Maminky co vůbec nevaří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
G12
5.3.14 10:19

@Luca10
tak na to čas nemám. Příště budu psát všude „někteří“, aby se „někdo“ neurážel :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16186
5.3.14 10:20

@G12 to jsem zase nikde nepsala já :jazyk: Spíš naopak, řekla jsem, že kdyby mě vaření tak nebavilo a měla bych možnost to řešit tak, jak ona, tak bych to určitě využila taky :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
5.3.14 10:21
@Luca10 Srandičky? :mrgreen:
Nedá mi to, je docela vtipné, jak se některé tváří, že jsou lepší, protože ONY vaří. Když se ovšem podívám na to, co popisujete za recepty v tématech, tak už mi připadá téměř stejné, jestli tam tu mouku nasypete děcku samy, nebo ji tam dá někdo v jídelně. Protože představa některých o tom, co je „zdravá strava“ je někdy docela podivná. Pak malým mrsknete slazený jogurt, nějaké oplatky a jste úplně tam, kde zakladatelka.

To to vážně měla napsat všude?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
5.3.14 10:22

Já se tedy přiznám bez mučení, že vaření opravdu bytostně nesnáším. Jak tu někdo psal o rodinné pohodě, kterou si děti odnesou, já si jen pamatuji, jak jsme o víkendu doma celé dopoledne vařili a potom ještě další hoďka okolo nádobí… Brrrr… Přísahala jsrm si, že toto svým dětem neudělám. Když jsme spolu s manželem začali kdysi bydlet, vařili jsme denně teplé večeře. Doma jsme mívali v 99% případů studené - teplé jsme jedli ve škole, rodiče v práci. Jak jsme si s mužem začali takto vařit, šla mi váha okamžitě nahoru… :cert:

Manžel ale nechtěl moc jíst, co jsem byla z domova zvyklá dělat já - těstoviny, zdravá jídla atd. Byl zvyklý na českou klasiku. Nakonec mě to od vaření odradilo. Teď se s manželem ve vaření střídáme - on asi tak 60%, já 40%. Co máme děti, ve vaření se tak nějak střídáme. Kupodivu jsem v týdnu nucená vařit teplé jídlo k večeři synovi, protože je totální nejedlík a ve školce nevezme většinou nic do úst. Takže ho chci aspoň večer nacpat. Bohužel jedno z mála jídel, která pozře je řízek, což není zdravé. Ale co s tím. Takže on vlastně nejí ve školce zdravé jídlo, ale za to já do něj rvu večer nezdravé.
S mladším přes den to také docela šidím, asi by nějaká vývařovna nebyla od věci… :oops:

Jinak moc mě tu pobavilo, jak jsem tu několikrát jako argument o rychlosti vaření četla, že ryba je hned hotová. Opravdu by mě zajímalo, jak často ji tedy dotyčné vaří? My máme tedy s manželem ryby hodně rádi, ale mj. i kvůli ceně je jíme asi tak max. 1-2× týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
G12
5.3.14 10:22
@neila píše:
@G12 to jsem zase nikde nepsala já :jazyk: Spíš naopak, řekla jsem, že kdyby mě vaření tak nebavilo a měla bych možnost to řešit tak, jak ona, tak bych to určitě využila taky :pankac:

dobrá, Některé kromě Neily.

• Citovat
  • Upravit
Luca10
5.3.14 10:23

@G12 Já se neurazila, jen jsem se slušně zeptala, jestli máš nějaký příklad, který by podpořil tvoje argumenty. Nemáš, takže… :nevim: :P

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
5.3.14 10:24

@Litta nikdy nepausalizuji, a ona rekla vy tady vy dobre…

• Citovat
  • Upravit
KackaDoup
5.3.14 10:26

@neila i zemlovka jd eudelat velmi zdrave :palec:

• Citovat
  • Upravit
14637
5.3.14 10:27

@KackaDoup Kdyby někoho výslovně vypíchla, tak byste se zas sletěly, že je to hloupé, protože někoho uráží, šikanuje a odsuzuje. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
5.3.14 10:27

@Luca10 tak tak

• Citovat
  • Upravit
verulicek
5.3.14 10:29

@fantagiroo ahoj, já třeba moc nevařím - nemám důvod. Děti jsme doteď neměli, manžel jí v práci a víkendy, jak píšeš, často jsme pryč a když ne, manžela vaření baví víc, než mě, takže většinou vaříme spolu nebo vaří on. S mimčem to bude jiné…mě to moc nebaví tak jsem zvědavá, jak se s tím poperu :mrgreen: pokud bych měla nedbytek financí, nechala bych si později klidně vozit jídlo, ale jak holky píšou, musela by to být kvalita. Pro rýpalky dávám přiklad jídelny, kam si občas zajdu na jídlo když jsem ve městě, umím si představit, že bych bezproblémů dala jejich jídlo tříletému dítěti :nevim: www.prasad.cz Řekla bych, že tady často z některých mluví závist 8) a CokeLady opět nepřekvapila svou vulgárností a zapšklostí. Chápu, že někoho vařit prostě nebaví, nebo mu to jednou týdně stačí - všechny nejsme hospodyňoidní :dance:

• Citovat
  • Upravit
G12
5.3.14 10:30

@Litta
Až se někdy budu nudit a dohledám nějaká jídla, tak možná i vypíchnu, ale jsem si jista, že k tomu bude nějaké vysvětlení, jako že to dané jídlo je zdravé a přínosné 8). Ono je to bohužel dost subjektivní a ovlivněné celospolečenským postojem typu: co je na pečivu špatného? Já se spíš ptám, co je na té věci přínosného.

• Citovat
  • Upravit
16186
5.3.14 10:33
@G12 píše:
dobrá, Některé kromě Neily.

ještěže tak :mrgreen: :mrgreen:
já to nebrala osobně, jen mě zaujala ta žemlovka :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
5.3.14 10:45

@verulicek Ty jo, ta jídelna, to je bomba!!! :| To už bych nevařila vůbec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
5.3.14 10:55
:mrgreen: :mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat