Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já doma vařím
tedˇpojedem na dovču t
ak to bude horší protu mladší ![]()
Taky to s vařením nepřeháním…podle nálady a podle počasí…třeba když jsem nemocna a jsem doma tak vařím hodně ale jinak dělám raději jiné věci.. přítel to nevyžaduje, malýmu je 18 měs. - ten sní vždy 2 lžičky at uvařím co uvařím a tak vařím pruměrně 3× týdně. Ale každý at dělá jak mu to vyhovuje…
Nevim, jestli jsem to neprehlidla, ale zakladatelky jsem se uz nekolikrat ptala, co si objednava za jidlo ![]()
@Sepishka Vem si, že v našich jsou to teda jesle, ale ve školce to vypadá stejně uvaří za cenu 75 korun na dítě snídani oběd svačinu. Nemají k tomu žádné dotace. čerstvou rybu mají 2-3 týdně. Je pravda, že je to vše vařeno centralně a rozváží se to, čimž jesle ušetří za kuchačku.
Vim, že v čr to možný neni i kvuli tomu, že čerstve potraviny nejsou v čr za normální cenu dostupné
@annaei ano, to mas pravdu. Ale…Hodne dela taky kultura jidla, kterou tahle zeme nema, proto kdybys tady detem dala rybu a salat, tak stejne vetsina z nich ohrne nad tim nos, protoze na to vubec nejsou zvykly.
@Sepishka to chápu, mě samotný to co davají v jeslích memu synovi by dělalo problém sníst. Přitom už si myslim, že se aspon snažim vařit zdravě. Neumim dobře zpracovat zeleninu, nejsem zvyklá jíst moc ryby.
@kvaček Klasicky jidlo? Ja myslim, ze zrovna zeleninovy salaty jsou jedna velka bolest. Se zalivkama si tu nikdo nedela hlavu…Vubec sehnat v kramu alespon par druhu salatu je tezky- skoro nikdo to nekupuje…Zkus si dat v prumerny restauraci Cesara nebo Caprese a zasmej se, kdyz ti ten paskvil dorazi…
@annaei Ja myslim, ze to je vsechno o zvyku. K dobrymu jidlu je taky potreba se projist.
@annaei Internet je mocnej nastroj
Mimochodem kdyz jsme u tech frantiku. Ja jsem neodolala a koupila jsem si Escoffierovu kucharku, ale priznam se, ze tohle je level, na kterej jsem pro bezny vyuziti lina, Kazdopadne rikam si treba jednou…az bude nejaka specialni prilezitost.