Začínám s příkrmy - jak dlouho trvá nahrazení mlíčka?

marsi99
14.9.12 11:04

začínám s příkrmy

Zdravím maminy, mám 4 a půl měsíční dcerku která je od druhého měsíce na UM, ted od úterka na doporučení lékařky začínáme s příkrmy, chtěla bych rady zkušenějších jsk dlouho bude trvat než nahradím dopoledním mlíčko? za jak dlouho můžu dávat i ovocné přesnídávky a kdy do příkrmu můžu zavéct i maso, prosím vás o jaké koliv rady co se týče příkrmů

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14090
14.9.12 11:09

Já jsem začala vařenou mrkví rozzšlehané na pyré, to jsem dávala týden, pak jsem přidala bramboru, též na týden, pak jsem přidala třeba dýni atp.. takhle vždy po týdnu ;)
Kolem toho 6-7měs jsem začala dávat ovocné přesnídávky (teda domácí) Záleží jak to malé půjde s baštěním a jak jí bude chutnat, je daleko lepší nejdřív zelenina, jelikož když začneš s ovocem moc brzy některé děti si zvyknou na tu sladkou chuť a pak třeba tu zeleninu nechtějí :roll:
Maso jsem dávala kolem 7měs do toho pyré se zeleninou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alli_li
14.9.12 11:12

Ahojky, ja jsem mela pohodovy deti, kterym „jiny chute“ nevadili. Spis naopak. Takze jsem zavedla prikrmy skoro ze dne na den. A od ty doby mladsi syn uz nechce sunar.
Prikrmy masozeleninove a ovocne jsem zavedla hned po sobe - nejdriv masozeleninove (ovocne jsou sladke proto se pry zavadeji az po masozeleninovych) a meli obed takze jsem vynechala poledni sunar.
Cca za 4 dny jsem uz dala ovocny prikrm dopoledne.
Za dalsi dny cerstve ovoce v odpolednim krmeni a vecer kasi.
Takze cca kolem pul roku byli decka temer bez sunaru ( ktery stejne nechteli) a zacla jsem davat jogurty.

• Citovat
  • Upravit
7376
14.9.12 11:12

No, dopolední mlíčko nechej. začíná se s obědem. Nejprve mono pyré z nějaké zeleniny, začíná se s mrkví nebo dýní (něco sladšího). Oloupeš, nakraješ, povaříš do měka (i v páře můžeš), rozmixuješ. po zavedení všeljaké zeleniny, ob 3 dny nový druh, pokud dobře snáší, tak přidáš i masíčko. Nevím, jak je to s dětmi na UM, ale moje dr mi řekla, že maso až od 6. měs, že je to moc bílkovin. až zavedeš komplet oběd, můžeš vynechat mléko, ale dávej vodu nobo čaj na pití. Po té přichází teprve ovoce, jako dopolední svačinka, odpolední svačinka jako jogurt nebo puding, večerní kaše. Má dcera v 7 měsících je na MM, dopoledne ovoce, dokojí se, v poledne oběd, napije se čaje nebo mm, odpoledne jogurt, dopije se, pokud chce. večer kaše s UM, před spaním pije a usíná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8579
14.9.12 11:13

Já jsem prve zašala vařit polívečky,,mrkev brambora,,rozmixované…v 6.měsíci jsem dávala až kuřecí maso do toho..ale přesnidávky jsem už dávala od toho 4-5.měsíce, ale spíš jablíčkovou a nebo jsem naškrábala banán..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
14.9.12 11:18

Kuřecí maso není moc zdravé. je to nacpané hormonyy a antibiotiky, neříkám, že jiné maso není, ale pokud máte známe s domácími slepicemi, krutami, králíky, je to lepší.. jen vsuvka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
14.9.12 11:25

Dopolední mlíčko - svačinku, jí nechej. U příkrmů se začíná zpravidla v poledne, tedy obědem. Je dobré začít jednodruhovou zeleninou, ze začátku jen třeba dvě, tři lžičky, druhý den více, třetí můžeš dát zbytek. Já začala malýma skleničkama, synovi to vyšlo zhruba na tři dny, pak na dva. Je lepší ten jeden druh těch pár dnů dávat, kdyby se vyskytla alergická reakce, tak abys snáze věděla, na co to bylo.

Polední mlíčko syn vynechal v podstatě tak nějak hned - v době, kdy zvládl sníst malou skleničku, zhruba těch 125g, tak už mléko nechtěl. To ale poznáš. Buď bude malá chtít nebo ti dá sama najevo, že mlíčko už nechce. S masem jsme začali měsíc po zelenině, tak nějak to zkrátka vyšlo. Za ten měsíc jsme projeli několik druhů zeleniny, tak jsem začala přidávat maso - nejdříve krůtí, králičí, hovězí, naposled měl parkrát kuřecí, ale spíš jsem mu střídala toho králíka s hovězím a krůtou.

Ovoce měl za víc jak měsíc a půl po zelenině, takže téměř v 7m.

Jinak doporučuji stránky: http://kojeni.net/prikrmy.php - najdeš tam tabulky a vše, co se zavádění příkrmů týče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
14.9.12 14:44

Ahoj, my jsme zacali odpoledne kasi od Hipp (nekdy jsme michali s Hipp presnidavkou) a za nejakou dobu, kdyz uz toho snedl dostatecne dost, tak jsme pridali odpoledne mrkev, dyni apod. Potom zeleninu michanou s bramborama a nakonec zeleninu, brambory a maso - davali jsme vsechno sklenicky od Hipp. Tedka je nam 9 mesicu a jime nasledovne:
Rano (6-7 hod) - 180 ml Hipp 3
Dopo (9-10) - presnidavka/jogurt
Obed (kolem 12) - sklenicka Hipp (220g) + mala presnidavka
Svacinka (15.00) - 180 ml Hipp 3
Vecere (18.00) - kase Hipp/Alnatura/Nutrilon
Pred spanim (20.30) - mliko Hipp 3 (120 - 180 ml)

Myslim, ze s prikrmama nemuzes udelat nic spatne, jenom jen potreba byt opatrna zezacatku, kdyby bylo nahodou mimco na neco alergicky, takze novy veci jen par lzicek a uvidis.
Je jedno, jestli zacnes kasi nebo zeleninou, to zalezi na tobe, co bude lip vyhovovat Tobe, nebo co se Vam bude lip jist, abyste se naucili jist lzickou :)
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.9.12 11:31

Začínám být zoufalá. Přibližně 3 týdny máme zeleninové příkrmy. Je nám 5,5 měsíce a nejsme kojený a já asi dělám něco špatně. Předtím mi jedla celkem hezky ale poslední dobou do ní skoro nic nemůžu dostat. Má úplně zatnuté rty a vzteká se a kolikrát dojde i na dlouhý pláč. Po každém příkrmu jsem dávala ještě UM, protože nesnědla tolik, aby jí to zasytilo a nevím, jestli to třeba nebyla ta chyba, že věděla, že dostane mlíčko. Už si nevím rady, říká se, že se na dítě nemá spěchat ale předtím i celkem jedla a za poslední týden je to boj. Když se zadaří v prvím do ní tak 5 lžice nejvíc. Co s tím poradíte mi někdo??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8579
29.9.12 16:28

@vercaveverka pokudˇto malá nechce tak ji to nedávej, můj malej do 8 měsíce příkrmy vůbec nechtěl tak byl jen na mlíčku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
1.10.12 12:10

@vercaveverka Vyčkej. Vrať se zpátky na mlíko, nenuť a zkus to za pár týdnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí