Maminky prosím, mám problém s potravinami
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Anicka922 píše:
Prosím, pro ty, kteří píší ať poprosím svoji rodinu apod.
Maminky, kdyby tato možnost šla, tak zde nepíšu příspěvek. Nechci žádné peníze, chtěla jsem jen pomoci s potravinami. Bydlime v okresu Písek. Jsem normální slušná, česká maminka která tento měsíc nevyšla a zkouším najít pomoc.Sve mamce pomáhám sama i já když mohu. Otec dětí s námi není druhým rokem a výživné nedostávám.
tak okamžitě mazej podat trestní oznámení a s kopií na ÚP pro zálohové výživné a máš o peníze na jídlo vystaráno!
Pomůžu ti. Ale na rovinu nejjednodušší pro mě je poslat peníze na účet, než někde něco klikat.
@unuděná Situace si mi ani nechce rozepisovat a to z důvodu jak některé maminky jsou vážně zlé. Slušně jsem se zeptala a nečekala takové reakce. Ano, čekala jsem něco podobného jako třeba nemohu pomoci apod.
Ale aby maminky z toho udělali takový závěr že nepracuji, jak je to a výživném apod.,vše bych přeci vysvětlila. Ona taková situace se těžko popisuje a ještě k tomu veřejně. Prosim alespoň trochu mne zkuste pochopit. Peníze jsem měla, do té doby, než jsem obdrzela zprávu od paní účetní ze školy o tom že děti nemají v pokladně peníze. Každému jsem vložila po 800 Kč a zaplatila obědy na tento měsíc. Nájemné platím 15160 Kč se službami celkem. Do zaměstnání jsem šla po 7 měsících a to z důvodu domácí výuky s nejmladším synem který je autista. Potřebuje dohled nejlépe stále proto máme i asistentku kterou nám hradí. Péťa byl pomalejší ve vývoji a s opožděnou řečí celkově. Život se s námi nemazlil a já žila s manipulátorem který vše jen ztěžoval až došlo k psychickému násilí. Úřad práce mi pomohl najít bydlení a pomohl mi i s akontací. Ted jsme tady kde jsme a jsme v bezpečím, když už nám vše začalo vycházet tak se stala tato nepříjemná věc a já si tady opravdu nepomůžu. Mame tady dostatek těstovin a hrubou mouku, nějaké čaje a nějakou směs na polévky, to by jsme ještě zvládli ale jde mi o ty ostatní dny. Nevím co vše bych ještě měla psát, nejlépe kdybych se s maminkou setkala osobně, viděla by tak kdo ji žádá a věděla by že pomoc jde potřebné.
@Anicka922 píše:
@unuděná Situace si mi ani nechce rozepisovat a to z důvodu jak některé maminky jsou vážně zlé. Slušně jsem se zeptala a nečekala takové reakce. Ano, čekala jsem něco podobného jako třeba nemohu pomoci apod.
Ale aby maminky z toho udělali takový závěr že nepracuji, jak je to a výživném apod.,vše bych přeci vysvětlila. Ona taková situace se těžko popisuje a ještě k tomu veřejně. Prosim alespoň trochu mne zkuste pochopit. Peníze jsem měla, do té doby, než jsem obdrzela zprávu od paní účetní ze školy o tom že děti nemají v pokladně peníze. Každému jsem vložila po 800 Kč a zaplatila obědy na tento měsíc. Nájemné platím 15160 Kč se službami celkem. Do zaměstnání jsem šla po 7 měsících a to z důvodu domácí výuky s nejmladším synem který je autista. Potřebuje dohled nejlépe stále proto máme i asistentku kterou nám hradí. Péťa byl pomalejší ve vývoji a s opožděnou řečí celkově. Život se s námi nemazlil a já žila s manipulátorem který vše jen ztěžoval až došlo k psychickému násilí. Úřad práce mi pomohl najít bydlení a pomohl mi i s akontací. Ted jsme tady kde jsme a jsme v bezpečím, když už nám vše začalo vycházet tak se stala tato nepříjemná věc a já si tady opravdu nepomůžu. Mame tady dostatek těstovin a hrubou mouku, nějaké čaje a nějakou směs na polévky, to by jsme ještě zvládli ale jde mi o ty ostatní dny. Nevím co vše bych ještě měla psát, nejlépe kdybych se s maminkou setkala osobně, viděla by tak kdo ji žádá a věděla by že pomoc jde potřebné.
