Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Policie to resit nebude nejedna se o podvod, ale o obcansko pravni spor coz policie neresi jen soud. A kdyz si nechate zbozi zaslat na dobirku, kde mate tu jistotu, ze vam napr. misto bundy v baliku neprijde treba hadr na podlahu take zaplatite predem, ale na toto mam dobrou radu otevrit balik na poste pred postovni urednici a pokud tam bude neco jineho nez si objednate hned na postu zavolat policii, ktera muze zajistit, aby penize podvodníků nebyly odeslany.
@smutná máma
raději neposílat balíček před obdržením peněz. Alespoň zkušenost pro příště.
Je to děs… Já mám zas štěstí na lidi co místo dobrý den začínají větou a sleva by nebyla? A nebo chtějí reserve, že určitě ten a ten den si přijedou hlavně ať to nedávám nikomu jinému a pak nejenže nepřijedou, ale ani se neozvou, neomluví a ani nereagují a já mezitím odmítnu třeba pět zájemců… Teď mě čeká prodej plno věcí po dceři od golfáče po oblečení tak už se těším…
@LimitedEdition píše:
Je to děs… Já mám zas štěstí na lidi co místo dobrý den začínají větou a sleva by nebyla? A nebo chtějí reserve, že určitě ten a ten den si přijedou hlavně ať to nedávám nikomu jinému a pak nejenže nepřijedou, ale ani se neozvou, neomluví a ani nereagují a já mezitím odmítnu třeba pět zájemců… Teď mě čeká prodej plno věcí po dceři od golfáče po oblečení tak už se těším…
Tohle taky nemám ráda, teď jsem plno nových oblečení po mě, úplně nové stáhla z bazaru a dala kamarádce. Nemám na to nervy. Prodávala jsem nová trika, převážně značka orsay za 50-60 kc, vyfotim, napíšu míry a stejně milion otázek, tak odepisu a paní se už neozve.Pak se ještě rozčiluje, že jsem dala přednost jinému zájemci. Nemám ráda, když někdo nekomunikuje. Poslední dobou se mi ale asi 3× stalo na mimibazaru, že jsem od různých prodejkyn brala zboží, hodnocení měly všechny výborné, ale ta domluva!!!Pokaždé, když jsem jim napsala že mám zájem o zboží, to byli všechny pohotové, odpověděli, peníze jsem zaslala.Bylo to naštěstí zboží do 300kc. A pak jsem se musela furt vtírat. Ta jedna na mou zprávu nereagovala týden, přitom si byla vesele aktivní, po týdnu jsem jí napsala fakt hnusně ať mi kouká vrátit peníze, když neumí ani odepsat kdy odesílá zboží…Tak se to vyřešilo. Ta druhá zas přijala peníze a jela si na 10 dní na dovcu.Nic mi neřekla, takže já začala plašit a už psala i adminům. Naštěstí zboží po dovolené odeslala, ale mohla napsat, že jede pryč, nevěděla jsem co se děje. Ta třetí byla taky něco podobného. Takže ono je od každého něco z obou stran, jak z kupující, tak prodávající. Ale nemám ráda, když někdo nekomunikuje, já jsem prostě taková, že píšu i když odesílám peníze, nebo když jsem balík odeslala
Píšu i když zboží přijde a snažím se, když něco prodávám odepisovat co nejdřív, pak to u kupujícího vypadá, jako že mi na prodeji nezáleží nebo jak to říct. Ta jedna mě právě naštvala tím, že tyden nebyla schopná ani odepsat, vymlouvala se, že má dlouhodobé problémy v rodině, ale když jsem posílala prachy, tak je chtěla nejlépe do druhého dne, jinak zboží dává dál do prodeje. Nechápu tyhle ženský, když neumí reagovat, tak ať nic neprodávají. Posílají se peníze cizímu člověku…Jako nikdy jsem nikomu nenapsala negativní hodnocení, ale u těchto dam mě fakt svrběla ruka…
@LimitedEdition Po synovi prodávat věci nebudu, přeci jen, jsou tam oblečení převážně z pepco, kik…Žádné značky. Vyberu max. bundy a oteplováky a ostatní asi hodím do kontejneru na oblečení. Přemýšlela jsem, že bych klidně ty pytle oblečení darovala mamince v nouzi, ale prdim na to. Denně koukám na fb a tam je skoro pořád, jak někdo něco daruje za odvoz a pod tím miliarda otázek, jak kdyby se to prodávalo za tisíce. Nedávno tam byla krásná postýlka za pleny Albert 1 balení a všichni problém že k ní není matrace, že nemají odvoz, jestli jim postýlku přivezou
Fakt děsný jak jsou někteří lidé nevděčný
@Janasas No tohle není taky úplně řešení. Člověk může zaplatit za balík a pak čumí, že v něm není, co mělo… a pešek.
@Slečna Ferka JDE O to, že pokud si obejdnáš balík na dobírku ( tzn platit až při předání ) a otevřeš balík ještě na poště, a když zjištíš že tam není to co tam být mělo..po zavolání policie může poštačka stopnou peníze ( tzn že je nedá ani tobě zpět, ale ani je nepošle prodávajícímu ) a po vyřešení - zásahu policie ti peníze vrátí..takže když už nakupovat dražší věci raději na dobírku s tím že pošleš prodávajícímu peníze za poštu na účet a za zboží zaplatíš až na poště.
Takhle to říkali myslím i v Černých ovcích..
Holky, chci jen napsat, jak to s mou paní - neplatičkou dopadlo. Poté co jsem zde založila diskusi o tom, že mi za botičky nezaplatila, se snesla vlna dost nepříjemných mailů z její strany. Dost jí nebylo, že jsem tady založila tuto diskusi. No a dnes ráno penízky za botičky dorazily na účet
. Už jsem je ani nečekala po tom všem.
Takže emimino funguje super, tady se ví opravdu všechno.
![]()
Jméno maminky - podvodnice tedy v záhlaví diskuse edituji a doufám, že už se s ní nikdy nesetkám. Všem přeji hodně šťastných a dobrých nákupů tady na bazárku i na jiných miminkovských bazárcích. Tady je super, že funguje to hodnocení uživatelek.