Maminky prosím, mám problém s potravinami

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
15108
26.10.23 15:56
@lucad77 píše:
Ne, nenapsala, jen jsem se zeptala, jestli děláš hloupou, a to je rozdíl. Nenapadlo mě, že něco tak triviálního někdo fakt nedokáže pochopit. Mea culpa.

Ty ses mi snažila vnutit, že do pracovního sešitu se nesmí psát, myslela jsi nejspíš, že do toho zapůjčeného, ale to ti nikdo nevyvracel. A hned útok, jestli dělám, ze sebe hloupou schválně. Já jen napsala, že do pracovního sešitu se prostě píše, jinak k čemu by byl. A to už jak do zakoupeného, nebo okopírovaného.

• načítám...
53190
26.10.23 15:58
@boball píše:
Tak si zajdi do školy a zeptej se tam ne?

Proč bych to dělala, když ty jsi si tím tak jistá? Určitě víš na základě čeho nás tu poučuješ :kytka:

• načítám...
15108
26.10.23 16:00
@unuděná píše:
Proč bych to dělala, když ty jsi si tím tak jistá? Určitě víš na základě čeho nás tu poučuješ :kytka:

Nemohu tě informovat, jelikož sama za sebe u zdroje nejsem. Některá škola vyhoví, jiná zřejmě ne, jako ve všem.

• načítám...
15108
26.10.23 16:01
@unuděná píše:
Proč bych to dělala, když ty jsi si tím tak jistá? Určitě víš na základě čeho nás tu poučuješ :kytka:
Čtenář z České Třebové upozornil, že po něm škola požaduje zaplacení pracovních sešitů pro výuku. To je sice běžný případ, ale ne každý rodič ví, že pracovní sešity patří do stejné kategorie jako učebnice. Ty mají tedy školy poskytovat bezplatně. Rodiče často ani nevědí, že proplacení pracovních sešitů mohou odmítnout.

„Jako rodič tří dětí na mateřské dovolené hospodařím s finančním minimem. Proto mě nemile překvapilo, že škola, kam chodí moje dvě starší děti, požaduje úhradu pracovních sešitů pro výuku,“ svěřil se čtenář z České Třebové.

S požadavkem na zaplacení pracovních sešitů se setkávají rodiče na začátku každého školního roku a často ani nevědí, že jej mohou odmítnout. Školy to tak běžně dělají a doufají, že si žádný rodič stěžovat nebude.

„Školský zákon obsahuje právo žáků základních škol na bezplatné poskytnutí učebnic a učebních textů se schvalovací doložkou, mezi které patří i pracovní sešity. Vyžadování zaplacení učebnic a učebních textů se schvalovací doložkou používaných při výuce v základní škole by tedy nebylo v souladu se školským zákonem,“ upozornil náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

ADVERTISING

Zdroj: https://tn.nova.cz/…-to-ale-nevi?…

• načítám...
53190
26.10.23 16:02

Tak jsem se dovzdělala. @boball by měla taky, když už se chce na netu rvát za svou pravdu:
 https://www.rizeniskoly.cz/….a-3719.html

Jen výňatek:

*Nelegální postup:

Typicky se jedná o takový nelegální postup, kdy pedagogický pracovník zhotoví „papírové“ nebo elektronické kopie např. části pracovního sešitu pro žáky. Následně je žákům ve vyučování předá nebo jim umožní sdílení těchto kopií např. na online úložištích, prostřednictvím účtu na Google nebo na sociálních sítích.*

• načítám...
15108
26.10.23 16:02
@unuděná píše:

Stačí pohledat i na internetu, než se pustím s někým do hádky. Nic ve zlém.

• načítám...
53190
26.10.23 16:03
@boball píše: Čtenář z České Třebové upozornil, že po něm škola požaduje zaplacení pracovních sešitů pro výuku. To je sice běžný případ, ale ne každý rodič ví, že pracovní sešity patří do stejné kategorie jako učebnice. Ty mají tedy školy poskytovat bezplatně. Rodiče často ani nevědí, že proplacení pracovních sešitů mohou odmítnout.

„Jako rodič tří dětí na mateřské dovolené hospodařím s finančním minimem. Proto mě nemile překvapilo, že škola, kam chodí moje dvě starší děti, požaduje úhradu pracovních sešitů pro výuku,“ svěřil se čtenář z České Třebové.

S požadavkem na zaplacení pracovních sešitů se setkávají rodiče na začátku každého školního roku a často ani nevědí, že jej mohou odmítnout. Školy to tak běžně dělají a doufají, že si žádný rodič stěžovat nebude.

„Školský zákon obsahuje právo žáků základních škol na bezplatné poskytnutí učebnic a učebních textů se schvalovací doložkou, mezi které patří i pracovní sešity. Vyžadování zaplacení učebnic a učebních textů se schvalovací doložkou používaných při výuce v základní škole by tedy nebylo v souladu se školským zákonem,“ upozornil náměstek ústředního školního inspektora Ondřej Andrys.

ADVERTISING

Zdroj: https://tn.nova.cz/…-to-ale-nevi?…

Hm, hm, krása. A kde tam máš zmínku o tom, že škola je povinna namnožit pracovní sešity a poskytnout je žákovi zdarma? Nikde. Tak nekecej prosímtě o povinnostech školy.

• načítám...
53190
26.10.23 16:04
@boball píše:
Stačí pohledat i na internetu, než se pustím s někým do hádky. Nic ve zlém.

Nápodobně kočičko. Tentokrát jsi opravdu mimo ty. Nic ve zlém.

• načítám...
15108
26.10.23 16:06
@unuděná píše:
Hm, hm, krása. A kde tam máš zmínku o tom, že škola je povinna namnožit pracovní sešity a poskytnout je žákovi zdarma? Nikde. Tak nekecej prosímtě o povinnostech školy.

Dobře, tak neměli by množit, ale dát ti je zdarma, platit je nemusíš.

• načítám...
53190
26.10.23 16:06

V reálu se to skutečně dělá tak, že pokud si nějaký rodič vydupe, že platit nebude, je mu zapůjčen erární sešit, ze kterého dítě může opisovat do sešitu, vyplňovat si na fólii nebo si jednotlivé stránky pro SVÉ účely okopírovat. Distribuce kopií školou je protizákonná.

• načítám...
53190
26.10.23 16:08
@boball píše:
Dobře, tak neměli by množit, ale dát ti je zdarma, platit je nemusíš.

Půjčit. Fakt není povinností školy platit žákům pracovní sešity.

• načítám...
24716
26.10.23 16:08
@boball píše:
Ty ses mi snažila vnutit, že do pracovního sešitu se nesmí psát, myslela jsi nejspíš, že do toho zapůjčeného, ale to ti nikdo nevyvracel. A hned útok, jestli dělám, ze sebe hloupou schválně. Já jen napsala, že do pracovního sešitu se prostě píše, jinak k čemu by byl. A to už jak do zakoupeného, nebo okopírovaného.

:mrgreen: @vokishka napsala, že škola nemá povinnost pracovní sešity rodičům, kteří si je nemohou dovolit koupit, kopírovat, ale může jim je k okopírování zapůjčit a oni je musí vrátit v původním stavu. Vy jste na to reagovala úplně nesmyslným a vysmívajícím se příspěvkem o tom, že je těžko vrátí v původním stavu, když se do toho píše, což bylo úplně mimo kontext, protože se nejednalo o jakýkoli pracovní sešit, že… Já jsem se vám to snažila osvětlit, ale jelikož jste zbytečně vztahovačná a nechápete psaný text, tak se to minulo účinkem, čili tahle diskuze nemá další smysl. Hezký den a klídek. :mavam:

• načítám...
15108
26.10.23 16:12
@unuděná píše:
Půjčit. Fakt není povinností školy platit žákům pracovní sešity.

Ono je to nakonec stejně jedno, protože ta diskuse byla úplně odvedena jinam. Pracovní sešity budeme platit stejně dál všichni, jelikož si vlastně ani nikoho nedokážu představit, že se bude na rodičáku vzpouzet.At je to jak chce :jazyk:

• načítám...
53190
26.10.23 16:14
@boball píše:
Ono je to nakonec stejně jedno, protože ta diskuse byla úplně odvedena jinam. Pracovní sešity budeme platit stejně dál všichni, jelikož si vlastně ani nikoho nedokážu představit, že se bude na rodičáku vzpouzet.At je to jak chce :jazyk:

Jedno to samozřejmě je, ale příště, než budeš bojovat za svojí pravdu a osočovat diskutující z nevědomosti, si nejdřív ověř, zda skutečně píšeš pravdu a ne blud jako tady.

• načítám...
15108
26.10.23 16:16
@unuděná píše:
Jedno to samozřejmě je, ale příště, než budeš bojovat za svojí pravdu a osočovat diskutující z nevědomosti, si nejdřív ověř, zda skutečně píšeš pravdu a ne blud jako tady.
. To je sice běžný případ, ale ne každý rodič ví, že pracovní sešity patří do stejné kategorie jako učebnice. Ty mají tedy školy poskytovat bezplatně. Myslíš, že to tam tedy píšou jen tak? :think:
  • načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!