Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Ahoj všem…
Můj dotaz je možná trochu ujetý.. Ale…
Mám syna, téměř 2,5r a teď miminko, také chlapečka. Starší je naučný, že má pin.ase, pin.oura a nebo pin.ika, záleží, kdo u něj zrovna sedí u nočníku…
Ale když jde se mnou do sprchy, když neni manžel doma a já potřebuji, aby zůstal se mnou a ne s mimcem… Ptá se mami, máš pin.ase? Co na to mám říct?![]()
Me doma učili Blažena, Julca…
Ale přijde mi „divné“ to naše ženské oslovení učit kluka…
Aby pak nějakou Blazenku, Julii neměl ve školce, to by pak asi byl zajímavý rozhovor…
Jak pojmenovavate tuto část ženského těla svým synům?
Co na to máš říct? Ne, nemám, toho mají jen kluci.
@beruska9 píše:
No a pak u nas prislo dalsi kolo a proc…proc maji kluci penis a zeny ne
Zatim to me kluky moc nezajimalo. Vystacila jsem si s tim, ze holky/zeny ho nemaji. To same prsa, ale obracene. Zeny maji a muzi jen, kdyz jsou tlusti.
@Anonymní píše:
My tomu rikali ‘lulinka’ale zajimalo by me, co jsi mu rekla? ‘Mami mas pindika?’ ‘Pockej ja si odskocim na emimino nez ti odpovim’
snad jsi mu uz neco odpovedela ne?
Samozřejmě, že jsem mu už Xkrat odpověděla, že máma je holka a pindoura mají jen kluci, jako je on a táta. Otázka, co mám ja ještě nepřišla…
Ale tak nepřijde mi jako fatální prohřešek, že se zeptám, jak to řeší jiné mámy…
A být tady za takovou hovadinu málem ukamenovana a div ne vyloučena ze společnosti…
Myslím, že se tu všeobecně řeší mnohem horší věci, než je tento můj dotaz… ![]()
Bóže, do čehos to duši dal… proč, proč, proč mají lidé potřebu říkat genitáliím „julča, frantík“ atp.??? To je zastydlá puberta nebo skrytá prudérnost nebo lidová bodrost nebo co? Je to prostě „přirození“, pokud chci být konkrétní, tak anatomicky „penis, vulva“, případně pro chlapečky „pindík“. Ano, u holčiček je se zdrobnělinami problém, ale učit dítě na „pipky, mušličky, žemličky“ a já nevím co ještě, to je šílený. To už rovnou můžeme začít šířit ty broskve a růže, jak učí Klopča ![]()
Tady je vidět, jak si s tímhle moc nevíme rady.
… ´Si pamatuju jednu scénu z kovbojky:
„Kamže ti to strčil ten prst?“
„No… ehm… no… do hlavně!“ ![]()
(fakt, že do hlavně
)
@Kníže Ignor píše:
Bóže, do čehos to duši dal… proč, proč, proč mají lidé potřebu říkat genitáliím „julča, frantík“ atp.??? To je zastydlá puberta nebo skrytá prudérnost nebo lidová bodrost nebo co? Je to prostě „přirození“, pokud chci být konkrétní, tak anatomicky „penis, vulva“, případně pro chlapečky „pindík“. Ano, u holčiček je se zdrobnělinami problém, ale učit dítě na „pipky, mušličky, žemličky“ a já nevím co ještě, to je šílený. To už rovnou můžeme začít šířit ty broskve a růže, jak učí Klopča
Odřený Bedřich Břenda. ![]()
@a12 píše:
Pero mi nepřijde nic zas tak hroznyho, to to ženský jak si napsala uz jopero si myslim, ze hodně brzo začnou deti používat samy.
Nevím přijde mi to na podobné úrovni ![]()
@Tala20 píše:
No pokud vím, holčičky měly vždycky houstičku nebo žemličku.
@frauhofman píše:
@a12 Kamarádka mi vyprávěla, že její babička říkala, ať si umyje RODIDLA.
byla normalni
@Lorre píše:
Nevím přijde mi to na podobné úrovni
Fakt? To ženský pojmenování mi přijde vyloženě vulgární, pero ne ![]()
@a12 píše:
Fakt? To ženský pojmenování mi přijde vyloženě vulgární, pero ne
Asi Jono
, tak prcina? ![]()
@a12 píše:
Fakt? To ženský pojmenování mi přijde vyloženě vulgární, pero ne
mne taky…myslim, ze pro zenu by se dalo vymyslet něco mene sprostého…radeji použit vyraz z anatomie
Holka má pipinu a kluk pinďíka a pytlík.
Jako bezdětná jsem měla velké ambice tyhle výrazy nepoužívat.
Ale vykládat ružolícému batolátku, že jí teď potřebuju umýt/namazat a předškolačce, ať si utře vulvu, to mi teda nešlo.
To samé s penisem.
Neošívám se ty výrazy použít a nemyslím, že je na nich něco špatného, ale holt mně to nepřipadá dostatečně uživatelsky přívětivé.
@Lorre píše:
Asi Jono, tak prcina?
Ja nevim
pro holčičí přirození asi není normální pojmenování ![]()
Vlastně teta říkávala prcka, prcina.
My holky nosíme plťky a máme prcku.
Těch výrazů je spousty.
@Venetia Tak to mi teda nepřijde. V životě jsem to slovo nepoužila a ani to neplánuju.