Maminky co vůbec nevaří

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2401
4.3.14 20:31
@mojmira píše:
tak to máš mylné informace, ve školkách nefrčí ani omáčky, ani smažené

Dovolim si nesouhlasit. Omacky jsou bezny a podivne po glutamatu chutnajici polivky vydavany za stoprocentne domaci taky. Pokud maji rybu, tak smazenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.3.14 20:33

@fantagiroo Pokud na to máte peníze. Žiju v zahraničí a i moje školní obědy jsou moc na naš rozpočet. Musela jsem se naučit jak vařit zakladní jídlo a ušetříme tim hodně peněz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
4.3.14 20:35
@alchien píše:
jasne, taky nepatrim ani do jedne z nich :mrgreen: to byl jen priklad :mrgreen:

No nastesti. Ono je to z extremu do extremu :-)

@evill píše:
Správně asi s dětmi. Já jsem moravanda, takže já jedině s děckama :jazyk:

Ja taky a slovo s detmi bych asi nikdy v zivote nepouzila :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4440
4.3.14 20:36
@mojmira píše:
jo, jo, fajn omlouvám se

V pohodě, nevěděla jsi to..tak jsem to jen objasnila :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.3.14 20:36

Já nevím, proč se diskuse otočila směrem, že ten kdo vaří je nějaká matka… Prostě vařit je přirozené, nevypovídá o ženě nic, pokud žena nevaří je to její rozhodnutí..
A když se tak zamyslím, tak na druhou stranu být na místě zakldatelky, tak ji i závidím tu bestarostnost.. Já být taková, že bych byla přesvědčená, že nosit si jídlo je ok a o víkendu chodit jíst k naším, tak jsem ráda, že nemám starost :nevim: prostě to má dobře zařízené :mrgreen: je to její život..
Třeba, kdyby mě máma řekla, že můžumít každý víkend oběd, tak bych taky nedělala hrdinku, že si uvařím, ale brala bych to všemi deseti, protože mám 5letého a mimčo a někdy opravdu nestíhám, ani ty brambory oloupat, když jeden křičí, druhý neposlouchá,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
4.3.14 20:38

Já bych vařila ráda, kdybych byla sama doma..ale vařit z musu mě nebaví, takže na to taky prdím..co je manžel s dětmi doma, vaří on..podle časopisu Pošli recept.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.3.14 20:39

Mě s obědama ve školce překvapuje rozdíl tady, kde žiju. Za jídlo se platí max 50 kč zaleží na platu. Všem to dováží ruzní distributoři, ale to jídlo je jak v luxusní restauraci. Spousta zeleniny, skoro žádná příloha,maso.Ke svačinkám mají nejčastěji nějakou buchtu bez cukru třeba mrkvovou ( neni to překvapivě špatný) nebo rozmixovaný ovoce v létě klasický ovoce nakrajený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
4.3.14 20:40

@annaei to je super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
4.3.14 20:40
@evill píše:
Snad jsi nečekala, že tady nějaké nevařící matky budou? V neočko diskuzi nejsou žádné neočkovací, v nevařící diskuzi žádné nevařící, v bez práce diskuzi žádné nepracující, v nejezdíme na dovolenou žádné, které nejezdí :mrgreen:. Je to takový emiminovský sport, dokázat zakladatelce, že to dělá špatně, a ať nehledá toho kdo to dělá stejně ale začne to dělat laskavě jinak :). Neříkám, že nemají pravdu, ale léta mě naučily, že si má každý dělat to co uzná za vhodné.Příspěvek upraven 04.03.14 v 18:46

Souhlas. Ja jsem uz nekolikrat psala, ze i je jedno,' jestli zakladatelka vari, nebo ne, je to jeji vec, ja tol tak nedelam, protoze to nepovazuju za spravne, ale nevnucuju ji to, jen me zajima, proc dava jidlo z jidelny diteti a steak by mu nedala a zajimalo me, co ji za plnohodnotna jidla :-)

• Citovat
  • Upravit
14335
4.3.14 20:42

Tak u nás ve školce vaří až moc zdravě, takže děti chodí někdy hladné, to tak slyším..
Já klukovi vařím, jak luštěniny, tak maso, zeleninu, má občas i sladká jídla, omáčky moc nejíme zahuštěné moukou, ale tak občas- co nejí je rajčata.. Takže bych řekla, že tak všechno..
Ve školce mají kuskus, jáhly, vločky a měli špagety s fazolema po boloňsku :mrgreen: jako asi je to zdravé, možná i chutné, ale pro děti hodně nezvyklé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
4.3.14 20:46

Nás teda školka teprve čeká, ale jejich jídelák sleduji týden co týden a celkem mile mě překvapil. Žádné taveňáky jsem tam teda ještě neviděla, rybu smaženou též ne… naopak je tam hodně žervé, másla, eidamu, zeleniny každý den. Co mě teda osobně se nelíbí tento týden, je pomazánka „z krabích tyčinek“, blé :poblion:. Ale je to opravdu jediné jídlo za celý týden, co bych dítěti nedala a co fakt už delší dobu koukám, tak se asi snaží. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
4.3.14 20:47

@kvaček Dost podobně vaří v školce mému synovi, jsem za to vděčná doma takhle zdravou výživu mu nedám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
4.3.14 20:47

Ja varim vcelku rada, nejvíc me baví když to male chutná a říká, ze je doby doby a i si třeba ještě přidá. Tak toe zahřeje u srdce. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
4.3.14 20:48

@Niqitka Tipovala bych ze u vas dost frci krvavej biftour ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
4.3.14 20:49

@annaei jenomže pak chodí děti domů jak vlčáci hladní a neví co by.. Ale můžu čít, že mají i jiné zdravé věci.. jenom někdy kombinace mi nesedí - třeba snídaně česneková pomazánka.. Já si dát na snídani česnek tak… :poblion: nebo ty špagety s fazolema.. Třeba vločková polévka asi je chutná já dělám pohankovou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí