Mamí, mamí - téma pro odlehčení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
862
29.9.13 19:29

Tak naše 15 měsíční dítko zvládá jen pár slov a nejlépe ji jde přesně to mamííííííí…ještě tím jejím křiklavým hláskem…starší zatím používá maminkooo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
29.9.13 19:30

Občas si říkám, jestli to není rouhání, když se po mamííí ježí chloupky na krku :nevim:
Jestli jo, tak mám hříchu požehnaně:-) Nejhorší mamíí pro mě je, když je dcera uložená večer v posteli a po hodině, kdy jsem přesvědčená, že už spí a já si užívám ticha s nohama nahoře se z ložnice ozve MAMÍÍ naprosto bdělým čilým hlasem :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1572
29.9.13 19:32
@Halamka píše:
Občas si říkám, jestli to není rouhání, když se po mamííí ježí chloupky na krku :nevim:
Jestli jo, tak mám hříchu požehnaně:-) Nejhorší mamíí pro mě je, když je dcera uložená večer v posteli a po hodině, kdy jsem přesvědčená, že už spí a já si užívám ticha s nohama nahoře se z ložnice ozve MAMÍÍ naprosto bdělým čilým hlasem :zed: :zed:

Do určité míry to rouhání je. Ale člověk musí nějak ventilovat… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
29.9.13 19:34
@Callamaika píše:
Užij si to, však to není na dlouho. Syn v tom jede tak od dvou let, ale poslední půlrok je na provaz. ;)

náš měl v červenci dva, ale u něj frčí „táta“ a jmenovaný zatím neblázní :D

• Citovat
  • Upravit
2266
29.9.13 19:37

U nás je to u staršího MÁMÓÓÓ!!! a u mladšího táta! táto!

taky mi s tím někdy štvou, hlavně starší říká to jak v té pohádce mámo táto, mám hlad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.9.13 19:43

Tak to já slýchám „mamííí“ od dvojčat - hlavně třeba v v sobotu/neděli ráno, když přijdou k nám do ložnice a něčeho se dožadují, když je přesměruji na tatínka, tak pak pro změnu ječí „tatííí“ :mrgreen: :mrgreen: V 6 ráno, kdy si chce člověk po skoro probděné noci s novorozencem trochu přispat je to vážně prima :-D.

Starší naštěstí používaj „maminko“, aniž by protahovali samohlásku :-D, takže to je v pohodě a dá se to i poslouchat, nicméně, když to člověk slyší 10× do hodiny, tak to taky docela leze na mozek.

Nebo je na palici, když štěkaj venku psi, brečí mimino, dvakrát slyším „mamííí“ a dvakrát „maminko“… to pak mám pocit, že v těch Bohnicích skončím stoprocentně :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10140
29.9.13 19:48

Nejlepší je mamíííí? ano?? mamíííí?? joo??? mamíííííííí? no copak? mammíííííííí a nic, jde si hrát :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
29.9.13 19:50

Mamí x3 :mrgreen: Bohnice si u mě můžou zřídit detašované pracoviště :twisted:

• Citovat
  • Upravit
750
29.9.13 19:54

Nejstarsi: „mamčoó“ ( mam osypky)
Prostredni: „mamiiii“ ale to je tak nezne, kdyz je to pronikave tak vim, ze mne zase z neceho trefi
Nejmladsi: „mám“ a zase neco zapnul, spustil, rozbil…

Ale asi je to porad lepsi nez bude nasledovat: "Máti potrebuji prachy :mrgreen:

Příspěvek upraven 29.09.13 v 19:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.9.13 19:55
@malinada píše:
Mamí x3 :mrgreen: Bohnice si u mě můžou zřídit detašované pracoviště :twisted:

Jenom třikrát? Já před chvílí dočetla dvojčendám 3 pohádky - čteme obvykle jenom dvě, ale dneska to bylo „Mamííííí, přečti nám ještě jednu.“ „Mamííí, proč to skončilo takhle.“ „A mamíííí, proč musíme jít spinkat.“ „Mamííí, já mám žízeň.“ „Mamííí, já potřebuju čůrat.“ „Mamííí, pustíš nám pohádku?“ „A proč ne?“ Víc jak 6× jsem slyšela slovo mamííí - teď jsem jim tam poslala tatínka, takže slýchám u od druhé dcery z pokoje „tatííí“ :mrgreen: :mrgreen:.

Už aby všichni trpajzlíci spali :-D :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
29.9.13 19:56

Tak já jsem zatím ve stadiu, kdy mi toto slovo lahodí do uší - po tom, co pořád říkala „mama“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
29.9.13 19:57

@xsaleen To taky miluju :mrgreen: A nebo když je nějaké z dětí v prvním patře v pokoji a hraje si, najednou uslyším „mamíííí, pojď sem.“ první se zeptám, co se děje, když slyším jen odpověď „pojď sem“, tak teda jdu nahoru po schodech, přijdu do pokoje, zeptám se „copak je zlatíčko“ a odpověd „ale nic mami“ :mrgreen: :mrgreen: :twisted: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.13 19:58

Tak nás se slovo mamííí drží stále, od 17.00 co jsem dorazila domů jsem ho slyšela snad tisíckrát a nejhorší je když mu odpovím, co potřebuješ zlato a on odpoví, ticho chci mít klid, to bych vraždila :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
malinada
29.9.13 20:02

@Gituš já myslela jako od tří původců, všichni pod 5 let. :mrgreen: Počet jednotlivých vyřčených oslovení odmítám počítat :roll:

Ale upřímně, radši mamííí než podezřelé ticho. Naposled ticho znamenalo jedenáctiměsíční batole zhruba ve 3/4 schodiště odhodlaně supící k vrcholu :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
3371
29.9.13 20:06
@malinada píše:
@Gituš já myslela jako od tří původců, všichni pod 5 let. :mrgreen: Počet jednotlivých vyřčených oslovení odmítám počítat :roll:Ale upřímně, radši mamííí než podezřelé ticho. Naposled ticho znamenalo jedenáctiměsíční batole zhruba ve 3/4 schodiště odhodlaně supící k vrcholu :jazyk:

Jo ták :-D

Je pravda, že to ticho je horší. Nedávno byly dvojčata potichu asi 5 minut - obvykle slyším buď řev, nebo alespoň povídání a holky mi za těch 5 minut stihly vytahat kytky z květináčů - to byl bordel a následnýho řevu :mrgreen: :-) V tomhle už maj holky praxi, jako malé to udělaly asi dvakrát :-D. Už jsem si vlastně zvykla :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie