Maminky prosím, mám problém s potravinami

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
53190
26.10.23 15:40
@boball píše:
Já jsem hloupá a ty nevíš, co jsou pracovní sešity. do kterých se vypracovávají úkoly, píše se do nich i ve škole. Jsou na angličtinu, češtinu i mtematiku. Pokud jste někde sto let za opicema, tak laskavě neurážej, když nevíš.

Poposedni. Ona ti jen psala, že škola nemá povinnost ti ty sešity okopírovat. Může ti je půjčit a okopírovat si je můžeš sama. Samozřejmě, že všichni vědí, k čemu slouží pracovní sešity a že asi do nich psát potřebuješ :roll:

• načítám...
24716
26.10.23 15:41
@boball píše:
Já jsem hloupá a ty nevíš, co jsou pracovní sešity. do kterých se vypracovávají úkoly, píše se do nich i ve škole. Jsou na angličtinu, češtinu i mtematiku. Pokud jste někde sto let za opicema, tak laskavě neurážej, když nevíš.

Já vím, co je pracovní sešit. Ale málokterá škola ho poskytuje zdarma. Buď se na ně vybírají peníze a škola je pak sama hromadně pro žáky nakoupí, nebo je rodič musí potomkovi podle pokynu pořídit sám. A zde se bavíme o situaci, kdy na to ta rodina třeba nemá peníze. Pak mu škola zapůjčí vzorové exempláře, které si může nechat namnožit. Tudíž do těchto exemplářů to dítě nesmí psát, musí je neporušené škole vrátit, až mu je rodič nakopíruje. Není zač. :mavam:

Příspěvek upraven 26.10.23 v 15:43

• načítám...
24716
26.10.23 15:41
@unuděná píše:
Poposedni. Ona ti jen psala, že škola nemá povinnost ti ty sešity okopírovat. Může ti je půjčit a okopírovat si je můžeš sama. Samozřejmě, že všichni vědí, k čemu slouží pracovní sešity a že asi do nich psát potřebuješ :roll:

Díky. :kytka:

• načítám...
65282
26.10.23 15:43
@boball píše:
ve stejném stavu, je asi těžko vrátíš, když do nich píšeš :mrgreen:

ty do nich nesmíš psát. Děcko musí psát přes folii, nebo to přepisuje do sešitu.

• načítám...
329
26.10.23 15:43

Dost takových akcí je prostě podvod.

@Monchichik píše:
@stinga no fakt mě zaráží, jak potřebuje každou chvíli někdo pomoc, ale nemá kamarády, sousedy a rodiče taky peníze nemají…nemám nikoho takového kolem sebe…kdo by neměl fakt nikoho…

Osobně vídám skupinku Romů na internetu ve veřejné knihovně, rozsazeni třeba u čtyř počítačů a zakládají podobné diskuze na různých webech. Admini to pak mají složité, protože každý nick je založený na jiném zařízení, navíc proxy pro každé přihlášení vygeneruje novou IP adresu.. Prostě, jak se mi na příběhu něco nezdá, neuvažuji o pomoci. Sponzorovat pervitin mladíkům fakt nechci :nevim:

• načítám...
24716
26.10.23 15:45
@vokishka píše:
ty do nich nesmíš psát. Děcko musí psát přes folii, nebo to přepisuje do sešitu.

Ale vždyť je to pracovní sešit, co na tom nechápeš?! :*

• načítám...
15108
26.10.23 15:46
@lucad77 píše:
Já vím, co je pracovní sešit. Ale málokterá škola ho poskytuje zdarma. Buď se na ně vybírají peníze a škola je pak sama hromadně pro žáky nakoupí, nebo je rodič musí potomkovi podle pokynu pořídit sám. A zde se bavíme o situaci, kdy na to ta rodina třeba nemá peníze. Pak mu škola zapůjčí vzorové exempláře, které si může nechat namnožit. Tudíž do těchto exemplářů to dítě nesmí psát, musí je neporušené vrátit. Není zač.
V některých školách jim je namnoží sami a do těch ty děti píšou.Není zač,trubko.
@unuděná píše:
Poposedni. Ona ti jen psala, že škola nemá povinnost ti ty sešity okopírovat. Může ti je půjčit a okopírovat si je můžeš sama. Samozřejmě, že všichni vědí, k čemu slouží pracovní sešity a že asi do nich psát potřebuješ :roll:

Nemusím poposedout, vím, že škola je musí namnožit, pokud na to ty lidi nemají peníze, ale moc se o tom nemluví, protože by to chtěli všichni ;) A navíc, jsou i školy, kde to dělají automaticky, píšou do těch namnožených. Syn to má třeba na angličtinu, taky jsem se tomu divila.

Příspěvek upraven 26.10.23 v 16:14

• načítám...
24716
26.10.23 15:47
@boball píše:
Nemusím poposedout, jelikož je dcera učitelka, vím, že škola je musí namnožit, pokud na to ty lidi nemají peníze, ale moc se o tom nemluví, protože by to chtěli všichni ;) A navíc, jsou i školy, kde to dělají automaticky, píšou do těch namnožených. Syn to má třeba na angličtinu, taky jsem se tomu divila.

Ne, nemusí. A těmi urážkami jen dokazuješ, že jsi trubka sama. :*

• načítám...
15108
26.10.23 15:49
@vokishka píše:

Jo, někde možná, jinde do nich prostě píšou, mám těch starých ještě dost ve skříni z lonska.Ua.

• načítám...
53190
@boball píše:
Nemusím poposedout, jelikož je dcera učitelka, vím, že škola je musí namnožit, pokud na to ty lidi nemají peníze, ale moc se o tom nemluví, protože by to chtěli všichni ;) A navíc, jsou i školy, kde to dělají automaticky, píšou do těch namnožených. Syn to má třeba na angličtinu, taky jsem se tomu divila.

Já se do toho nechtěla míchat, ale velmi by mě zajímalo to nařízení ministerstva (?) či zákon, který nařizuje školám množit dětem pracovní sešity, když jejich rodiče řeknou, že na nové nemají peníze. Ráda se přiučím a pro příště už nic nekupuji :P

• načítám...
65282
@boball píše:

nemusí, a dokonce ani nesmí. Je to porušení autorského práva.

• načítám...
15108
@lucad77 píše:
Ne, nemusí. A těmi urážkami jen dokazuješ, že jsi trubka sama. :*

Ty jsi napsala, první, že jsem hloupá vzpomínáš ;)

• načítám...
15108
26.10.23 15:51
@unuděná píše:
Já se do toho nechtěla míchat, ale velmi by mě zajímalo to nařízení ministerstva (?) či zákon, který nařizuje školám množit dětem pracovní sešity, když jejich rodiče řeknou, že na nové nemají peníze. Ráda se přiučím a pro příště už nic nekupuji :P

Tak si zajdi do školy a zeptej se tam ne?

• načítám...
24716
26.10.23 15:52
@boball píše:
Ty jsi napsala, první, že jsem hloupá vzpomínáš ;)

Ne, nenapsala, jen jsem se zeptala, jestli děláš hloupou, a to je rozdíl. Nenapadlo mě, že něco tak triviálního někdo fakt nedokáže pochopit. Mea culpa.

• načítám...
2727
26.10.23 15:54
@vokishka píše:
nemusí, a dokonce ani nesmí. Je to porušení autorského práva.

Lidé jsou různé.
U syna ve škole učitelka dokonce okopírovala Slabikář! Prý učebnice není potřeba. :zed:
Kopie byly hrozně nekvalitní, tak většina rodičů učebnice raději koupila sama.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!