Maminky prosím, mám problém s potravinami

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
24827
26.10.23 12:25
@Anicka922 píše:
Prosím, pro ty, kteří píší ať poprosím svoji rodinu apod.
Maminky, kdyby tato možnost šla, tak zde nepíšu příspěvek. Nechci žádné peníze, chtěla jsem jen pomoci s potravinami. Bydlime v okresu Písek. Jsem normální slušná, česká maminka která tento měsíc nevyšla a zkouším najít pomoc.Sve mamce pomáhám sama i já když mohu. Otec dětí s námi není druhým rokem a výživné nedostávám.

tak okamžitě mazej podat trestní oznámení a s kopií na ÚP pro zálohové výživné a máš o peníze na jídlo vystaráno!

• načítám...
6381
26.10.23 12:25

Pomůžu ti. Ale na rovinu nejjednodušší pro mě je poslat peníze na účet, než někde něco klikat.

• načítám...
28
26.10.23 12:41

@unuděná Situace si mi ani nechce rozepisovat a to z důvodu jak některé maminky jsou vážně zlé. Slušně jsem se zeptala a nečekala takové reakce. Ano, čekala jsem něco podobného jako třeba nemohu pomoci apod.
Ale aby maminky z toho udělali takový závěr že nepracuji, jak je to a výživném apod.,vše bych přeci vysvětlila. Ona taková situace se těžko popisuje a ještě k tomu veřejně. Prosim alespoň trochu mne zkuste pochopit. Peníze jsem měla, do té doby, než jsem obdrzela zprávu od paní účetní ze školy o tom že děti nemají v pokladně peníze. Každému jsem vložila po 800 Kč a zaplatila obědy na tento měsíc. Nájemné platím 15160 Kč se službami celkem. Do zaměstnání jsem šla po 7 měsících a to z důvodu domácí výuky s nejmladším synem který je autista. Potřebuje dohled nejlépe stále proto máme i asistentku kterou nám hradí. Péťa byl pomalejší ve vývoji a s opožděnou řečí celkově. Život se s námi nemazlil a já žila s manipulátorem který vše jen ztěžoval až došlo k psychickému násilí. Úřad práce mi pomohl najít bydlení a pomohl mi i s akontací. Ted jsme tady kde jsme a jsme v bezpečím, když už nám vše začalo vycházet tak se stala tato nepříjemná věc a já si tady opravdu nepomůžu. Mame tady dostatek těstovin a hrubou mouku, nějaké čaje a nějakou směs na polévky, to by jsme ještě zvládli ale jde mi o ty ostatní dny. Nevím co vše bych ještě měla psát, nejlépe kdybych se s maminkou setkala osobně, viděla by tak kdo ji žádá a věděla by že pomoc jde potřebné.

• načítám...
53190
26.10.23 12:51
@Anicka922 píše:
@unuděná Situace si mi ani nechce rozepisovat a to z důvodu jak některé maminky jsou vážně zlé. Slušně jsem se zeptala a nečekala takové reakce. Ano, čekala jsem něco podobného jako třeba nemohu pomoci apod.
Ale aby maminky z toho udělali takový závěr že nepracuji, jak je to a výživném apod.,vše bych přeci vysvětlila. Ona taková situace se těžko popisuje a ještě k tomu veřejně. Prosim alespoň trochu mne zkuste pochopit. Peníze jsem měla, do té doby, než jsem obdrzela zprávu od paní účetní ze školy o tom že děti nemají v pokladně peníze. Každému jsem vložila po 800 Kč a zaplatila obědy na tento měsíc. Nájemné platím 15160 Kč se službami celkem. Do zaměstnání jsem šla po 7 měsících a to z důvodu domácí výuky s nejmladším synem který je autista. Potřebuje dohled nejlépe stále proto máme i asistentku kterou nám hradí. Péťa byl pomalejší ve vývoji a s opožděnou řečí celkově. Život se s námi nemazlil a já žila s manipulátorem který vše jen ztěžoval až došlo k psychickému násilí. Úřad práce mi pomohl najít bydlení a pomohl mi i s akontací. Ted jsme tady kde jsme a jsme v bezpečím, když už nám vše začalo vycházet tak se stala tato nepříjemná věc a já si tady opravdu nepomůžu. Mame tady dostatek těstovin a hrubou mouku, nějaké čaje a nějakou směs na polévky, to by jsme ještě zvládli ale jde mi o ty ostatní dny. Nevím co vše bych ještě měla psát, nejlépe kdybych se s maminkou setkala osobně, viděla by tak kdo ji žádá a věděla by že pomoc jde potřebné.

