Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Nevím jak začít, ale asi nejvýstižnější by bylo - jak jsem stará, tak jsem hloupá…
Před nedávnem si ode mne chtěla koupit přes bazoš jedna maminka dětské botičky. Po zkušenostech tady na emiminu jsem jí důvěřovala, když mi napsala, že „penízky za chvíli posílá“… Druhý den jsem šla na poštu a botičky jí poslala. Čekala jsem asi 10 dní a peníze nikde. Paní si přitom balíček vyzvedla.
Ozvala jsem se jí, že peníze nemám a ona byla ještě nepříjemná, že si balíček nevyzvedla a že všem vždy zaplatí.
Dodnes jsem od ní neviděla ani korunu.
No, jak jsem již napsala. Já stará důvěřivka…
Do dnešní doby jsem si myslela, že bazárky mezi maminkami fungují dobře a že když někdo napíše, že posílá peníze, tak že je tomu tak.
Prosím, dejte si tedy pozor na -
Příspěvek upraven 14.11.17 v 06:11
Tvoje blbost že jsi jí to poslala bez toho aniž bys měla peníze, příště budeš vědět
Nikdy nic neposílej, dokud peníze nepřijdou. Důvěřuj, ale prověřuj. Lidi jsou různý, je jedno jestli matky nebo kdokoliv jiný.
Trnu pokazde, kdyz neco kupuji. Kupuji minimalne a radeji si to koupim nove. V posledni dobe jsem kupovala angelsounds a tehotenskou bundu. Oboji dorazilo v poradku (bunda tedy nevyprana
) ale tohle me strasne odrazuje. Prodávat mi nevadi, pockam az jsou penize na účtu a odeslu. Ale kupuju nerada. Clovek nikdy neví co mu kdo posle a zda vubec…
Tohle nechápu..to že je někdo matka neznamená že je to slušný a čestný člověk..( jako proč? že porodila dítě? )
to bychom tady neměli vrahy, alkáče, zloděje atd..ty jako vychovává kdo? taky snad matky ne?
matka je jen člověk a neznamená to, že je čestný..
příště posílat až když jsou peníze na učtu nebo dobírkou..v tomhle světě je to snad normální..
![]()
Já teda jen pro vyváženost, není to tak zlé: Samozřejmě peníze musí jít první (= prodej by byl bez rizika), ale nakupovala jsem tu už několikrát na bazárku i na mimibazaru atd., a nikdy jsem problém neměla, zboží vždy přišlo a dle dohody. Je to o smůle…
Taky jsem někdy moc důvěřivá a tak nebudu moralizovat.
Jen to k vzteku, když člověk narazí na lumpa.
Neboj ono se jí to vrátí ![]()
Taky už jsem byla jednou napálena, od té doby raději lidi googlím. Sice to není 100 %, protože ti echt podvodníci střídají emaily a bank. účty, ale konkrétně u této paní by mě trochu varovala exekuce.
Nahlásila bych na policii jako přestupek proti majetku - podvod. Bude to řešit úřad a podvodnice může dostat ve správním řízení pokutu a poškozené uhradí i tu vzniklou škodu. Běžně se to dělá, ale mnoho lidí to neví nebo si řeknou, že pro malé částky to nebudou řešit. Ale jde to ![]()
Bazarky funguji, ale jen protoze prodavajici pocka na pripsane penize nebo aspon na postovne. Takhle by se nechtelo platit nikomu.
@Slečna Ferka píše:
Já teda jen pro vyváženost, není to tak zlé: Samozřejmě peníze musí jít první (= prodej by byl bez rizika), ale nakupovala jsem tu už několikrát na bazárku i na mimibazaru atd., a nikdy jsem problém neměla, zboží vždy přišlo a dle dohody. Je to o smůle…
Ja taky vzdy bez problemu. Jedine co mi neprislo, byl revanz ktery mi sama nabidla zdejsi uzivatelka za kocar, ktery jsem venovala.
Nikdy neposílám balíček před obdržením peněz. Už několikrát se mi stalo, že dotyčná tvrdila, že peníze poslala a nic nedorazilo. Když jsme ji začala uhánět, tak nakonec neměla zájem. Bohužel dnes se už nedá nikomu věřit ![]()