Maminky, co vaříte miminkům? :)
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Maminky co vaříte miminkům :)
Ahoj holky! Tuto diskuzi bych chtěla založit pro všechny ty, které svým dětem chtějí vařit, navědí jak na to, kdy co a jak. Já tedy malému dávám zatím jen skleničky, protože mám právě hodně otazníků o tom, co je lepší… kupovaná nebo vařená stravy. Pokud vařit, tak jak? Jde mi hlavně o výběr surovin a jednotlivou gramáž. Nevím kolik by toho a v jakém poměru mělo dítko sníst.
Dál se zabývám otázkou výběfu potravin, jelikož si nejsem jistá zda zelenina ovoce a maso ze supermarketu je zrovna tím pravým ![]()
Jak to řeříte vy, jak vaříte, co vaříte, kde nakupujete??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No moje dítě skleničky už pět měsíců odmítá.. Vyhodila jsem za ně spoustu peněz, byla ochotná trochu jíst jen ty kouskatý od 10tého měsíce.. A zkoušela jsem i vařit, ale ona to nemastný neslaný „dětský“ nikdy nechtěla.. Teď se pomalu rozjídá - vařím třeba polívky (hovězí, zeleninový) nebo omáčky - rajskou.. Nebo dostává jen masíčko (např. z pečeného kuřete) a brambory.. S gramáží si hlavu nelámu, ale podle skleniček bych řekla, že sní tak max. 80 g.. Takže bída.. Tak do dvou měsíců jí budu víc kořenit a přisolovat a dávat spíš naše jídlo a pak se to snad zlomí
Takže já ti moc neporadím, spíš popřeju ať máš jedlíka a nemusíš se nervovat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky nulu
no tak ja mam prcka 4 mesicniho ale naroz. o 2 mesice drive tak jakoby 6 mesicniho
zatim mam bebu 1ha ale vcera jsem kdyby neco koupila od hippu prvni mrkev od nestle krupivkovou kasi a 1 stavicku ze svestek.ale vari taky chci akorat ted mam z toho velkou hlavu
nekde pisou to a nekde to
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A na www.kojeni.net je tabulka kolik čeho a kdy, ale já se v ní stejně nikdy moc nevyznala a moje dítě moc tabulkový není.. Ale je tam spousta rad, tak možná, že se dají na jiný děti aplikovat
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jukni na kojeni.net je to tak moc hezky popsané i příklady, co vařit a které suroviny v kterém věku. Osobně jsem vařila čerstvé, skleničky mi domu nesmí, my taky nejíme konzervy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já kombinuju bio a nebio. Nakupuju v Intersparu a Globusu, a taky mraženou zeleninu, hlavně Bonduelle, ta je velká a pěkná.
Poměr je úplně jedno a sníst by toho dítko mělo kolik chce. Můj momentálně jí tak 100g. Dneska bude mít brambor (uvařený normální) s dýní (ze sklinky, v obchodě už neměli). Předevčírem měl brambor (normální) a bio mrkev a cuketu. Do toho trošku řepkového nebo olivového oleje a hotovo.
Maso teda budu dávat napřed skleničku (třeba Babydream - tam je jen brambor, mrkev, maso, a voda a olej - všechno bio) a až začne jíst větší porce, tak budu dávat maso ve sklince Hipp nebo Babylove - to pak dávám půlku na jednu porci, takže za dva dny ji spotřebuju. A jednou týdně žloutek.
No a vařím normálně ve vodě. Chci si oupit parní hrnec a vařit v něm. Ale staršímu jsem vařila jen ve vodě. A pak pomixovala nebo propasírovala přes sítko.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj tak ja díkybohu mám jedlíka co mi spráska vše co uvařím…s příkrmama si nějak hlavu nelámu, co, ám doma, to hodím do hrnce, přidám maso a uvařím
jinak má 6.měsíců a sní cca 1902g příkrmu, takže jakoby tu jednu větší skleničku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kupované skleničky jsem nedávala nikdy; samotná bych je do pusy nestrčila, tak jsem je nechtěla dávat ani malé. Normálně jsem kupovala zeleninu v obchodě, občas na polském trhu (mám ho kousek). Zeleninu jsem vždycky uvařila k smrti a pak rozmixovala, někdy i s masem. Jinak jsem malé dávala i rozmixované jídlo, co jsme jedli my (omáčky, polívky). Množství jsem odhadovala podle oka; malá si sama „řekla“, kdy má dost.
