Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@hBod píše:
Jsem zaostalej chlap, já bych ženskou která neumí vařit nechtěl, ještě horší je ženská líná vařit, podle mě vaření ( ne ohřívání nebo vaření polotovarů ) doma prospívá k rozvoji a hlavně ke stravovacím návykům dětí
Máš pravdu. A dělá to doma tu rodinnou pohodu. A stačí málo. Ale je to každého věc. Děti mají raději hranolky s kečupem než třeba běžné jídlo. Tak to asi bere zakladatelka. Je to jejich život.
Pro me je jidlo hodne dulezity, mam nas rada- tak se snazim nas dobre zivit. Je to ritual- priprava- vune co se line bytem, stolovani i samotna konzumace. A vzhledem k tomu, na jakej standard jsem si uvykla tim, ze umim varit, tak bych se nedoplatila, kdyby mi to samy mel poskytovat nekdo druhej kazdej den. Jednou za cas hodim rada nohy nahoru, ale milionari nejsme a UHO za stovku…Diky, ne.
@hBod Tohle přesně říkal můj chlap. Když jsem s ním začala, neuměla jsem vůbec nic! z domu zvyklá na mamaservis
Misto toho, abych říkala, že to prostě neumím jsem začala zkoušet. Chudák si vytrpěl připálení míchaný vajíčka atd.
Teď po 8 letech se dočká i té svíčkové s domácím knedlíkem
Všechno jde, když se chce ![]()
@Lili5 píše:
Já taky nevařím, u nás vaří manžel a skvěle!!! Ale máme to přehozené, manžel je na mateřské a já pracuji. Peče kváskový chleba, vaří zásadně zdravě, já občas upeču sladké buchty k snídani nebo večeři, nebo udělám placky, ale to je tak celý můj výkon. Oběma nám to vyhovuje, já nikdy vaření neměla ráda
Tohle je taky fajn. Každý dělá co může a všichni jsou spokojení. Ať se vám hezky žije ![]()
Vy mě fakt bavíte…to že si někde nechám uvařit a dovézt oběd, přece neznamená, že ho sníme každný v jiné místnosti…:-))) samozřejmě, že jíme přes týden s dcerou společně u stolu. My do žádné restaurace plné lidí nechodíme.
evill: naivně jsem čekala, že budou…
Jo, a hranolky s kečupem jsem teda ještě za tu dobu, co jsem doma, na oběd neměla, to tam nevaří!!!:-))
@evill nikomu nechci dokazovat ze neco dela spatne!!CHCI O TOM JEN DISKUTOVAT PROC TO TAK MA ATD
Tak ja nebudu tvrdit, ze nevarim vubec, ale rozhodne nemusim a muzu to delat jen kdyz se mi chce (a ze se mi vetsinou nechce).
@ncc1701 píše:
Tak ja nebudu tvrdit, ze nevarim vubec, ale rozhodne nemusim a muzu to delat jen kdyz se mi chce (a ze se mi vetsinou nechce).
Tak to mas dobry, ze se ti nechce jenom vetsinou, me NIKDY ![]()
Chacha, to jsou zas super nazory ![]()
@fantagiroo zatim dite teprve cekam, ale nevarim, nikdy jsem nevarila a ani se k tomu zatim nechystam, nesnasim to, nebavi me to a nevidim jediny duvod, proc bych se mela premahat. Tedy, casto pecu, to me bavi hodne, a varit i umim, co neumim, najdu si na netu, ale na to musim mit fakt naladu, knihy taky nectu jen proto, aby si lidi kolem me mysleli, ze jsem vzdelana, ale proto, ze me to bavi. Pokud by mel snad chlap pocit, ze tim nevytvarim dostatecnou rodinnou pohodu a sel by jinam, tak mi za to ani nestoji
az bude dite, uvidim, ale kdybych mela takovou moznost jako ty a dost penez, proc ne. Stejne dite pujde jednou do skolky, pak do skoly, tam bude chodit do nejakych 18 let, na vysce ho treba ceka menza. Tak mu holt doma nebudu davat sladkosti s karminem a bude ![]()
Jo a jen tak mimochodem, jeste kdyz jsem chodila do prace, objednaval jsem si tam taky obedy z nejake „vyvarovny“, ci co to bylo, meli tri druhy jidel, jedno bylo dycky jakoby „dietni“, prirodni platek nejakeho masa s ryzi, a meli asi 4 druhy salatu.. ono ne kazda vyvarovna dela jen UHO
![]()
@Terina89 píše:
Tak to mas dobry, ze se ti nechce jenom vetsinou, me NIKDY
Dokud jsem musela varit denne, protoze bejvalej ani nerozeznal talir od vidlicky, tak se mi nechtelo varit nikdy ![]()
![]()
![]()
@ncc1701 píše:
Dokud jsem musela varit denne, protoze bejvalej ani nerozeznal talir od vidlicky, tak se mi nechtelo varit nikdy
To jsou zase zavery v teto diskuzi.
Ja nevarim, ale neznamena to, ze to neumim nebo ze zereme pofidernosti z jidelen.
Varit umim, ale nemusim, protoze mam moderniho muze a ten se po praci rad odreaguje prave varenim. Nejradsi vari svickovou, rajskou a koprovku, umi knedliky, vyzna se, k cemu je dobry ktery maso. Na nakupy jezdi on, ja mu jen vozila kosik. Mame vlastni koreni, zeleninu ze zahrady, ryby chyta sam.
A jime spolecne. Fakt nezeru z polystyrenovyho obalu nad drezem a nepredavam detem myslenku, ze polotovary od nowaca jsou taky jidlo.