Mrkni se na web na-ovoce.cz tam najdeš, kde v okolí můžeš trhat ovoce, ořechy atd. Pak zkus swapovací skupiny na FB, nabídni něco, čeho máš nazbyt (malé oblečení po dětech, nevyužité hračky apod.) a poptej potraviny.
A především, pokud ex neplatí výživné, okamžitě ho nahlaš a máš po starostech.
@unuděná ano,oblečení zkouším nabízet. S tím webem o ovoci se jdu podívat, slyším prvně, moc děkuji za radu ![]()
@Anicka922 ty jo a nechceš třeba kontaktovat nějakou sociálně aktivizacni službu pro rodiny s dětmi. Myslím, že v Písku je Naděje. Není to žádnej úřad. A je zdarma. Řekneš jim své potíže a oni ti pomohou i třeba doprovodí na určitě instituce (třeba vyřešit výživné, potravinovku atd.)
@Dollorres Dobrý den, jste moc hodná ale tady si ani moc nenakoupím. Myslim to tak, že bydlím v Maloměstě a zde je jen jednota nebo také Vietnamske potraviny. Vše je moc drahé. Jezdivam autobusem do Penny marketu. Počkám jestli třeba ještě nějaká maminka nenabídne pomoc v okolí Písku, Čimelice. Moc vám děkuji.
@Anicka922 píše:
@unuděná ano,oblečení zkouším nabízet. S tím webem o ovoci se jdu podívat, slyším prvně, moc děkuji za radu
Mas FB? Zkus napsat do skupiny tveho mesta, jestli nema nekdo prebytky zeleniny ze zahradky atd. Vidim to dost casto.
POTRAVINOVÁ POMOC
NADĚJE, pobočka Písek od září 2018 navázala spolupráci s Potravinovou bankou Jihočeského kraje. Cílem spolupráce je distribuovat potraviny rodinám a dětem z Písku.
Výdej potravin probíhá ve středisku Mírové náměstí.
Adresa:
Mírové náměstí 2272, Písek
Výdejní den: čtvrtek od 13:00 do 14:30
S sebou: nutno mít vlastní tašku
Kontaktní osoba:
Monika Stachová, DiS.
monika. stachova@nadeje.cz
+420 773 070 589
@boball bohužel jen pro Písek, já bydlím sice v Okresu Písek ale ne tam.Do písku jezdí vlak který stojí 60 Kč a byla bych tam až odpoledne 😊Jinak děkuji za tip, je fajn že alespoň se najdou ještě lidé kteří se snaží nějak pomoci.
Jinak je to škoda, kdybych bydlela v Písku tak bych tam určitě šla ani bych neváhala, překonala bych stud a už bych mazala ![]()
@Anicka922 píše:Škoda, snad by se to vyplatilo zkusit zavolat na dané číslo, a poinformovat se, co ve vzniklé situaci dělat. Třeba ti poradí, možná pošlou, zato nic nedáš.
@boball bohužel jen pro Písek, já bydlím sice v Okresu Písek ale ne tam.Do písku jezdí vlak který stojí 60 Kč a byla bych tam až odpoledne 😊Jinak děkuji za tip, je fajn že alespoň se najdou ještě lidé kteří se snaží nějak pomoci.
@Anicka922 píše:
@Dollorres Dobrý den, jste moc hodná ale tady si ani moc nenakoupím. Myslim to tak, že bydlím v Maloměstě a zde je jen jednota nebo také Vietnamske potraviny. Vše je moc drahé. Jezdivam autobusem do Penny marketu. Počkám jestli třeba ještě nějaká maminka nenabídne pomoc v okolí Písku, Čimelice. Moc vám děkuji.
A kde v Čimelicích bydlíš? Sice vloni u zápisu nebyl žádnej autista pokud vím a obědy ve škole nestojí 800 na měsíc, ale budu se tvářit, že ti to žeru a dám ti dýni na polívku.
Anonym, každý nemusí vědět, kde bydlím.
- Upravit
800 Kč jsem nepsala na obědy ale do školní pokladny. Anonym protože se snažíte jen rýpat a nepřejete mi pouze pomoc.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Další témata z kategorie
Aktuálně na Instagramu
Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!