Maminky prosím, mám problém s potravinami
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@boball píše: . To je sice běžný případ, ale ne každý rodič ví, že pracovní sešity patří do stejné kategorie jako učebnice. Ty mají tedy školy poskytovat bezplatně. Myslíš, že to tam tedy píšou jen tak?
Jé, mě tahle diskuze už nebaví. Napsala jsi, že škola má povinnost okopírovat žákům pracovní sešity. To je lež. A tím bych to ukončila.
@unuděná píše:
Jé, mě tahle diskuze už nebaví. Napsala jsi, že škola má povinnost okopírovat žákům pracovní sešity. To je lež. A tím bych to ukončila.
Ok, zakladatelce je stejně naše plkání k ničemu.
@unuděná píše:
Jsem ještě mrkla na pokrytí Rohlíku v okolí Čimelic, protože psala, že jsou od nich 5km a nejbližší zavážkové město jsou Mirovice, 8km![]()
To jen pro úplnost. Mám pocit, že lidi si dneska neumí ty informace ověřovat a spousta podvodníků na to sází. A konspirace bují
Tak abychom byly fér, ona psala 5 minut a ne 5km, což by teoreticky ty Mirovice být mohly - i když teď s výstavbou dálnice, opravou mostu a spol je to delší. Škola v Mirovicích je malá, stejně tak jako ta čimelická, nevěřím, že by tam po ní jako po matce postiženého dítěte šlapali, ať teď hned zaplatí do školního fondu.
- Upravit
Já jen přemýšlela, proč odmítla zakladatelka ty peníze na účet, jak jí někdo nabízel. Prý je jednota drahá
. No, možná že ano, ale ta možnost skočit si nakoupit v místě by pro ni byla ideální. Ona nejspíš nemá účet, bude mít exekuce, jak tu někoho napadlo…
@unuděná píše:
Já se do toho nechtěla míchat, ale velmi by mě zajímalo to nařízení ministerstva (?) či zákon, který nařizuje školám množit dětem pracovní sešity, když jejich rodiče řeknou, že na nové nemají peníze. Ráda se přiučím a pro příště už nic nekupuji
Nic takového škola nemusí a dokonce ani nesmí. Pokud je někdo, kdo nemá na PS, tak škola mu poskytne sešit zdarma, ale dítě do něj nesmí psát a musí ho vrátit v původním stavu - jinak platí za zničení - což je cena sešitu. Zatím jsem to musela udělat jednou a po dvou stránkách, kdy ostatní jen psali výsledky a dotyčný přepisoval vše a ještě dokončoval doma, protože nestíhal, rodiče koupili sešity.
@unuděná tak nejsi vůbec povinná nic kupovat, mají je dostat děti zdarma…
https://www.krajskelisty.cz/…ucitelem.htm?…
@Anonymní píše:
Tak abychom byly fér, ona psala 5 minut a ne 5km, což by teoreticky ty Mirovice být mohly - i když teď s výstavbou dálnice, opravou mostu a spol je to delší. Škola v Mirovicích je malá, stejně tak jako ta čimelická, nevěřím, že by tam po ní jako po matce postiženého dítěte šlapali, ať teď hned zaplatí do školního fondu.
Tak jestli znáš někoho, kdo má v Mirovicích dítě ve škole, mohlo by se ověřit, zda vybírali těch 800 Kč na dítě a bylo by jasnno, jestli může být příběh reálný…
@lucad77 píše:
No do toho psát nesmíš. Můžeš si to někde nechat okopírovat a svázat na své náklady, když to nejsi schopna zakoupit. Tu hloupou ze sebe děláš schválně?
To by mě zajímalo, kde to vyjde levněji než origo sešit. To možná jazyky, ostatní jsou pod cenou kopie.
@Anonymní píše:
Platit do třídního fondu není nic co by bylo povinné…to je dobrovolné, takže to platit nemusí…divadlo může zaplatit třeba před tím, než děti někam jdou…
@Monchichik píše:
@unuděná tak nejsi vůbec povinná nic kupovat, mají je dostat děti zdarma…
https://www.krajskelisty.cz/…ucitelem.htm?…
ano, a na konci roku nepoškozené vrátit, je to tam jasně napsané.. Takže pokud rodič nebude souhlasit s platbou, musí si to dítě jen přepisovat nebo psát přes folii. Jelikož většina rodičů je normální, tak to svým dětem zaplatí a usnadní jim to tím.
@vokishka Já vím, že to musíš vrátit nepopsané…nechápu, proč ale platit něco, na co dostává škola peníze…to je jedno ke druhému a pak platíš v září zbytečně tisíce…když má pak někdo 3 děti, aby se z toho zbláznil…někde chtějí tisíce do třídních fondů…
@Monchichik píše:škola dostává takové bezva peníze na tyto věci, že nám ani nezbylo v září na knížky, takže děcka mají jednu do lavice v jednom předmětu. V jiném jedou několik let v nové řadě, ale letos na tu novou řadu nezbylo, tak dostali staré knížky, ze kterých se ani neučí, protože jsou jinak, než je tématický plán. A je jich přesně, nezbylo ani na učitele
@vokishka Já vím, že to musíš vrátit nepopsané…nechápu, proč ale platit něco, na co dostává škola peníze…to je jedno ke druhému a pak platíš v září zbytečně tisíce…když má pak někdo 3 děti, aby se z toho zbláznil…někde chtějí tisíce do třídních fondů…
@vokishka já to všechno vím…i to, že neschopenky jdou z těchto peněz…chápu to…ale i tak si stojím za tím, že to nelze přehrávat na rodiče, pokud to má platit stát…rodiče to zaplatit můžou, pokud chtějí…ale nemusí…a bývá jim to podáváno jako povinnost…a tak to není…
@Monchichik píše:
skola dostava penize, ale cim dal mene. Uz tak se kolikrat dotuji povinne veci jako plavani z penez na odmeny.
@matkabagristy já to všechno vím…ale není to věc rodičů, že stát nepošle peníze kam má…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!