Mrkni se na web na-ovoce.cz tam najdeš, kde v okolí můžeš trhat ovoce, ořechy atd. Pak zkus swapovací skupiny na FB, nabídni něco, čeho máš nazbyt (malé oblečení po dětech, nevyužité hračky apod.) a poptej potraviny.
A především, pokud ex neplatí výživné, okamžitě ho nahlaš a máš po starostech.

• načítám...
28
26.10.23 12:52

@unuděná ano,oblečení zkouším nabízet. S tím webem o ovoci se jdu podívat, slyším prvně, moc děkuji za radu :)

• načítám...
1552
26.10.23 12:55

@Anicka922 ty jo a nechceš třeba kontaktovat nějakou sociálně aktivizacni službu pro rodiny s dětmi. Myslím, že v Písku je Naděje. Není to žádnej úřad. A je zdarma. Řekneš jim své potíže a oni ti pomohou i třeba doprovodí na určitě instituce (třeba vyřešit výživné, potravinovku atd.)

• načítám...
28
26.10.23 12:56

@Dollorres Dobrý den, jste moc hodná ale tady si ani moc nenakoupím. Myslim to tak, že bydlím v Maloměstě a zde je jen jednota nebo také Vietnamske potraviny. Vše je moc drahé. Jezdivam autobusem do Penny marketu. Počkám jestli třeba ještě nějaká maminka nenabídne pomoc v okolí Písku, Čimelice. Moc vám děkuji.

• načítám...
33662
26.10.23 12:58
@Anicka922 píše:
@unuděná ano,oblečení zkouším nabízet. S tím webem o ovoci se jdu podívat, slyším prvně, moc děkuji za radu :)

Mas FB? Zkus napsat do skupiny tveho mesta, jestli nema nekdo prebytky zeleniny ze zahradky atd. Vidim to dost casto.

• načítám...
15097
26.10.23 12:58

POTRAVINOVÁ POMOC
NADĚJE, pobočka Písek od září 2018 navázala spolupráci s Potravinovou bankou Jihočeského kraje. Cílem spolupráce je distribuovat potraviny rodinám a dětem z Písku.

Výdej potravin probíhá ve středisku Mírové náměstí.

Adresa:

Mírové náměstí 2272, Písek

Výdejní den: čtvrtek od 13:00 do 14:30

S sebou: nutno mít vlastní tašku

Kontaktní osoba:

Monika Stachová, DiS.

monika. stachova@nadeje.cz

+420 773 070 589

• načítám...
15097
26.10.23 12:59

Vem tašku a upaluj, snad to ještě funguje.

• načítám...
28
26.10.23 13:09

@boball bohužel jen pro Písek, já bydlím sice v Okresu Písek ale ne tam.Do písku jezdí vlak který stojí 60 Kč a byla bych tam až odpoledne 😊Jinak děkuji za tip, je fajn že alespoň se najdou ještě lidé kteří se snaží nějak pomoci.

• načítám...
28
26.10.23 13:10

Jinak je to škoda, kdybych bydlela v Písku tak bych tam určitě šla ani bych neváhala, překonala bych stud a už bych mazala :)

• načítám...
15097
26.10.23 13:11
@Anicka922 píše:
@boball bohužel jen pro Písek, já bydlím sice v Okresu Písek ale ne tam.Do písku jezdí vlak který stojí 60 Kč a byla bych tam až odpoledne 😊Jinak děkuji za tip, je fajn že alespoň se najdou ještě lidé kteří se snaží nějak pomoci.
Škoda, snad by se to vyplatilo zkusit zavolat na dané číslo, a poinformovat se, co ve vzniklé situaci dělat. Třeba ti poradí, možná pošlou, zato nic nedáš.
  • načítám...
Anonymní
26.10.23 13:17
@Anicka922 píše:
@Dollorres Dobrý den, jste moc hodná ale tady si ani moc nenakoupím. Myslim to tak, že bydlím v Maloměstě a zde je jen jednota nebo také Vietnamske potraviny. Vše je moc drahé. Jezdivam autobusem do Penny marketu. Počkám jestli třeba ještě nějaká maminka nenabídne pomoc v okolí Písku, Čimelice. Moc vám děkuji.

A kde v Čimelicích bydlíš? Sice vloni u zápisu nebyl žádnej autista pokud vím a obědy ve škole nestojí 800 na měsíc, ale budu se tvářit, že ti to žeru a dám ti dýni na polívku.
Anonym, každý nemusí vědět, kde bydlím.

• Upravit
28
26.10.23 13:22

800 Kč jsem nepsala na obědy ale do školní pokladny. Anonym protože se snažíte jen rýpat a nepřejete mi pouze pomoc.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!