Neboj se toho, používej normální suroviny, vyhýbej se polotovarům a dochucovadlům jako Maggi a podravka (prostě chemii). Normální koření nevadí, jen šetři solí (ale to prospívá i dospělým).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No já mu zkoušela uvařit, ale to byla jen zelenina, jako jedl to, ale ne moc, a vůbec ne s nějakým nadšením
Teď dáváme i masíčko a skleničku 125ml mi sní a ještě se olizuje, tak nevim, ode mě mu asi nechutná, ale zase rvát nekřesťanský prachy do skleniček
Nejvíc mě drtí ovoce, u něj vůbec nevím jak na to, protože jsem třeba malýmu koupila od hami banán a koukám, tam je citronová šťáva??? Se pos.ali, ne?
No a kupovat ho v bille či tescu nevim, no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já mu do roka přisolovat ani dochucovat nechci právě ![]()
Takže kupujete normálně v supermarketech a neřešíte to??? A to i maso? Já když někdy domu přinesu kuřecí a přijde mi jako kdyby bylo propraný
Říkám si že ty skleničky jsou přece jen hlídané?? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No a co kdybys koupila čerstvé banány a pomačkala je třeba se strouhaným jablkem? Tak jasné, že čistá zelenina dětem moc nejede, malá na tom byla stejně. Jak bychom se tvářili my, kdybychom měli jíst neslanou nemastnou holou zeleninu? To by byly ksichty!
Jinak kyselina citronová je tam jako konzervant, něčím to konzervovat musí. Toho se neboj, bude jí tam jen maličko a vsadím se, že bude umělá, ne čerstvá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přemýšlím o tom podobně jako zakladatelka, nejdřív jsem v tom hledala nějakou vědu, teď koupím zeleninu normálně v obchodě, lepší maso (např. jsem nedávno sehnala telecí a králičí), uvařím ve vodě a rozmixuju. Nejdřív malej nechtěl tužší konzistenci, tak hledám nějakou hodně vodnatou zeleninu jako základ např. cuketa, k tomu dám rajčata (malej je hodně rád), mrkev, bramboru, kousek masa. Když vynechám bramboru tak přidám rýži do hotovýho nebo třeba pomačkaný těstoviny. Občas se mi stane, že to nechce jíst - zatím vařím něco přes měsíc a jíst to nechtěl dvakrát - takže stejně doma skleničky mám, kdyby náhodou, tak aby měl, co jíst. Za jakékoli rady budu taky vděčná. Malýmu vařím doma od cca 10 měsíců, předtím jsem byla líná. ![]()
- Citovat
- Upravit
To je těžký no, mě doktorka říkala, že pokud nemám svojí zeleninu ze zahrádky, tak mám raději dávat skleničky, že je to hlídaný…já jsem jí to odkývala ale vařím mu domácí, zatím teda bez masa jen zeleninku…a ve skleničkách teda jíme občas přesnídávky ale zase to střídám s ovocem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky a kaše dáváte, jaké?? Vaříte nebo kupujte? Jak vaříte? Já zatím kupuju rýžovou nebo kukuřičnou mléčnou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nulu86 píše:
Tak já mu do roka přisolovat ani dochucovat nechci právě
Takže kupujete normálně v supermarketech a neřešíte to??? A to i maso? Já když někdy domu přinesu kuřecí a přijde mi jako kdyby bylo propranýŘíkám si že ty skleničky jsou přece jen hlídané??
A myslíš, že Hami jde k bio řezníkovi, aby vyrobili skleničku? Když kupuješ kuřecí, tak se hlavně dívej, aby nebylo křehčené (napuštěné hnusy), ale čerstvé. Trošku soli i koření mu můžeš dát, bude mu to pak i více chutnat. A troška soli je zdravá.
Masa ani zeleniny z obchodů se neboj, ale klidně si pro svůj klid můžeš chodit k řezníkovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit