Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dollorres píše: Více
U tebe je dobre, ze jsou to oba kluci, uz tak trpi nepritomnosti maminky. Byt jedna dcera, tak ten kluk je jeste vetsi chudak.
Já teda nevím, ale naši kluci se tak od těch dvou a půl let krásně odpoutali od matky a mužský vzor mají raději. Táta, děda je lepší než máma. Jasně rádi se mnou vaří y pomáhají kde je potřeba, ale v dílně, v traktoru je to baví víc. Roční to stejné. Mamka je zatím bůh, ale když vidí dědu v traktoru, tak matku nechce. Mě to přijde normální. Vůbec mě to neštve. Jsem ráda, že mají mužský vzor, který se jim věnuje. Můj manžel vzpomíná, že se jim táta vůbec nevěnoval. Můj taťka to stejné. Tak jestli to nejsou spíš jen zažité vzorce. Přece jenom ještě nedávno opravdu děti vychovávala jen žena a chlap se moc nezapojoval.
@Dollorres píše: Více
To není o tom. U tebe tíhnou k někomu jinému, protože máš raději práci, sebe než je. Kdyby pro tebe byli kluci na prvním místě, tak jsi pro ně úžasný vzor. Takto jim chybí hlavně ta láska. Smutné je, že nemají ani teda pořádného otce. Oni nehledají mužský vzor, ale někoho kdo se jim bude věnovat.
@anavi13 mýlíš se, děti mužský vzor potřebují a hledají. Když není doma, stávají se jím jiní muži v rodině, vedoucí kroužků, učitelé, apod.
@anavi13 píše: Více
To nebude pohlavím. Spis že mamka je služka, chůva, povinnosti. A tatinek/děda zábava
![]()
Ano, třetí dítě musí být buď snaha o určité pohlaví, případně omyl
Mně se taky ptají na čtvrté, že by ta holčička už určitě vyšla ![]()
Popravdě o snachách jsem taky přemýšlela, jaké to asi bude, ale doufám, že vše bude fungovat, jak má. Já mam tchýni fajn, rozdíly mezi syny a dcerou nedělá žádné.
@Velryba černá píše: Více
To ano potřebují ho, to neříkám, že ne. Ale tihle kluci mají mámu pořád v práci, takže ani nemohou mít s mámou pořádný vztah.
@Annonymní_007 jo to taky. Máma je v jiném postavení. Já se teda snažím s klukama dělat i ty mužské činnosti. Nechci být jen ta máma zalezlá v kuchyni. U nás teda dost povinností dává i tatínek, takže úplně u něj to neplatí. I se s nimi třeba trénuje logopedii. U dědy jo, ale to postavení prarodiče je vždy jiné.
@anavi13 jde jen o to, že by ho hledali i v případě, kdyby s nimi byla doma často a podnikala s nimi kdeco. Děti tu dualitu potřebují. A i když máma dělá psí kusy, není chlap. Rozebírat tady rodinné konstelace konkrétní uživatelky, nepovažuji za šťastné. ![]()
@Scherry píše: Více
Já si říkala ( a manžel taky), že si to musíme nějak napsat co nás na těch prarodičích štve. A musíme to dělat mnohem líp. My nemáme prarodiče úplně špatné. Ale hlídání je jen v nutných případech. Vypijí kafe a jdou pryč. Pomoc když už nemůžeme ( třetí má zdravotní problémy) není. Plus to upřednostňování tam ze strany tchýně je. Jenže ono to plyne i z toho, že my vše nějak vždy zvládneme. Umíme se o sebe postarat. Tak to si berou i tak, že pomoc nepotřebujeme. Když si o ni řekneme, tak je to bez odezvy. Čekají spíš pomoc od nás. Já nad těmi vztahy hodně přemýšlím. Přeji si to mít jednou jinak. Tak doufám, že to ty snachy jednou se mnou zvládnou. Zas vím, že nemám úplně jednoduchou povahu. Je mi jasné, že budu mít tendence radit ![]()
@Velryba černá píše: Více
Jojo máš pravdu. Pro děti je to přirozené. Super je, že dnes ti tátové začínají víc fungovat. Víc se dětem věnují.
To si taky přesně říkám, že chci být více hlídací babička, než jsou třeba naši (ti jsou oproti tchánovcům postatně mladší, mají spoutu svých zájmů a hlídání máme opravdu v nejnutnějším případě). A tchýně pohlídá, ale zase chce jen větší děti, což chápu, ale měli jsme tedy s nejmenším zase smolíka
Ale beru to tak, jak to je, rozdíly nikdo nedělá a to je nejpodstatnější ![]()
@Midaku píše: Více
To je založením konkrétního dítěte. Jak jsem psala, taky jsem absolutně neženská. První dcera měla jako miminko hlavně žluté, zelené a šedivé oblečení. Stavebnice, Lego, autíčka. No a pak jednou v obchodě začala hrozně prosit, že chce panenku a růžové šatičky. Přitom do školky nebo jiné dětské skupiny nechodila, televizi nemáme (že by koukala na reklamy), na hřiště holčičky nechodili v šatičkách. No a doma hned začala panenku česat, dávat do „postýlky“ atd.
Jak jsem psala, naše holky jsou dost jako kluci - lezou po stromech, střílí šípy, hrají si s autíčky, staví složité Lego stavby. Ale taky jako holky, což jsem já nikdy nebyla. Holky jsou zklamané, že nemám žádné šminky. Naštěstí je zásobuje tchyně ![]()
@Scherry píše: Více
Jo, to je u nás v podstatě úplně stejné. Mě by třeba pomohlo i kdyby nás občas pozvali na oběd. Tak to bylo za nás, když jsme byli malý, že jsme chodili k babičce v neděli na oběd. Nebo by mi pomohlo, kdyby nám udělali například marmeládu, vylouskali oříšky. S těmi malými dětmi na vše úplně není čas. Ségra tuhle pomoc od tchýně má a je to super.
@Janča6 vidíš a to já jsem spíš fakt žena. Šminky, hezky se obléct, typicky ženské práce ( vaření, šití) mám opravdu ráda. Ale zase to nepřeháním. Dnes ráno mi prostřední syn chválil šaty
asi víc a víc se oblékám žensky. K těm klukům se mi to líbí. Ale jsem ráda, že nemusím nikoho ráno česat ![]()
Jo, vaření a pečení miluju
Ale šití teda nee. Maximálně něco zašít. No teda letos v lednu jsem dceři šila kostým lichožrouta. To byl můj hrdinský čin ![]()
A holky se ráno češou samy od nějakých 6 let
I ty culíky si udělají, já max zapletu, když chtějí. Ale obdivuju kamarádku, co každé ráno svojí dceři vykouzlí na hlavě. Mně holky nejlépe učesou učitelky ve školce ![]()