z bříška na záda se mu to povedlo snad jen párkrát..ještě se ale neplazí. Asi tím jak je obrovský, tak má těžké tělo a nezvedne ho. Jinak si brouká, výská a přendává hračky z ruky do ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
19.8.12 19:18

U nás v 6 měsících 74 cm, 7,9 kg. Uměl se otáčet oběma směry + kolem své osy. Plazil se, péroval na kolínkách, přendaval hračky, broukal, výskal.

• Citovat
  • Upravit
31594
19.8.12 19:19

Oba kluci něco přes 8kg, starší něco k 8,5kg, mladší tuším 8,1kg.
Starší neuměl prakticky nic, nepřetáčel se, pásl minimálně, jediné, co měl, byl aktivní úchop, ale ten možná taky ne, protože jsme to pracně natrénovali kvůli rehabce a jakmile jsem mu přestala mávat 10× denně před očima svazkem kousacích kroužků, tak to zas úsěšně zapomněl :mrgreen:
Mladší pásl jak ďas, přetáčel se od necelých 4m na bříško, aktivní úchop měl někdy od 3m… Ale zas to bylo na dlouhou dobu vše, co se naučil.
Moc to neřeš, to moje první opožděňátko už dávno běhá jak čamrda a motoricky je na tom úplně jako jeho vrstevníci, už zvládá i dotykovou obrazovku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
19.8.12 19:20

Tak to si mě uklidnila a halvně stou váhou včera sme malou vážily a měřila, měla 8200g a 79cm, tak snad nebude mít dr. námitky. Je taková správně oplácaná holka moje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
19.8.12 19:24
@Gladys píše:
Oba kluci něco přes 8kg, starší něco k 8,5kg, mladší tuším 8,1kg.
Starší neuměl prakticky nic, nepřetáčel se, pásl minimálně, jediné, co měl, byl aktivní úchop, ale ten možná taky ne, protože jsme to pracně natrénovali kvůli rehabce a jakmile jsem mu přestala mávat 10× denně před očima svazkem kousacích kroužků, tak to zas úsěšně zapomněl :mrgreen:
Mladší pásl jak ďas, přetáčel se od necelých 4m na bříško, aktivní úchop měl někdy od 3m… Ale zas to bylo na dlouhou dobu vše, co se naučil.
Moc to neřeš, to moje první opožděňátko už dávno běhá jak čamrda a motoricky je na tom úplně jako jeho vrstevníci, už zvládá i dotykovou obrazovku 8)

Tak alespon že tak malá se mi už cca měsíc přetáčí, plazí se, sedí úplně bez opory a přendavá si hračky z ruky do ruky. Vyděsila sem se když mi kamarádka co má o týden starší holčičku řekla že už krásně drží na všech 4. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.8.12 19:28

@JanaSm sedí krásně bez opory znamená, že ji posazuješ ty, nebo se posazuje sama? Pokud ji posazuješ ty, tak to nezapomeň doktorovi sdělit, určitě bude mít velikou radost a dá ti vééélikou pochvalu :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
19.8.12 19:32

Počkej já jí neposazuji, to vím že se to nesmí to bych jí neudělala, ale když sem jí převlékala tričko tak sem si jí zapřela do sedu a když sem viděla, že dží tak sem jí na vteřinu zkusila pustit a držela, víc sezení si holčička moje neužila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
19.8.12 19:48

@JanaSm Ahoj, Daníček měl na 6 měsících 69 cm a 6,920 kg, obvod hlavy 44,5 cm - což se doktorce nelíbilo, protože na 3 měsících měl na 63 cm 6,475 kg - takže nepřibral dle tabulek (bodejť by ano, když se na vteřinu nezastaví, aktivec jeden - níže pochopíš).
Když se zeptala, zda se už přetáčí a já jí vysvětlila, že už leze, stojí a zkouší chodit u opory a péruje vstoje na kolínkách, tak jen zalapala po dechu, na chvíli ho položila na lehátko a viděla sama. Takže já mám velmi čilé dítě, což je fajn možná tak na chlubení se tchýni, ale tím to končí - jelikož už měsíc mu celý den stojí permanentně za zadkem - včera sám od sebe zdolal 4 schody.. Je to děs :zed: :zed: :zed: A neumím si představit, jak to bude vypadat, až začne chodit - to mě už asi odvezou :mrgreen:

Příspěvek upraven 19.08.12 v 20:08

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
19.8.12 19:53
@Gladys píše:
@JanaSm sedí krásně bez opory znamená, že ji posazuješ ty, nebo se posazuje sama? Pokud ji posazuješ ty, tak to nezapomeň doktorovi sdělit, určitě bude mít velikou radost a dá ti vééélikou pochvalu :twisted:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gladys, vím, že ty jsi matka v pohodě, takže jsi určitě ani prvního syna zas tolik neřešila, jako by to možná udělala jiná maminka. Ale i tak - moje neteřinka má nyní nějaký rok a rodiče slavnostně hlásili, že už leze a začíná sedět :mrgreen:
Oni s ní cvičili snad od narození, vše podle knížek.. No - prostě praštění prvorodiče a holka je prostě líňoučká, ale jsem si jistá, že za rok, až ona začne krásně mluvit a ten můj prcek sice poleze po stromě, ale neřekne ani „bů“, se karta trochu obrátí.. 8) A o tom to je - každé dítě má svoji cestu a do školky se všechny srovnají :)

• Citovat
  • Upravit
247
19.8.12 19:57

@Amber_1977 ahoj,tak t jste měli taky takovýho pořádnýho chlapáka, jako my, co?
My jsme měli 71 cm a 9620g a doktorka teda nebyla příliš natčená :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1147
19.8.12 20:06

Holky, proč mám takového buřtíka? Mít 11 kilo v 6 měsících je fakt moc :think: Jenom se kojíme, teď už dáváme i zeleninku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
19.8.12 20:07
@Alenka21 píše:
My jsme měli 71 cm a 9620g a doktorka teda nebyla příliš natčená :evil:

Právě, že ne - Daník měl 6,9 ne 9,6.. Žebra bych mu mohla počítat :roll:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
19.8.12 20:08
@Alenka21 píše:
My jsme měli 71 cm a 9620g a doktorka teda nebyla příliš natčená :evil:

Aha, já se upsala o tři kila :oops:

• Citovat
  • Upravit
247
19.8.12 20:09

@Amber_1977 v poho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...